Expressions genuïnes i “Story cubes”

Amb els alumnes de segon hem treballat les expressions genuïnes de la llengua (locucions, frases fetes, refranys, comparacions lexicalitzades…)  Primer vam fer un joc com el de les pel·lícules al pati; després una expressió escrita amb els story cubes en què s’havien d’utilitzar aquestes expressions genuïnes. Aquí teniu un exemple:

A aquest grup li van sortir aquests story cubes:

story1

Van decidir utilitzar aquestes expressions:

  1. Bon peu
  2. Tenir el cap a tres quarts de quinze
  3. Com una cotorra
  4. Costar un ull de la cara
  5. Com una patena
  6. Plantar cara
  7. El cap ben alt
  8. A la babalà

I el text havia de tenir més de 150 paraules (en van emprar més del doble!)

L’ÚLTIM DIA DE L’ESCOLA

Ja ha arribat el dia, tots i totes tenim unes ganes immenses d’acabar i començar l’estiu amb bon peu. Ja eren les 8 en punt, teníem tots el cap a tres quarts de quinze, ja seguts als nosaltres pupitres, el nostre professor de socials, l’Esteva va començar a xerrar com una cotorra. Ens deia que desfruitéssim molt d’aquest estiu i que el curs vinent seria un curs més i també un pas més cap al nostre fi de la ESO.

Com que nosaltres som tan bons alumnes, vam decidir regalar-li un petit regal, a la Júlia, la nostra tutora. Ens va costar un ull de la cara però va valer la pena veure-li la cara tant alegre que tenia. L’Alba li va dibuixar una caricatura i nosaltres li vam firmar el dibuix. Li va encantar. En Pau ens va dir que marxaríem d’aquí poc a fer una gimcana a la platja, però abans de tot va dir-nos que havíem de deixar la classe com una patena. Un cop va marxar, vam estar parlant sobre com havia anat el curs. Que havíem passat molts problemes, però en havíem plantat clara a la majoria. Alguns cops havíem plorat però que en realitat som una gran família plena d’il·lusions i somnis. I que pel futur haurem d’anar amb el cap ven alt.

Els mestres ens van dir que ens estarien vigilant ja que alguns alumnes feien les coses a la babalà. Els nens i nenes de primer van començar a fer castells de sorra, encara són nens petits…

Nosaltres vam decidir fer exercici i jugar. Vam jugar a beisbol, a les pales, uns altres a fer el pi…

Els nois fer fer-se els durs, van fer abdominals i flexions. Ja era l’hora de marxar. Tots ens vam acomiadar. Ens vam desitjar un bon estiu i vam anar-nos.

Va ser un dia increïble.

Ens ho vam passar molt bé.

Ariadna Lázaro, Júlia Coll, Gisela Alés, Karen Chaves, Gisela Jimeno

ESO 2B

 

Deixa un comentari