Banc d’idees

9 de maig dia Europeu


 

  • Un des symboles de l’Union Européenne est une fête célébrée le 9 mai : la “Journée de l’Europe“. Cette journée se fête en souvenir de la déclaration Schuman de 1950 et c’est le véritable point de départ de la construction européenne.

Si vous voulez faire des activités avec vos élèves en classe ces 9 liens pourront vous être utiles:

 

  1. La journée de l’Europe, le 9 mai
  2. À la découverte de l’Europe
  3. Le quiz des langues
  4. Entrainez votre cerveau grâce à l’Europe
  5. Tout savoir sur l’Europe
  6. L’UE en diaporama
  7. Partenariats avec des écoles à l’étranger
  8. L’Europe de l’éducation et de la formation
  9. La mobilité des jeunes en Europe

………………………………….

WEBQUEST: Diverses són les parles

tres_llengues.JPG

Aquesta WebQuest elaborada per la professora Ma. Lourdes Arbona ens convida a endinsar-nos pel fascinant món de la diversitat lingüística: llengües amb milions de parlants i llengües amb només algunes dotzenes de parlants, llengües amb una llarga tradició literària i documental i llengües de tradició únicament oral, llengües que són cosines i llengües absolutament diferents, llengües d’Europa i d’arreu, llengües oficials i llengües perseguides…

………………………………….

myEUROPE és un projecte que té com a objectiu ajudar el professorat a augmentar el coneixement dels seus alumnes sobre què significa ser membre de la ciutadania europea. Hi participen en xarxa més de 8000 escoles, la diversitat europea és portada a les aules a través d’internet donat que el camí per viure junts a Europa comença a l’escola.

Hi trobareu diferents propostes didàctiques per a alumnes de primària i secundària en diverses llengües europees així com idees pràctiques per al professorat. Es parteix del nucli central que és Europa i des d’aquí es treballen diverses temàtiques com ara:

……………………………….
WEBQUEST: El cuquet lingüístic

L’objectiu d’aquesta WebQuest elaborada per la professora José Mª González-Serna és el d’ apropar els alumnes de Cicle Superior de Primària a una realitat cada vegada més propera: la diversitat de llengües i la utilització de les TAC.

373308002_b60e08a2b4_m.jpg

…………………………………

Tales from Europe, by Kevin Crossley-Holland


Tales from Europe

es tracta d’una col.lecció d’històries d’ arreu d’ Europa (en anglès) explicades per l’ escriptor de reconegut prestigi Kevin Crossley-Holland. Els materials contenen mites, llegendes i històries tradicionals.

Es recullen els següents contes:

1. The Pied Piper of Hamelin
2. Godfather Death
3. Rita and the cow that ran dry
4. The lady of Stavoren
5. Thor goes visiting
6. The ugly duckling
7. Persephone Rising
8. Arthur the king

……………………………

Uneixe’t a la tripulació de l’ euro

… en una fantàstica aventura a la recerca de tresors amagats, hi podreu completar puzzles i posar a prova els vostres coneixements. Però heu d’ anar en compte: tots els membres de la tripulació han de guanyar-se el passatge! Així que, apreneu ràpid, treballeu molt i comproveu com millora la vostra puntuació!!

home_fond.jpg