Citoplasma

QUÈ ÉS EL CITOPLASMA ?

El  citoplasma és una solució  ubicada en el interior de la membrana d’una cèl·lula .  Una substància gelatinosa composta principalment  per aigua , sals i proteïnes que localitza en el seu interior el nucli, les  cèl·lules  eucariotes tenen dins del citoplasma diferents orgànuls com el reticle endoplasmàtic o els  mitocondris .Tot  allò  conformat per un conjunt de proteïnes que li donen forma.

 

FUNCIONS DEL CITOPLASMA

La funció principal del citoplasma es basa en contenir i  permetre el moviment dels orgànuls i molècules cel·lulars .És  a dir , serveix de suport pels orgànuls cel·lulars i ajuda en els processos metabòlics que tenen lloc dins de la cèl·lula . Un treball que ens complementa amb el nucli  de la mateixa . Cal destacar que aquesta tasca  fonamental pel cos humà es complementa amb altres processos cel·lulars com la reproducció de la cel·lular.

Martina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *