Dia d’Europa, 9 de maig!

La pau mundial només pot ser salvaguardada mitjançant esforços creadors proporcionals als perills que l’amenacen.
Amb aquesta declaració conjunta, feta el 9 de maig de 1950 a París, es volia crear una institució europea supranacional encarregada de construir accions que alliberessin Europa dels antics odis i prejudicis que havien desencadenat les dues guerres mundials. la declaració fou redactada per Jean Monnet i llegida amb comentaris propis per Robert Schuman. Des d’aleshores, el dia 9 de maig es commemora anualment la intenció de tots els pobles europeus de col·laborar en la millora comú i de participar en la construcció d’un futur compartit, on tothom hi tingui cabuda en llibertat i equitat.
[+] Més informació
[+] Declaració, text íntegre
[+] Símbols, logos i imatges oficials del 9 de maig
[+] Informació en altres llengües: Francès, Anglès, Alemany, Italià
[+] Festa infantil del Dia d’Europa, a Barcelona
[+] Material didàcticProjecte Comenius Transfronterer

El Departament d’Educació a través del Servei de Llengües de la Direcció General de Planificació i Entorn, participa a través del Programa d’Aprenentatge Permanent (Lifelong Learning Programme) en el projecte transfronterer Comenius Regio de la Unió Europea. Aquest projecte d’associació Comenius Regio “Fem teatre per travessar fronteres” fomenta la dimensió europea de l’educació, promovent activitats de cooperació en l’àmbit del teatre. L’associació coopera amb centres educatius de secundària i altres agents del sector a Catalunya i Midi-Pyrénées, i treballa conjuntament en l’àmbit de formació teatral i promoció del festival internacional de teatre jove de Mollet del Vallès.

Trobareu informació referent al tema en aquest enllaç [+]

Edu3.cat

L’Institut Illa de Rodes celebra el dia d’Europa 2010

illaderodesSeguint la línia iniciada el curs passat l’Institut Illa de Rodes organitza diversos actes relacionats amb la temàtica d’enguany que gira al voltant de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social. Un d’aquest actes és el Concurs fotogràfic que podeu veure al seu bloc.

Podeu veure tots els actes organitzats per a la celebració d’aquesta jornada en aquest enllaç [+]