Programari

Cada pissarra té un programari específic que s’haurà d’instal·lar prèviament a l’ordinador al que hi està connectada, per tal que es pugui funcionar correctament. La majoria de pissarres incorporen, a més a més, un programari de creació d’activitats.

Malgrat la diversitat de pissarres digitals existents al mercat, ens centrarem en les Pissarres Smart i el seu programari, que és perfectament compatible amb les principals marques i que s’està convertint en un estàndard. De fet, els cursos que ofereix el Departament d’Educació es basen en aquest programari i la immensa majoria de les activitats del repositori principal Alexandria han estat creades amb el programa Smart Nootebok.

Un altra  característica interessant és la possibilitat d’instal·lar el programari als ordinadors de l’aula perquè els alumnes hi puguin realitzar les activitats, amb gairebé totes les prestacions. També el podrem instal.lar a l’ordinador de casa, per poder crear les activitats amb més comoditat.

També, podem trobar la versió Express que ens permetrà realitzar les activitats en línia, sense necessitat d’instal·lar el programa en cap ordinador.

En aquest taller, per tant, utilitzarem el programari Smart Notebook en la seva versió 10.

  • Programari Notebook: Contacta amb la pàgina web on es pot descarregar el programari SMART Notebook amb versió 10. Es tracta d’una versió de prova. Per actualitzar-la a la versió definitiva, cal estar en disposició de la CLAU.

Per obtenir el codi d’activació del programari, mirarem en un dels laterals de la pissarra, on hi trobarem el nombre de sèrie del producte i el copiarem. A continuació, seguirem les instruccions del vídeo següent:

  • Visor Notebook: Ens permet descarregar el Visor que, un cop instal·lat al nostre ordinador, ens permetrà comprovar el contingut de les activitats, sense necessitat de tenir instal·lat el programari Notebook a l’ordinador que estiguem utilitzant.

  • Smart Notebook Espress: És la versió en línia del programa. Permet crear, modificar i desar els canvis de les teves activitats Notebook. Funciona en qualsevol ordinador i/o tipus de pissarra.

  • Lesson Activity Toolkit: Ens permet descarregar les eines Toolkit, proporcionant capses, botons, formes geomètriques, gràfics, icones, imatges,… que ens ajudaran en la creació de les nostres pròpies activitats. S’han d’instal.lar després d’haver instal.lat el programa SMART Notebook.

Us deixem, a continuació, dos manuals que us donaran idees per a la creació d’activitats, amb les eines Lesson Activity Toolkit 2.0:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *