Google rememora el 120è aniversari dels jocs olímpics moderns

120th-anniversary-of-first-modern-olympic-games-6314245085986816.2-5640471028170752-ror

Què va passar fa 120 anys? Qui i quan va proposar la restauració dels jocs olímpics? Qui i quan els havia prohibit? Qui va ser la primera seu olímpica de l’era moderna?…

14 comentaris a “Google rememora el 120è aniversari dels jocs olímpics moderns

 1. Es fantástico que Google pueda hacer un homenaje o un reconocimiento de los primeros Juegos Olímpicos modernos, quiero decir que tiene presente el pasado histórico que tanto futuro nos puede dar.

  Hace 120 años se celebraban los primeros Juegos Olímpicos modernos, precisamente el 6 de abril de 1896.
  Coubertin es conocido como el padre de los Juegos Olímpicos modernos ya que en 1892, en la reunión de la Unión Deportiva en París, presentó por primera vez la idea de reinstaurar los Juegos Olímpicos y tuvo que volver a insistir en 1894 en el Congreso Internacional de amateurismo, celebrado en la Sorbona. Coubertin consiguió entonces un voto unánime para la recuperación de los Juegos y en 1896 se celebraron.

  A mediados del siglo III comienza una decadencia progresiva. Los últimos Juegos Olímpicos se realizaron en el 393. Tras la adopción del cristianismo como religión oficial del imperio con el Edicto de Tesalónica (28 de febrero 380), el emperador Teodosio I los prohibió en el año 393 por tildarlos de paganos, con gran influencia en su decisión de San Ambrosio de Milán.

  La primera edición de los llamados Juegos Olímpicos de la era moderna se llevó a cabo en Atenas, capital de Grecia, a partir del 6 de abril de 1896.

 2. Xaipe!
  Avui dimecres 6 d’abril del 2016, se celebra el 120è aniversari dels primers jocs olímpic.
  Van ser inaugurats a Atenes l’any 1896 per Pierre Coubertin. El lema oficial dels jocs olímpics era: ”Citius, altius, fortius”, que caracteritzava l’esperit de superació i l’esforç dels atletes.
  Però els jocs d’Olímpia van començar molt més abans, a l’Antiga Grècia. El 776 aC es van començar a celebrar de manera fixa. Un cop cada quatre anys, es declarava una treva sagrada perquè les ciutats gregues deixessin de lluitar i estar en guerra durant uns mesos i permetessin als seus atletes participar en els jocs d’Olímpia, entre finals de juliol i d’agost.
  241 atletes de 14 diferents països van participar en aquests primers jocs olímpics, tots homes grecs i lliures.
  Prenien part de 43 proves de 9 esports, un dels més violents: El pancraci, que era una mena de lluita lliure on tot valia, i s’acabava amb la rendició d’un dels participants o inclòs la mort.
  Un dels primers guanyadors d’aquests inicials jocs olímpics va ser Coroebus.
  Des d’aleshores han canviat moltes coses, per exemple actualment poden participar persones de totes les nacionalitats i també les dones.

 3. Salve!!

  Em sembla genial que Google faci referència a aquesta data ja que els jocs olímpics han sigut un moment de oci durant molts anys i que es segueixi donant importància en el segle XXI tal i com ho feien els nostres avantpassats en la seva època. És una molt bona manera de fer esport, però sense oblidar els orígens de la celebració.

  Els primers Jocs Olímpics de l’era moderna o també anomenats Jocs Olímpics d’estiu de 1896 es van celebrar a Atenes entre el 6 i el 15 d’abril de 1896. Van participar 176 atletes masculins de catorze països, que van competir en 43 competicions de nou esports. Van ser reconeguts com un gran èxit i com una manera de recordar el nostre passat.

  Des de aquell moment, cada quatre anys es reuneixen esportistes de tots els països per competir entre ells, com ja ho feien els nostres avantpassats i com es va fer en els Jocs Olímpics de 1896.

 4. Pierre de Coubertin va reviure la flama de la Grècia Clàssica fins a convertir-la en la celebració esportiva més seguida de tot el planeta. Els Jocs Olímpics moderns celebren aquest any, concretament el passat dia 6 d’abril, 120 anys i segueixen constituent, a dia d’avui, l’esdeveniment esportiu més popular i prestigiós del món. Grans ciutats dels cinc continents es disputen cada quatre anys convertir-se en la sede d’un esdeveniment que té un impacte global i que té les arrels més antigues a la Grècia Clàssica, tot i que la seva concepció moderna va néixer a finals del segle XIX de la ma d’un parisenc entusiasta dels esports.

  Pierre, el pare dels Jocs Olímpics moderns, va néixer a la capital francesa el dia 1 de gener de 1863. En un dels seus viatges a Grècia, el pare dels Jocs va trobar entre les ruïnes la idea que la flama olímpica encara podia avivar-se, amb l’objectiu de portar al món pau i intercanvi cultural. Amb motiu de l’exposició universal de París l’any 1889, Coubertin va obstinar el seu treball i la seva fortuna en promoure a l’escola una reforma de l’educació física i animar als polítics per a què els Jocs Olímpics sorgissin de nou com a l’Antiga Grècia. Els seus esforços, en principi, no van tenir molt d’èxit; però en el Segon Congrés Internacional de l’Esport celebrat a La Sorbona, el Juny de 1894, es va aprovar recolzar la celebració de la nova Olimpíada.

  Després de 1.500 anys de silenci, per fi, la primera setmana del mes d’abril de 1896 es van celebrar els Jocs Olímpics a Atenes. Va ser així com 241 atletes, tots homes, van arribar a la ciutat grega per a competir en els nou esports inscrits, que van ser l’atletisme, el ciclisme, l’esgrima, la gimnàstica, el tir, la natació, el tennis, l’halterofília i la lluita. Els països participants van ser 14: Alemanya, Austràlia, Àustria, Bulgària, Xile, Dinamarca, Estats Units, França, Grècia, Hungria, Itàlia, Regne Unit, Suècia i Suïssa. La presència de dones en els Jocs no es va produïr fins la segona edició, l’any 1900 a París. Ho van fer només en alguns esports, tot i que avui en dia òbviament participen en tots els esports i modalitats que hi participen.

  Els propers Jocs Olímpics que se celebrin, els de Río de Janeiro el pròxim mes d’agost, seran l’edició número 28. De fet, només han deixat de celebrar-se els Jocs per culpa de les dues guerres mundials del segle XX.

  Pel que fa als Jocs Olímpics antics es té constància de l’existència d’aquests des de l’any 776 aC. Van néixer a la ciutat d’Olímpia, d’aquí el seu nom. Al igual que els Jocs moderns se celebraven cada quatre anys fins l’any 393 dC. Aquests esdeveniments es van repetir fins a 293 ocasions. En el seu orígen, les Olimpíadas gregues rendien homenatge als déus. El primer va ser Cronos, fill menor d’Urà, déu del cel, i de Gea, déa de la terra. Cronos es va empassar a tots els seus fills excepte a Zeus, que aviat el va relegar en els homenatges olímpics. Els jocs de l’Antiguitat, que també tenien lloc cada quatre anys, van deixar de celebrar-se l’any 393 dC, quan van començar a estendres concursos similars en zones pròximes. L’ideal religiós que va donar lloc a aquest esdeveniment va perdre força amb els Jocs organitzats en altres ciutats on es venerava no a una divinitat sinó a un sobirà en particular.

 5. Salvete!!
  Els jocs Olímpics (en honor de Zeus) es celebraven cada quatre anys, duraven un sol dia i sempre coincidien amb la primera lluna plena després del solstici d’estiu (finals de juliol, principis d’agost). En 776 a.C. començar a fer-se la llista dels guanyadors i es considera aquesta la data d’iniciació dels jocs entre els segles VII i V a.C., aquesta manifestació esportiva es va anar consolidant i per a l’any 472 comptava entre els seus participants amb ciutadans de les zones circumdants de la Élida (Arcàdia, Lacònia, Argòlida, Acaia i Messènia).
  En l’època clàssica, els jocs duraven cinc dies (un dels dies estava dedicat íntegrament a celebrar ritus i sacrificis religiosos en honor a Zeus) i els guanyadors de les proves rebien com a únic premi una corona de branques d’olivera ( «Cotinus») , encara que els atletes vencedors eren considerats com a herois per la seva pròpia ciutat i rebien ajudes econòmiques dels nobles. Amb el temps, el llorer substituir l’olivera, tot i que el costum de la corona vegetal va romandre fins a 1960, any en què es van introduir les medalles d’or, plata i bronze.
  En els jocs antics les modalitats esportives eren Pentatló, Carreras, Boxa, Curses de carro, Equitació i Pancracio que era una barreja de boxa i lluita. L’última prova dels Jocs, considerada la més important, era anomenada «final de l’estadi» i consistia en córrer un estadi (192,27 metres). El Pentatló es va agregar en els XVIII Jocs i consistia en un conjunt de cinc proves que començava amb el salt de longitud; els que superaven la marca mínima exigida passaven al llançament de la javelina amb llança d’1,50 metres; els quatre primers classificats corrien un estadi; els tres primers qualificats en la cursa passaven al llançament del disc i finalment els dos millors atletes decidien la victòria enfrontant-se en la lluita. Durant la celebració dels Jocs s’establia la «ekekheiria» o treva olímpica que implicava la paralització de tots els conflictes bèl•lics des d’una setmana abans dels Jocs fins a una setmana després.
  Els últims Jocs Olímpics de l’antiguitat es van celebrar en l’any 394 d.C. L’emperador romà Teodosi va decretar posteriorment la suspensió dels jocs. El 424 d.C. Teodosi II va ratificar la suspensió.
  Els primers Jocs Olímpics Moderns es van celebrar a Atenes en 1896 organitzats pel baró Pierre de Coubertin.
  Per últim dir que em sembla molt bé que empreses com Google tinguin memòria de coses tan importants com aquestes, i que amb la seva popularitat ho donin a conèixer al món.

 6. XAIPETE!
  Un gran esdeveniment que està molt bé que sigui commemorat i recordat per una gran eina d’ús diari com n’és Google sobre els primers Jocs Olímpics moderns de fa 120 anys!
  Es va inaugurà a Atenes el 6 d’abril de 1896 mirant al dia 6 d’abril de 2016 han passat 120 anys com ve he comentat anteriorment, va ser una flama encesa per Pierre de Coubertin
  Els Jocs que es recorden són els moderns, però no eren els que es porten celebrant des de fa ja més de dos mil·lennis, l’any 776 aC a Olimpia en honor a l’esforç i força de l’atleta, els jocs es celebren cada quatre anys a una ciutat i on hi participen més de 200 atletes de diferents països, uns catorze, són unes competicions realment valorades i d’èxit per commemorar el passat.
  Per això penso que és una gran idea això de recordar i fer que es recreï i revisqui a la nostre ment fets tant importants com aquests!

 7. Bonum diem!!
  El passar dimecres 6 d’abril, es va celebrar el 120è aniversari dels primers Jocs Olímpics. Aquests, van ser inaugurats a Atenes per Pierre Coubertin el 1896.
  El lema oficial dels primers Jocs Olímpics va ser el següent:
  ”Citius, altius, fortius”. Parla de l’esperit de superació i l’esforç dels atletes en els jocs.
  En canvis, els d’Olímpia, van començar temps enrere, a l’antiga Grècia. El 776 aC es van començar a celebrar d’una manera habitual. Es celebraven un cop cada quatre anys. En aquests, van participar 241 atletes de catorze països diferents, això si, tots eren homes grecs i lliures.
  Prenien part de 43 proves de nou esports, un dels més bèsties era el pancraci, el qual era una mena de lluita lliure on tot s’hi valia; i es finalitzava amb la rendició d’un dels dos participants o inclòs amb la mort.
  El primer guanyador dels Jocs Olímpics va ser Coroebus.
  Des d’aquell moment fins ara, han canviat moltíssimes coses en l’àmbit dels Jocs Olímpics; la més destacada, per mi, és que les dones també n’hi prenen part d’aquest acte tant important i significatiu.

 8. Aquest any Google ha rememorat els inicis dels Jocs Olímpics moderns posant una imatge a la seva pàgina principal. Grans ciutats dels cinc continents es disputen cada quatre anys convertir-se en la seu d’un esdeveniment que té un impacte global i que té les seves arrels més antigues en la Grècia Clàssica.
  El pròxim 5 d’agost d’aquest any es celebraran els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Una cita a la qual acudiran 10.5000 atletes de 206 comitès olímpics nacionals i competiran en 306 modalitats de 28 esports. Res d’això seria possible sense l’ajuda del noble francès Pierre de Coubertin. Ell va ser l’ideòleg de recuperar la competició antiga i aquest any es compleixen 120 anys dels primers Jocs Olímpics moderns, coneguts com els Jocs de la I Olimpíada. El baró de Coubertín es va adonar del perill que corria l’esport si no s’unificava. Tenia por que aquest es degenerés per l’esperit mercantil de l’època. En una de les seves visites a les ruïnes de Grècia, el noble francès va arribar a la conclusió que encara es podia recuperar i portar al món a un procés de pau i intercanvi cultural. Els antics grecs van competir a Olímpia entre els anys 776 aC i 393 dC i el baró de Coubertín volia reviure aquell esperit competitiu.
  Gràcies a això avui, els jocs olímpics són l’esdeveniment més popular.

 9. SALVE!!
  El dia 6 d’abril és celebrar el 120 é aniversari dels primers jocs olimpics moderns. Cada quatre anys en una gran ciutat del món s’ha celebrant els jocs olimpics, aquest any tocar a Rio de Janeiro ( Brazil). Els primers jocs olimpics moderns van ser inagurats a Atenes per a Pierre Coubertin el 1896. El lema oficial dels jocs olímpics era: ”Citius, altius, fortius”, que caracteritzava l’esperit de superació i l’esforç dels atletes.
  L’interès dels grecs de recuperar els Jocs Olímpics s’inicià amb la Guerra d’independència de Grècia respecte de l’Imperi Otomà el 1821. La proposta fou feta per primer cop pel poeta i editor de diari Panagiotis Soutsos en el seu poema Diàleg dels morts, publicat el 1833.
  En els primers Jocs Olímpics van participar unicament esportistes de Grècia i de l’Imperi Otomà. El 1890, després d’assistir als Jocs Olímpics de la Wenlock Olympian Society, el baró Pierre de Coubertin fundà el Comitè Olímpic Internacional (COI).

 10. Bonum diem!
  El passar dimecres 6 d’abril, es va celebrar el 120è aniversari dels primers Jocs Olímpics.
  Els jocs olímpics (en grec Ολυμπιακοί Αγώνες) van nèixer a la ciutat de olímpia amb un caràcter fortament religiós; es tracatava de festivals dedicats a la divinitat de Zeus. En aquests festivals es barrejava el caràcter sagrat amb proves esportives, música i literatura.Els primers jocs olímpics dels que es tenen constància es van celebrar l’any 776 a.c i des de llavors es van anar celebrant cada quatre anys fins el 394 d.c, data en la qual l’emperador romà Teodosio va decidir suprimir-losAl començament, els jocs olímpics només duraven un dia i sempre coincidia amb la primera lluna plena després del solstici d’estiu. Amb el temps els jocs olímpics cada vegada rebien més participants de tots els racons de Grècia. Al segle IV a.c els jocs duraven cinc dies. Un mes abans de la celebració dels jocs Olímpics començava la treva olímpica durant la qual es paralitzaven totes les guerres, tenint en compte que si es trencava la pau, no es podia tornar a participar. En els jocs olímpics de l’antiga Grècia les modalitats esportives eren les següents: el pancracio, la lluita, el boxa, les curses a peu, les curses amb carros, el pentatló. En els primers Jocs Olímpics van participar unicament esportistes de Grècia i de l’Imperi Otomà. Els guanyadors del jocs rebien com a premi una corona feta amb branques d’olivera.
  Els Jocs Olímpics, com moltes altres tradicions de l’antiga Grècia, s’han mantingut, encara que ara hi hagin mil modalitats més l’escència i continua sent.
  En l’actualitat se celebren bi-anualment alternant els Jocs Olímpics d’estiu i els d’hivern, és a dir, cadascun d’aquests dos té lloc cada quatre anys: aquest període és conegut com a Olimpíada. Els propers Jocs Olímpics d’estiu es celebraran el 2016 a Rio de Janeiro, Brasil, i els d’hivern el 2018 a Pyeongchang, Corea del Sud.

  Vale!!

 11. Xaipe!!

  Com es de costum sempre que es commemora algun esdeveniment important, el nostre buscador preferit fa alguna menció a la icona del Google. Aquest any tenim olimpíades però les primeres contemporànies van ser el 1896 i va ser inaugurada pel pedagog i historiador d’origen francès Pierre Coubertin.
  Però com ja saben tots les olimpíades tenen un origen molt més antic, va ser la gloriosa civilització grega la que els va començar a celebrar, el primer cop va ser l’any 776. Aquests jocs es feien en honor del pare de tots els deus Zeus i es feien cada quatre anys on es deposaven les armes i es permetia que els atletes competeixin.

  241 atletes de 14 diferents països van participar en aquests primers jocs olímpics, tots homes grecs i lliures.
  Prenien part de 43 proves de 9 esports, un dels més violents: El pancraci, que era una mena de lluita lliure on tot valia, i s’acabava amb la rendició d’un dels participants o inclòs la mort.

  Sense cap dubte l’esport s’ha convertit en un dels pilars més forts de la nostra societat i els jocs olímpics tenen una repercussió mediàtica impressionant.

 12. Salve!
  Google és una de les coses que més utilitzem avui en dia i com no, ens recorda els dies importants.
  Fa 120 anys van ser les primeres olimpiades modernes.
  Les olimpiades però, tenen un origen molt més antic.
  La civilització grega va començar a celebrar les olimpiades l’any 776 aC. Aquests jocs es feien en honor de Zeus i es feien cada quatre anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *