Diccionari de llengües del món

El Diccionari de llengües del món és una obra que recull  informació sobre 1.264 llengües diferents, publicada pel TERMCAT i elaborada amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona i el CIEMEN.
 
Cada entrada s’encapçala amb la denominació o les denominacions catalanes de cadascuna de les llengües, i també inclou els noms de cada llengua en 18 llengües diferents: àrab, gal·lès, alemany, anglès, espanyol, basc, francès, gallec, guaraní, italià, japonès, neerlandès, occità, portuguès, rus, suahili, amazic i xinès. A més a més, s’ofereix el nom de la llengua escrit en la llengua mateixa de què es tracti. Complementàriament, l’obra aplega informació sobre la filiació lingüística de cada llengua, el lloc on es parla, la seva situació sociolingüística, vitalitat, alguns aspectes històrics, etc.
 
L’obra forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia, que ofereix més de 80 repertoris terminològics especialitzats.
 
Una molt bona eina per treballar el coneixementy de les llengües!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *