ACTES

ACTES 2013

 

El 9 de Maig celebrem el Dia d’Europa que aquest 2013 gira al voltant del tema de l’Any Europeu dels Ciutadans.

A Roses, els instituts  Illa de Roses i Cap Norfeu, conjuntament amb el Centre Empordà, celebren una jornada acadèmica el dia 10 de maig amb motiu d’aquesta commemoració.

Programa d’actes

Campus virtual

 

__________________________________________________

La ZER Baridà-Batllia de La Cerdanya celebra el Dia de Europa des de fa 10 anys, amb una trobada entre tots els centres per exposar i compartir les activitats realitzades al voltant de països europeus des de diverses àrees i amb la participació de les famílies. La celebració inclou un certamen literari.

Programa d’activitats

__________________________________________________

ACTES 2012

Celebracions del Dia d’Europa als mitjans de comunicació

Diversos mitjans de comunicació s’han fet ressó de la celebració del Dia d’Europa per part d’alguns centres de secundària de l’Alt Emporda: Institut Cap Norfeu (Roses), Institut Illa de Rodes (Roses), Institut de la Jonquera i Centre Escolar Empordà (Roses)

Contraportada del Punt Avui del 10 de maig

Servei a Empordà TV

Noticia a TV3 Girona

Podeu accedir al dossier que l’alumnat va treballar el Dia d’Europa 2012

_____________________________________________________________

L’Ajuntament de Girona se suma enguany a la commemoració d’aquesta diada amb la celebració d’un acte institucional el mateix dia 9 de maig.

L’acte tindrà lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal a les 20 h.

[+] informació

 

Enguany, 250 alumnes de quatre instituts Alt Empordanesos celebraran el pròxim 9 de maig el Dia d’Europa amb actes que tindran lloc al Teatre Municipal de Roses.

L’Any Europeu 2012 està dedicat a l’envelliment actiu i a la solidaritat entre generacions.

Al canal de TV de l’Institut Illa de Rodes hi podeu veure els video realitzat per l’alumnat sobre aquesta celebració.

Programa

Organitzen: Institut Cap Norfeu (Roses), Institut Illa de Rodes (Roses), Institut de la Jonquera i Centre Escolar Empordà (Roses)

 

Col·laboren: Departament d’Ensenyament, Departament de Benestar Social i Família, Consell català del Moviment europeu, Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ajuntament de Roses.

ACTES 2011

untitled

A continuació us presentem alguns del actes que s’han organitzat arreu de Catalunya per celebrar el Dia d’Europa

Barcelona

Castells i Música al carrer

Dilluns 9: Actuació dels Castellers de La Vila de Gràcia amb animació del Quartet de Trombons de Barcelona

L’acte tindrà lloc a la una del migdia a la Seu de les Institucions Europees a Barcelona (passeig de Gràcia, 90)

Concert del Dia d’Europa

Dijous 12: El Consell Català del Moviment Europeu, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, organitza un concert a càrrec de la Filharmonia Orquestra de Cambra de Barcelona, que tindra lloc a les 19.30 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (Plaça Sant Jaume)

Lleida

Concert Músiques d’Europa

Dilluns 9: La banda Municipal de la ciutat de Lleida interpretarà un programa de peces de compositors europeus en commemoració del Dia d’Europa. El concert tindrà lloc a les 19h30?a la Plaça Sant Joan.

Manresa

Dijous 12: Seminari “Voluntariat! Construïm ciutat! Aportacions del voluntariat: Nous temps, Nous reptes”.

Actividat dirigida principalment a persones que traballen en l’àmbit del voluntariat. Amb aquesta activitat Europe Direct Barcelona vol destacar els valors del 2011 que és l’Any Europeu del Voluntariat.

L’activitat tindrà lloc a CEDEM-Palau Firal de 9.45 a 13.30h i de 19 a 21.30h

Diversos municipis

Cicle de Conferències ‘Europa Segle XXI’

Europe Direct Barcelona posa en marxa aquest cicle de conferències amb l’objectiu de apropar la UE a la ciutadania explicant el Tractat de Lisboa i l’ estratègia Europa 2020 a través de xerrades-col·loqui.

Lloc: Manresa (27 d’abril), Cubelles (2 de maig, 18h), Olivella (3 de maig, 18h) i Sant Pere de Ribes (13 de maig, 10h30) Mes informació

 

dia-europa-roses

 

 

 

 

 

 

 

 

Per tercer any consecutiu, els estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de l’Institut Illa de Rodes celebraran el dia d’Europa amb estudis, activitats i una jornada pública al Castell de la Trinitat de Roses.

En tema central de la present edició és el Voluntariat ja que, justament, el 2011 és l’Any europeu dedicat a aquesta part vital de l’economia que es basa en la generositat i la solidaritat.

Web del centre

.………………

ACTES 2010

Acte al Parc de la Ciutadella de Barcelona

diaeuropaDiumenge, 9 de maig de 2010 d’11 del matí a 13,00 del migdia tindrà lloc la celebració del dia oberta a tothom, amb una part institucional presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla; l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué; el vicepresident del Parlament Europeu Aleix Vidal-Quadras; els eurodiputats Maria Badia, Ramon Tremosa, Raimon Obiols, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Santiago Fisas; i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós.  D’altra banda s’han organitzat diverses activitats per grans i més petits.

Per a més informació [+]

……………….

 

Institut Illa de Rodes de Roses, 2010

illaderodesSeguint la línia iniciada el curs passat l’INS Illa de Rodes organitza diversos actes relacionats amb la temàtica d’enguany que gira al voltant de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social. Un d’aquest actes és el Concurs fotogràfic que podeu veure al seu bloc.

ACTES 2009

Celebració del Dia d’ Europa a l’Institut Illa de Rodes de Roses, 2009

L’alumnat de IES Illa de Rodes ha estat participant, al llarg del segon trimestre, en diverses activitats prèvies a la celebració del Dia d’Europa 2009. El passat divendres 15 de maig es celebrà una jornada d’activitats acadèmiques i institucionals amb la participació de l’alumnat de 4t d’ESO. Conduïts pels professors Josep Chalé i Xavier Serra ,han realitzat diverses activitats d’estudi i aproximació a la realitat europea.

Feu-vos una idea del treball fet fins avui a partir d’alguns retalls de premsa,  del grup del Facebook “Som Europa “, o de l’àlbum de fotografies de la jornada preparatòria. També podeu visionar el video de l’entrevista a TV Girona.

Alumnes rosincs celebren el Dia d’ Europa amb el delegat de la Comissió Europea a Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *