Feliç aniversari!

La Fundació per a la Creativació compleix un any d’activitat!

La Fundació per a la Creativació és una entitat privada sense ànim de lucre que té com a missió actuar en l’àmbit educatiu per tal de desenvolupar i difondre la Creativitat i convertir-la en Innovació.

                                         fundacio6

Per celebrar-ho, el dimecres 9 d’abril del 2014 es va organitzar un acte obert a tot el públic interessat. El president de la Fundació, Josep Lagares, i el seu director, Miquel Àngel Oliva, van parlar sobre els reptes que ens depara l’educació de la Creativació i sobre la seva notable incidència en les necessitats presents i futures de la nostra societat i de les nostres empreses.

En aquest esdeveniment, vaig tenir l’honor i el privilegi de presentar a Donna Pace, deixebla predilecta d’Edward de Bono i una de les millor expertes europees en implantar la Creativació a les empreses i organitzacions.

Apunto en aquesta entrada la presentació que vaig fer:

Segurament que tots estaríem d’acord que una de les coses més importants que fem és pensar. Però, paradoxalment, sobre el pensament  sabem ben poques coses.

Els mestres, pares, els adults en general, diguem moltes vegades als infants: “pensa” .

Però què vol dir això?

Soms conscients dels processos que es posen en acció quan pensem? Sabem quin tipus de pensament hem d’aplicar en un moment determinat perquè el nostre pensament sigui efectiu? Sabem quines habilitats de pensament cal potenciar i de quines eines disposem i com podem aplicar-les? Convindria tenir una assignatura de pensament de la mateixa manera que tenim una assignatura de matemàtiques? La creativitat és un tipus de pensament que es pot educar?

Contestar aquestes preguntes no és fàcil, però si ens acostem a la figura d’Edward de Bono podem trobar un camí, una guia que ens ajudi a reflexionar. Conèixer la seva obra és clau per avançar en el coneixement del pensament.

“La qualitat del nostre pensament determinarà la qualitat del nostre futur” diu De Bono”

La reputació del Dr. De Bono en el camp de la creativitat, la innovació i l’ensenyança del pensament l’ha convertit en una autoritat mundial en aquest terreny. És el creador del concepte “Pensament lateral” i de la tècnica “Els sis barrets per pensar”, entre altres.

En aquest primer aniversari de la Fundació per a la Creativació vam poder comptar amb la presència de Donna Pace, una de les persones que coneix millor Edward de Bono.

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *