ACTIVITATS INTERAULA

Per potenciar l’esperit col.laborador i d’ajut entre els nostres alumnes organitzem les activitats interaula els divendres a la tarda.

Aquestes activitats estan pensades perquè els grups estiguin barrejats. Per uns costat farem grups de P3, P4 i P5 i per l’altre grups de P5, 1r i 2n. Amb això aconseguim que els nens més grans ajudin als més petits i que els petits aprenguin dels grans. Ajudem que el nen es relacioni amb altres companys d’escola i no només amb els de la seva aula.

Hem organitzat les activitats interaula al voltant de sis tallers:

 1. Tots a l’escenari! Treballem el teatre per potenciar l’expressió corporal i oral dels nens.
 2. Petits investigadors. S’organitzen activitats d’experimentació com a pas previ a l’adquisició d’aprenentges.
 3. Per a un món millor! En aquest taller els nens treballen aspectes de saber estar, saber relacionar-se, saber acceptar els demés, ser tolerant i respectuós amb els companys, … etc.
 4. Estimo el medi ambient. En aquest taller els nens aprenen a estimar el món. Se’ls proposarà diferents coses que poden fer per ajudar el món: estalviant l’aigua, llençant les deixalles a la paperera i ajudant a classificar el reciclatge, reutilitzant objectes, … tot això perquè estimin el món on vivim.
 5. Un Món d’artistes. En aquest taller apropem el món de l’art als nostres alumnes.
 6. Tic Tac. Els alumnes treballen amb l’ordinador, la pantalla digital, la càmera fotogràfica, la de video, s’enregistren la seva veu,…
 7. Bon Profit. Els alumnes treballen hàbits d’higiene, ús dels coberts, alimentació saludable, aliments d’ara i abans, aliments d’arreu del món i l’art dels aliments.
 8. Segueix el ritme. Els alumnes treballen i gaudeixen la música. Canten, ballen i s’expressen a través de la música i el moviment.

1.TOTS A L’ESCENARI
En aquest taller hem fet jocs d’expressió oral i corporal i hem ens hem disfressat com unes mones!!

2.PETITS INVESTIGADORS
En aquest taller hem olorat plantes del nostre entorn i després hem pintat i UAU…! pinten com si fossin colors.
També hem experimentat amb canyetes bufant amb pintura i mireu quins quadres més xulos han quedat! A l’última sessió hem pintat amb retoladors un paper i l’hem posat amb aigua i… MÀGIA l’aigua ha canviat de color!

3.PER UN MÓN MILLOR
Hem treballat les emocions i hem compratit allò que ens fa feliços. Quin tip de riure que ens hem fet!
També hem creat el nostre pot de la felicitat on hi guardem tots els moments feliços i hem elaborat mandales gegants amb elements diferents.

4.ESTIMO EL MEDI AMBIENT
Què pot ser una caixa? Avui han sortit un munt de possibilitats!

5.TIC TAC
Aquest curs, al taller TIC-TAC, treballem amb imatge fixa. Amb el programa “Paint” els alumnes han creat un quadre semblant als del pintor Piet Mondrian i amb el “Paint Shop Pro” han aplicat diferents efectes a les fotografies que ells mateixos s’han fet entre ells.

Amb els més petits de l’escola hem fet activitats una mica més senzilles: començant per dominar una mica el funcionament del ratolí i, a partir d’aquí, fent jocs de relació, lògica i fins i tot algun dibuix semblant als que han fet els més grans.

6.UN MÓN D’ARTISTES
Aquest curs treballarem Joan Miró.

7.BON PROFIT
Amb les cuineres hem fet panellets de pastanaga i coco. Estaven per llepar-se els dits!

Mireu que bé que tallem amb la forquilla i el ganivet. A més, la poma i el plàtan eren boníssims! També hem fet collage amb llegums, arròs i pasta. Quin escampall que hi havia!

En aquest taller també hem gaudit de la col.laboració de les Cuineres de Sils que ens han ensenyat a fer torradetes de Santa Teresa. Estaven boníssimes!

Aquesta setmana amb les cuineres hem fet trufes de xocolata i ens ha encantat.

8.SEGUEIX EL RITME
En aquest taller ballem, cantem i gaudim de la música!

One thought on “ACTIVITATS INTERAULA

 1. Dorian del Pilar

  Hola. Me encanta el concepto que esta adquiriendo mi hijo Pau acerca del cuidado del medio ambiente. Lo mejor es que lo tiene presente en todo momento y cada vez que puede nos hace señalamientos de que le gusta o no a “la terra”. Gracias por ayudarnos a educarlo. Dorian del Pilar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *