TEMPLE D’AUGUST (Barcelona)

250px-Temple_d'August_(Temple_Romà)_(Barcelona,_Catalunya)Un altre racó encisador situat en el casc antic de Barcelona ens remunta a un passat oblidat i ocult pel pas del temps. Es tracta de les restes del Temple d’August (segle I a. C.), edificat en l’eix del fòrum de la romana ciutat de Barcino.

barcino_planoEl temple dominava la ciutat, no només per la seva situació, en el punt més alt del Mons Taber, sobre el qual s’havia edificat la ciutat, sinó també per estar construït sobre un podi al que s’accedia per una escalinata. Era un temple de 35 m. de llarg per 17,5 m d’ample. Sobre el podi s’alçaven les columnes que ho envoltaven per tot el perímetre -perípter-. El seu pòrtic in antis consta de sis columnes al capdavant coronades per uns capitells d’ordre compost. Una estàtua d’August presidia la cella.

barcelona_templo1De la magnífica construcció, únicament es conserven quatre columnes de fust estriat i capitell corinti, part de l’arquitrau i del podi. Aquestes restes estan encaixades dins d’un palau renaixentista, al carrer Paradís, que actualment alberga el Centre Excursionista de Catalunya.
L’accés per contemplar les restes és gratuït, encara que no sempre es troba obert l’espai on es troben.

Aquest article s'ha publicat dins de Història antiga, Història de Catalunya, Història de l'art, Urbanisme i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *