LES PUNXES

Casa_de_les_Punxes_BarcelonaEn la confluència de la Diagonal i el carrer Rosselló, a l’Eixample dret, trobarem una de les obres més importants del Modernisme català. Es tracta de l’edifici Terrades, més conegut com la Casa de les Punxes, projectada i construïda per Josep Puig i Cadafalch entre els anys 1903 i 1905.

L’edifici s’alça en un extens solar que era propietat de les germanes Terrades i està format per tres cases d’habitatges encara que sembla un únic edifici. En ell trobem harmònicament reunides característiques típiques del neogòtic, que evoquen un castell medieval per les torres i merlets que ho decoren i el modernisme present sobretot en els elements decoratius realitzats en ferro forjat. També és palès en el seu perfil certa influència nòrdica.

imagesA pesar que el material més emprat en la construcció de l’edifici sigui el maó vist, com a la Casa Martí, també es va utilitzar la pedra en la construcció de les tribunes, en les rematades i en les portes.

L’edifici està coronat per grans plafons ceràmics que representen un rellotge de sol, una imatge de Sant Jordi amb la inscripció en català “Sant Patró de Catalunya, retorneu-nos la llibertat” i altres motius religiosos o nacionalistes.

descargaLes escultures en pedra van ser realitzades per Alfons Juyol, les vidrieres per Eudald Amic, Enric Monserda va dissenyar la decoració interior i Manuel Ballarin el treball en ferro forjat.

Aquest article s'ha publicat dins de Història de Catalunya, Història de l'art, Urbanisme i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *