Dia d’Europa


El 9 de maig se celebra el Dia d’Europa. El 1950 el ministre francès d’Afers Exteriors Robert Schuman va presentar la seva proposta per a la creació d’una EUROPA organitzada i solidària que salvaguardés la pau mundial. Aquesta declaració va donar lloc a la creació de la Unió Europea.

Amb el temps el dia 9 de maig s’ha convertit en un símbol europeu que identifica l’entitat política de la Unió Europea. En el Dia d’Europa se celebren activitats i festes que apropen Europa als seus ciutadans i agermanen els diferents pobles de la Unió.

La celebració de la Unió d’ Europa esdevé essencial. La Unió Europea representa un mitjà per una entesa i interacció intercultural eficient i pacífica, que pot ser vista com un projecte global per a qualsevol acció adreçada a promoure i reforçar el diàleg intercultural. Durant 50 anys ha contribuït a apropar països, cultures i gent, i segueix creixent i evolucionant.

One thought on “Dia d’Europa

  1. Xavier Serra

    És el Campus virtual de la celbració del Dia d’Europa 2013 amb 3 Instituts de Roses. Agrairía difusió i també, si es possible actualiztació d’aquesta pàgina.
    Xavier.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *