Arriba el moment d’acomiadar-se

Quan vam començar l’etapa de batxillerat, mai vam pensar que es faria tan curta. Ara que ja s’acaba, fins i tot hem de reconèixer que hi ha coses que trobarem a faltar.

Hem viscut moltes experiències junts: sortides, viatges… i, fins i tot, hem compartit els moments d’estrès dels exàmens i de la feina que s’acumula al final de cada trimestre, de manera que ens hem ajudat també a portar-ho millor.

L’experiència de la revista va començar amb classes teòriques relacionades amb el periodisme i ha acabat sent un projecte grupal a llarg termini que ens ha permès descobrir-nos a nosaltres mateixos i aprendre les diferents seccions en què s’organitza, així com a complir les dates màximes i a exprémer la nostra creativitat, ja que hem treballat en àmbits com el vídeo, el so, l’escriptura, els reportatges, les entrevistes… de manera que, a més d’aprendre aquest procés, també hem après moltes coses sobre el món exterior i hem gaudit de l’oportunitat de publicar un exemplar en paper i també de col·laborar amb el diari El 3 de 8 de Vilafranca.

Ara ja hem acabat el curs i ens volem acomiadar de tots vosaltres, així com agrair-vos la vostra participació a la revista, tant com a lectors com a, alguns, col·laboradors.

Aprofitem també per encoratjar els que l’any que ve començaran a formar part d’aquest projecte de periodistes, bona sort!

Moltes gràcies i… bones vacances d’estiu!

JO TAMBÉ SÓC DOCENT DEL PALAU

Ahir el professorat i el PAS de l’IES Alt Penedès es va manifestar a la porta de l’institut amb cartells amb el lema “Jo també sóc docent del Palau”. Protestaven contra l’article publicat al diari “El Mundo” que havia publicat els noms i imatges de 9 professors, acusats de delictes d’odi per suposadament haver “humiliat” fills de guàrdies civils després de l’1-O.

Aquest lema juntament amb el #Els9delPalau s’han fet virals a les xarxes socials i els 9 professors han rebut molt de suport d’altres docents.

Debat Polític 2018

El passat dijous 19 d’abril, a l’auditori municipal de Vilafranca, hi va tenir lloc la 6a edició del Debat Polític, organitzat per les associacions d’estudiants dels quatre instituts públics a Vilafranca: IES Eugeni d’Ors, Institut Milà i Fontanals, IES Alt Penedès i l’Institut Nou, amb una molot recent creació de la seva associ   ació d’estudiants; amb el suport del Servei de Joventut de
l’Ajuntament de la Vilafranca. El debat va ser retransmès per PTV.

Continua la lectura de Debat Polític 2018

Un poema per Sant Jordi

Des de L’ALTernativa volem sumar-nos als actes del centre per Sant Jordi amb un poema que ens ha fet arribar l’Elena Ruiz de 2n de Batxillerat. Una epoeia acadèmica, amb drac i tot, amb la que us fareu un tip de riure.

LEYENDA DE UN EXAMEN DE MATEMÁTICAS

He aquí la historia de María

una pequeña guerrera,

que preparada para la guerra

esperó una batalla inacabada.

Dos las tenía perdidas,

pero ella no se rendía. Continua la lectura de Un poema per Sant Jordi

Visita al CCCB: Després de la fi del món.

El passat divendres dia 13 d’abril els alumnes de Gegrafia de segon de Batxillerat van anar a Barcelona al CCCB  ( Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona), a visitar l’exposició anomenada “Després de la fi del món”.  Aquesta exposició ha estat visitada abans per altres cursos del centre, en el marc de les accions del Projecte de Sosteniblitat del centre.  L’exposició mostra els efectes de la mà humana sobre el planeta i adverteix dels efectes a mig i llarg termini. Una lliço sobre el canvi climàtic i la nostra relació amb el medi que no pot deixar ningú indiferent.

 

Hasta siempre, Forges!

Después de más de 50 años haciéndonos pensar y reír, se nos ha ido el gran Forges.

Nadie ha retratado como él las alegrías y las miserias del último medio siglo de la historia de España. Con su estilo inconfundible, y su humor a la vez tierno y profundo, con su  sabiduría y lucidez sorprendentes, Forges lleva cincuenta años siendo nuestro mejor y espejo concavo, el narrador infalible del esperpento histórico de este país.

Con la inventiva y la originalidad propias que tan reconocible hacen a cualquiera de sus viñetas, como creador de un lenguaje visual y una jerga propios, ya fuera desde las viñetas de El País o desde los micrófonos de Radio Nacional, Forges nos ha regalado una mirada única a nuestro presente, llena de ironía y ternura.

Por todo ello, gracias, y hasta siempre, Forges. Te vamos a echar mucho de menos.

La revista de l'Alt