Estudiant les propietats del sòl

A 2n d’ESO hem començat a estudiar els processos geològics externs. Per entendre el paisatge que ens rodeja i com aquest és modelat pel vent, l’aigua, la temperatura, etc. Cal tenir present la importància dels sòl i les seves propietats.
Per estudiar els diferents tipus de sòls i com retenen l’aigua hem anat al laboratori. Allà, hem fet una experiència on hem observat les característiques físiques de diferents tipus de sòls: argilós, sorrenc i franc; i hem analitzat quin retenia la quantitat òptima d’aigua. Hem descobert que el sorrenc deixa passar massa aigua, i que l’argilós queda tot enfangat. Realment, la textura òptima és la intermitja.
A vegades entendre propietats abstractes com la textura del sòl, la porositat o la permeabilitat és complexa. En canvi, quan ho veus i ho vius, és més significatiu i entenedor.
Esperem que a partir d’ara, quan els alumnes de 2n passegin fora la ciutat, es mirin el terra amb ulls diferents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *