Lliurament dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat [1-6-2011]

11a edició

02.06.2011

Els Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat reconeixen l’esforç en investigació

S’hi han presentat 27 treballs, realitzats per 33 alumnes, de 12 centres de secundària públics i concertats de Terrassa, Viladecavalls i Matadepera.

Els Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat són un reconeixement a l’esforç i l’excel·lència dels alumnes, que fan una tasca d’investigació que els permet aplicar el que han après al llarg de la vida escolar i que, alhora, avalua els coneixements d’expressió escrita i oral.

Enguany els guanyadors han estat, en l’apartat de ciències socials, Laura Lacueva ,de l’escola El Cingle, amb ‘Història de l’escola pública Ramón y Cajal (1961-2010)’, en l’apartat de tecnologia;  Mònica Argai, Clara Marí i Laura Uroz, de l’Institut Matadapera, amb ‘Cèl·lules solars fotoquímiques i en ciències de la natura i la salut’; Tomás Alfonso, de l’Institu Can Jofresa, amb ‘La hidroponia: el futur de l’agricultura’.

El certamen es convoca entre els ajuntaments de Terrassa, Viladecavalls i Matadepera conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació i s’hi poden presentar els centres públics i concertats. En aquesta onzena edició s’hi ha presentat 27 treballs, realitzats per 33 alumnes,  de 12 centres de secundària.

El regidor em funcions d’Educació de Terrassa, Josep Pàmies, ha valorat la feina feta cara el futur: “El veritable premi, d’entrada no sé si sereu capaços de valorar-ho ara, ho valorareu d’aquí un temps. En el vostre currículum professional, espero que un dels primers elements que hi constin, sigui haver fet una publicació amb el primer escrit, amb un treball vostre, que haurà estat aquest treball de recerca”.

Els guanyadors han estat premiats amb un iPod i la publicació del seu treball en un llibre de la col·lecció que edita el Patronat Municipal d’Educació de Terrassa.

Els premiats
a) Ciències de la natura:
Títol: La hidroponia: el futur de l’agricultura
Autoria: Tomás Alonso Cebolla
Tutora: Inés Ramos Pérez
Centre: IES Can Jofresa

Títol: Relativitat Especial
Autoria: Adrian Sanchez Morales
Tutor: Juan José Navas Díaz
Centre: IES Cavall Bernat

b) Ciències socials:
Títol: Història de l’escola pública Ramón y Cajal (1961-2010)
Autoria: Laura Lacueva Márquez
Tutor: Joan Baptista Serrano Lengua
Centre: E Cingle

Títol: El 23-F
Autoria: Javier García Romero
Tutor: Daniel Garreta Jaume
Centre: IES Cavall Bernat

c) Tecnología:

Títol: Cèl.lules solars fotoquímiques
Autoria: Mónica Aragay Verdeny, Clara Martí Aguilar, Laura Uroz Grané
Tutora: Mª Dolors Ribera Vall
Centre: IES Matadepera
 
Títol: Disseny d’una muntanya russa
Autoria: Roger Calvó Martí
Tutor: Daniel Almiñana Sáez
Centre: IES Matadepera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *