CRISI DE LES DEMOCRÀCIES I SEGONA GUERRA MUNDIAL (1919 -1945)

Els “feliços anys vint”, la Gran Depressió i la Segona Guerra Mundial, així com els seus antecedents conformen aquest tema.

Per introduir el tema, visionarem aquest petit resum sobre el Crac del 29:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=02wwNKlv2Xw[/youtube]

Treballarem el tema a partir de la següent presentació d’aula:

Per conèixer més en profunditat les causes de la Gran Depressió, així com les solucions del liberalisme clàssic, com la teoria econòmica de Keynes, i el New Deal de Roosevelt, podem consultar aquests articles:

 

Per saber-ne més sobre la Segona Guerra Mundial, veurem aquest vídeo sobre el tema:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VmaA-G7BW54[/youtube]

 

Tot seguit, ens centrarem en l’Holocaust amb aquest vídeo sobre la Nit dels vidres trencats, pogrom organitzat per les SS a l’Alemanya nazi contra la població jueva, a la qual consideraven causant de tots els problemes dels alemanys. En la nit del 9 al 10 de novembre de 1938, es van incendiar i destruir unes 300 sinagogues, es van profanar cementiris, es van destruir indústries i comerços, i es van detenir entre vint-i-cinc i trenta mil persones i assassinar-ne més de 90.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Rz31ziGqj7E[/youtube]

També podem llegir aquest article sobre una imatge que va donar la volta al món l’any 2012, 76 anys després de haver-se pressa.

Per últim, per aclarir conceptes, farem servir aquest resum del tema:

[slideshare id=44842130&doc=npolis4resumt09-150218115531-conversion-gate02&type=d]

Aquest article s'ha publicat dins de 4art ESO, Història del mon contemporani i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.