Batut de plàtan

batutdibuEl batut de Plàtan és una recepta ideal perquè la facin els més menuts, perquè és fàcil de fer, no necessita de masses ingredients, i no comporta cap perill.

La primavera avança a passos de gegant i aviat arribarà l’estiu, les vacances, les excursions a la platja o a la muntanya, els partits de futbol sota el sol de migdia, les passejades en bicicleta… Uf, quina calor!. El millor per refrescar-se i hidratar-se són els sucs i els batuts.

El batut de llet, batut, batuda, malteada o milkshake, és una beguda elaborada a força de llet i fruites, xocolata, torró o també gelat. Un factor important que distingeix un batut de la llet barrejada és que està preparat generalment en una batedora més que simplement regirat.

platano

El batut de plàtan és ideal per a la primavera, ja que es pot beure fred o temperat, segons el temps, que sempre és inestable en aquesta època de l’any.

Abans de començar:

  1. Comprova que els estris no són potencialment perillosos.rentarmans
  2. Les mans sempre han d’estar netes, s’han de rentar sovint.
  3. Posa’ls barrets, davantals i prepara draps de cuina.
  4. Buscar els ingredients que necessitem seguint la llista que hem utilizat quan hem anat al “super” a comprar.
  5. Buscar els utenssilis.
  6. Fes que ajudin a recollir-ho tot.

Complements:

  • Barret i davantal de cuinerdraps
  • Un bon munt de draps de cuina
  • Una endevinalla:
Me’n vaig a la plaça,
me’n compro un pam,
me’n menjo un pam,
i en llenço un pam.
Què és?

Ingredients:

  • 1 Plàtan
  • 3 galetes maria
  • 2 culleretes de cola-cao
  • 2 gots de llet

Estris necessaris: 1 bol gran, plats, culleres, ganivets, 1 batedora.

Preparació:

1r. Pelarem, netejarem  i el tallarem el plàtan en trossos petitons i el posarem en un plat.

2n. Tallarem les galetes en trossos petitons i les posarem en un plat.

3r. Posarem tots el ingredients en un bol gran i ho batrem en el minipimer o una batedora. No et cansis de pitjar el botó de la batedora, com més estona t’hi estiguis menys grumolls tindrà el teu batut i més espumosa serà la seva textura. I això és tot???? Sí, això és tot. Si el teu batut ja no té grumolls, vol dir que està a punt perquè te’l prenguis.

Observacions: El plàtan és imprescindible per menjar desprès de fer esport, ajuda a recuperar el potassi que em perdut (per la suor) i que ens treu el cansament.

Més idees:  fruites-tallades
  • Batut de maduixa   batutmaduixes3

mmmmm….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *