Els Jocs atlètics en el cinema

El cinema grec sempre presenta certs tòpics que ja van aparèixer des dels seus orígens i que poden adaptar-se per a la creació de temes monogràfics sobre la realitat del món grec. Entre els tòpics del cinema referent a la Grècia antiga, hi ha:

No existeix encara cap pel·lícula que faci una bona referència als Jocs Olímpics de l’antiguitat i, per tant, la seva representació al cinema és bastant deficient. Un bon exemple el trobem a la pel·lícula de La batalla de Marató. Es corona Filípides com el guanyador d’Olímpia. Fan molt poca referència als Jocs Olímpics i, a més, només serveix per recalcar la figura atlètica del protagonista. En aquesta mateixa pel·lícula, hi podem veure la famosa carrera de Filípides, antecessora de la Marató moderna. Això mateix passa a les pel·lícules d’Hèrcules, i en l’última només es vol mostrar que l’heroi és més atlètic i fort.

A la pel·lícula de Jasó i els Argonautes, es torna a fer una mala referència a aquest tema, ja que mostren els jocs com una competició per reclutar els futurs Argonautes.

[youtube width=”550″ height=”450″]http://www.youtube.com/watch?v=hUF3Kohdmvc[/youtube]

4 comentaris a “Els Jocs atlètics en el cinema

 1. Bonum diem!

  Esta molt be, saber que pelicules actuals, hi apareixen jocs atletics de l’antiguitat, he vist el trailer de la pelicula d’Hércules, i tot i que no es un tipus de pelicula com el que veig normalment, la he trovat interesant, per aprendre, per una part.

  Vale!

 2. Em sembla perfecte que les pelicules tinguin una ambientacio en l’antiguitat i que parlin de jocs i esports ántics. Aquesta pelicula la vaig veure i em va encantar. Bona feina

 3. Xaipete!!
  Felicitats per l’apunt està molt be!
  No he trobat cap pel·lícula més que tracti els jocs atlètics de l’antiga grecia en el cinema.
  Trobo que es molt interessant que facin això ja que el cinema es una arma molt forta que avui en dia té molt de poder, és un gran mitja de comunicació i penso que s’hauria de fer servir més per explicar-nos més coses de l’antiguitat per poder entendre moltíssimes coses del dia a dia.

 4. Esta muy bien que las peliculas adapten la antigua civilizacion griega y se hable de de manera detenida sobre los juegos y deportes antiguos.
  Vi la película y me pareció muy buena.
  Buen trabajo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *