Racó de cinema

cine_00

 

 En aquest racó podeu consultar  aquelles pel·lícules, així com aquells materials relacionats amb el món del cinema, que poden ser útils des d’una vessant didàctica i pedagògica per  treballar temes curriculars els diferents nivells educatius.

El cinema ofereix als ensenyants moltes possibilitats, com a recurs educatiu en ell mateix aportant coneixements del propi llenguatge cinematogràfic (rodatge d’una pel·lícula, plànols, direcció, actors, productors, etc.), i alhora cada pel·lícula, en funció de la seva temàtica específica, conté elements que permeten una bona motivació de l’alumnat i la realització de nombroses activitats en relació als continguts curriculars que es treballen a l’aula.

Podeu demanar al servei de préstec  de la Mediateca del CRP els títols de les pel·lícules que trobareu al catàleg XTECMerlí. La majoria de títols van acompanyats d’una guia didàctica, per tal de poder realitzar diverses activitats pedagògiques.

 Catàleg de recursos educatius Merlí. Recursos físics. SE Baix Llobregat VIII

Guia: Com cercar a Merlí

  Filmoteca a les escoles Dossiers didàctics per treballar a l’aula/Bloc dels Serveis Educatius  (El professorat té entrada gratuïta a la Biblioteca del Cinema i pot demanar en préstec el material referenciat en els dossiers i tot aquell altre que necessiti)

Cercadors de recursos

Guies didàctiques de cinema a la XTEC

XTEC Mèdia
Visual i plàstica a la XTEC
Visual i plàstica a la ZonaClic
Edu3.cat

Estucinema. Cinema per a estudiants

 400 colps 
 Aula de cine
 Cine y educación
  Cine para leer
  Cinehistoria
 Drac Màgic
Film-Història

 DocsBarcelona

 Museu del cinema

 Vocabularidecinema

 Materials de formació

DV37 – El vídeo com a eina de comunicació a l’aula. Usos i tractament didàctic
D210 – Narracions digitals i videotutorials: recursos per treballar les competències digital i comunicativa

Eines de suport

Reproductors multimèdia i So digital

Propostes didàctiques

Narracions digitals
 IMTV secundària. Canal de vídeo realitzat per un equip d’alumnes de la Cooprporació Insitutció Montserrat, de Barcelona.
Festival de clipmetratges 2015/16. Mans Unides