Un JOVErd des de dins

Per: Marta Pajares

El passat dissabte 18 de març, els Bordegassos de l’Alt Penedès celebràvem la sisena victòria al 8è JOVErd.

Aquest concurs de castells es compon pels diferents instituts i escoles de la Vila (també per l’IES El Foix, de Santa Margarida i els Monjos). Els de la Vila així com l’IES Eugeni d’Ors, Milà i Fontanals, Escola Sant Elies, Escola Montagut, el Nou Institut de Vilafranca (de la Girada), l’Escola Sant Josep i l’INS Alt Penedès.

Tots nosaltres hi participem, òbviament, si guanyem molt millor, però si no, ens emportem valors de molta més consistència que no pas el premi, l’honor i el prestigi de guanyar.
Per preparar-nos per aquest concurs, és necessària una compenetració i complicitat per part de tots, molta comunicació i treball en equip, cosa que ens ensenya a créixer i madurar com a persones.

Ser a dins, participar en el JOVErd implica implicar-s’hi. Ser a baix d’un castell és una sensació inexplicable. S’ha de viure! Quan es forma la pinya, tothom està en silenci, només se sent la veu del cap de colla donant les ordres per a muntar el castell.
Tu ets a baix, fent de crossa, amb el cap abaixat. Tens el peu del qui puja al folre tot acariciant-te la galta. No és gaire agradable, però saps que has de suportar-ho per a que el castell pugui funcionar. T’acabes acostumant i acabes tornant-te zero escrupolós, fet que també et fa créixer personalment. Acceptant els altres, ajudant-los, treballant en equip per aconseguir un objectiu comú. És molt bonic i, quan veus que aquell patiment, d’estar aguantant, la calor, les mil olors que corren per allà sota, l’apretament entre uns i altres, i quan, per fi el castell és descarregat i la pinya s’obra, deixant córrer una brisa d’aire fresc que et torna a reviure els pulmons, l’alegria que sents és indescriptible. L’emoció d’haver-ho aconseguit entre tots és increïblement impressionant.

Una sensació molt recomanable, que no et pots perdre! Uneix-te a la cultura penedesenca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *