Compartim receptes

Hem collit les faves, bledes i enciams, ara ja els podem gaudir, però… com?

Quin suculent plat heu preparat per a degustar la collita?

Compartim receptes de menjars que continguin enciam, bledes o faves.

20 thoughts on “Compartim receptes

  1. Enna

    FAVES ESTOFADES

    1 kg de faves desgranades i tendres
    6 talls de cansalada
    3 alls tendres
    0.5 kg tomàquet
    sal

    En una paella es rosteix una mica la cansalada i els alls ja tallats, sense deixar que es facin massa. Afegir les faves i el tomàquet triturat i coure al vapor fins que siguin a punt de servir (aproximadament 25 minuts). De tant en tant cal remoure les faves sacsejant-les, i sense remenar-les amb res.

    BON PROFIT!!!!

  2. Anna

    Faves a la catalana
    Ingredients:
    •1 1/4 quilos de faves esgranades
    •200 g. cansalada viada
    •300 g. de bisbe (botifarra negra ampla)
    •200 g. de carn de porc
    •1 os de pernil
    •50 g de llard
    •0,5l. de brou
    •2 cebes
    •2 alls
    •1 pastanaga
    •2 tomàquets madurs
    •menta fresca
    •1/2 cullereta de sucre
    •sal i pebre

    En una cassola de terrissa, poseu-hi el llard.
    Un cop desfet, afegiu les tires de cansalada viada.
    Deixeu que quedi daurat, tot remenant amb una cullera, si pot ser, de fusta.
    Afegiu les cebes, tallades fines i els alls amb pell. Quan hom comprovi que comencen a prendre color, afegiu les tomàquet i la pastanaga, pelades i picades petites.
    Deixeu-ho submergit uns minuts i poseu-hi l’os del pernil.
    Incorporeu les faves, ofegueu-ho uns minuts i, a continuació, afegiu-hi l’aiguardent, la menta, mulleu amb el brou.
    Assaoneu amb sal, pebre i mitja cullereta de sucre.
    Tapeu; entre la cassola i la seva tapa, cal posar-hi un paper de barba o parafina; deixeu coure lentament uns trenta minuts, aproximadament. Vigileu la cocció.
    Quan faltin uns deu minuts per acabar de coure’s, afegiu-hi la botifarra negra sencera.
    Quan les faves estiguin al seu punt, traieu-les del foc, talleu el «bisbe» a trossos i poseu-lo al damunt de les faves.
    Aquest plat cal servir-lo en la mateixa cassola.

    I DESPRÉS DE PREPARAR-LO, A LLEPAR-SE’N ELS DITS!!!

  3. laia

    Amanida de pasta

    -macarrons
    -stek de cranc
    -enciam del nostre hort endívia…
    -tonyina
    -olives
    -poma
    -ou dur
    -maionesa
    -nous
    -tomàquet

    Primer agafeu una olla i poseu aigua calenta quan comenci a bullir tireu la pasta i deixeu-la 10 minuts. Llavors mentrestant peleu la poma a trossets petits després poseu l’stek de cranc al costat de l’olla perquè es descongeli.
    Quan ja està una mica descongelat traieu el plàstic i talleu l’stek de cranc.
    Si ja han passat 10 minuts poseu la pasta a l’escorredor i deixeu que caigui l’aigua. Talleu l’ou dur molt petit. Agafeu les olives amb la mà i llavors deixa una mica d’espai perquè caigui el suc.
    Agafeu un vol per posar l’amanida de pasta. Poseu la pasta el vol.
    Agafeu el pot de tonyina i el tireu el vol, havent tret l’oli. L’enciam i l’endívia cal tallar-los petits i els tireu al vol.
    Agafeu el tomàquet i el talleu per la meitat i a trossets més petits.
    Agafeu la nou i la trenqueu a trossets petits i els poseu al vol.
    Per fer la Maionesa, agafeu un ou i al trenqueu, agafeu un tros d’all després tireu una mica de sal i vinagre i després l’oli mentre que tireu l’oli agafeu el “mini pimer” mentre que tires l’oli remenes amb el “mini pimer” una estona .

    una amanida ben refrescant! bon profit!!! LAIA

  4. Marina

    Amanida Tagliatella
    Ingredients per a quatre persones:
    1 Enciam
    150g. de gambes pelades petites
    150g. de barretes de cranc
    150g. de carxofes amb conserva
    Una llauna de blat de moro,
    Unes quantes olives negres
    4 llagostins
    Uns quants tomàquets xerri
    Per la salsa:
    6 pistatxos
    Dues cullerades soperes de mel
    100ml d’oli d’oliva
    Un raig de vinagre de poma
    Agafes l’enciam i el rentes, l’escorres, el talles i el poses a una plata. Poses les gambes escampades i les barretes de cranc les talles a trossets. Les carxofes les talles per la meitat i en poses quatre per el voltant. El blat de moro el poses barrejat i les olives negres tallades a rodanxetes, també poses els tomàquets xerri partits per la meitat . Per decorar agafes els 4 llagostins i els fiques al mig. Per fer-hi bon gust preparem una salsa. Primer agafes un batidor, i poses els pistatxos , la mel, el vinagre, l’oli i ho tritures, i s’escampa aquesta salsa per sobre l’amanida. Et quedarà boníssim!!
    Bon Profit!!??

  5. maria b.

    BLEDES TENDRES AMB FORMATGE I PEBRE!!!

    Ingredients:
    -500 gr de bledes tendres.
    -2 cebes.
    -2 dents d’all.
    -1 pebrot vermell.
    -100 gr de formatge d’ovella.
    -1 culleradeta de pebre vermell.
    -Pebre.
    -Caldo de Verdures Gallina Blanca.
    -4 cullerades d’oli d’oliva.

    PREPARACIÓ:

    PAS 1- Pela les cebes i pica els alls,després ofegal’s en una casola amb una mica d’oli junt amb el pebrot,tallat a trossos petits.

    PAS 2- Renta i pica ben petites les fulles i la tira de les bledes,i després les poses en la casola d’avans i tambè les tens que remullar(o ofegar)remenant amb una cullera de fusta.

    PAS 3- Seguidament,afegeix el Caldo de Verdures(Gallina Blanca)i torna a remoure(per evitar que no s’enganxin).Deixeu coure fins que estiguin tendres,ameneixeu al teu gust(o amb una mica de Avecrem Caldo de Verdures-30% de sal i les especies).

    PAS 4- Talla el formatge d’ovella en daus o triangles i barrejar amb la verdura però procuran que no es desfagi.Finalment serveixeu amb panets petits!!!!

    Segur que us queda DELICIOS!!!!

    Molts records…DEWWWWWWW

    Maria B. de la Classe dels Gegants

  6. Alba

    TRUITA DE BLEDES

    Ingredients:

    – 300 g de bledes
    – 4 cullarades d’oli
    – una dent d’all
    – 4 ous

    Rentem les bledes, les tallem i les bullim amb una mica de sal.
    Un cop bullides, li treiem bé l’aigua, les passem una mica per la paella amb oli i una mica d’all picat, per donar-li més gust.
    Es baten els quatre ous i els tirem a la paella per sobre les bledes.
    Per últim, es fa la truita amb foc lent.

    AQUESTES BLEDES JA ESTAN
    LLESTES PER MENJAR!!!

    ALBA M.

  7. Maria Sala

    AMANIDA MIMOSA

    Ingredients:
    -Enciam fulla de roure
    -Enciam maravilla
    -Escarola
    -Rúcula
    -Trossets de poma verda
    -Refilons de formatge parmesà
    -Maduixes
    -Pètals de pensaments

    Vinagreta:
    -Vinagre
    -Oli d’oliva
    -Sal
    -Mel
    -Sèsam
    -Melmelada de maduixa

    Rentem les classes d’enciam i es posen en fresc a la nevera.Ho posem al plat, junt amb les maduixes i trossets de poma. A sobre de tot hi posem els refilons de formatge parmesà i els pètals de pensament, i tot amanit amb la vinagreta.
    Per fer la vinagreta barregem bé els ingredients que us he dit a dalt.

    Que vagi de gust!!
    Maria S.

  8. JOFRE

    AMANIDA

    Ingredients:

    1-enciam marabilla.
    2-tomaquet.
    3-ceba.
    4-poma.

    pas1-tellem l’enciam marabilla atrossos.

    pas2-tallem el tomquet en dos i el tirem.

    pas3-tallem la ceba i la tirem.

    pas4-tallem la poma ben petitoneta i també la tirem.

    ho heu de probar!!

  9. Albert Medina

    Faves tendres amb remenat d’alls tendres i gambes.

    Per a 2 persones:

    400 g de faves tendres desgranades
    1 manat d’alls tendres
    1 cebeta
    3 ous
    125 g de gambes
    100 g de bolets variats
    ½ got de vi blanc
    oli d’oliva
    sal
    julivert

    Trosseja els allets i posa’ls en una paella amb un raig d’oli. Afegeix les favetes, una mica de sal, un raiget del vi blanc i cuina fins que tot estigui ben daurat. Pica la cebeta i dorala en un altra paella amb un raget d’oli. Trosseja els bolets i salteja breument. Esquerda els ous en un bol i bat-los. Agrega el saltejat de bolets, barreja tot bé i afegeix julivert al gust. Reserva. Salteja les gambes en una paella amb un raget d’oli. Afegeix la barreja que tenies reservada per a fer el remenat en la paella. No deixis que qualli molt. Per a emplatar col•loca dos motlles rodons en dos plats i introdueix les faves, damunt col•loca el regirat i desemmotlla.

    Bon Profit i a menjar!!!!

  10. Eloi Batalla Coca

    Amanida refrescant

    Ingredients:
    – 1 enciam ben rentat
    – Pastanaga
    – Tomàquet
    – Olives
    – Daus de formatge
    – Oli i sal

    Com es prepara:

    Es netegen els ingredients de verdura i es tallen a trossets ben fins. Es posa tot en una plata d’amanida. Després s’afegeixen els daus de formatge, les olives i s’amaneix amb oli i sal. Es remena tot ben remenat i BON PROFIT!

  11. PAU

    AMANIDA DE ENCIAM:

    -ENCIAM MARAVILLA

    -UN RAIG DE VINAGRE

    -UN RAIG DE OLI

    -I UNA MICA DE SAL

    -UNA LLAUNA DE TONYINA

    -5 ANXOVES

    -I UNES QUANTES OLIVES

    PAS1:NETEJAR L’ENCIAM

    PAS2:ESCÓRRER L’ENCIAM I POSAR-LO EN UNA PLATA

    PAS3:ESCÓRRER LES ANXOVES I LA TONYINA

    PAS4:POSAR-HO TOT A UNA PLATA

    I A MENJAR!!!

    ADEU

  12. Zoe Allue

    Pure de bledes

    Ingredients :
    – bledes
    – patates
    – cebes
    – i altres verdures que vulgueu.

    Agafes una olla, li posas aigua, després ficas l’aigua a bullir, quant l’aigua ja estigui prou calenta li ficas els ingredients nets i tallats.
    Una vegada els ingredients estan bullits, li pots treure l’agua o deixar una mica, segons com ho vulguis d’espès, ho tritures ben triturat i ja ho pots ficar al plat. BON PROFIT !!!

  13. MTEU

    MATEU

    BLEDES AMB CANSALADA

    Netegem les bledes i pelem les patates.Posem aigua a escalfar amb una mica de sal.
    Quan l’aigua està calenta hi afegím les bledes i les patates.Ho deixem caure i ho posem a l’escorredora perq tregui tota l’aigua.
    Després fregìm a una paella una mica de ceba ho trinxada i ho barregem amb les bledes i les patates.Ens ho mengem acompanyat amb cansalada fregìda.

  14. cristina

    BLEDES AMB TONYINA

    ingredients:

    bledes
    patates i
    tonyina de llauna

    bulleix les bledes amb les patates
    després escurrir-les bé pelar les
    patates,i per últim pasarlila tonyina de llauna amb l’oli i tot

  15. LAURA

    La meva recepta es diu:

    FAVES A LA CATALANA

    Ingredients:

    -Faves
    -1 grapat de pèsols
    -4 cebes tendres
    -4 alls tendres
    -5 talls de botifarra negra
    -1 tall de cansalada tallada a trossets petits
    -1 fulla de menta
    -1 fulla de llorer
    -1 raig d’oli
    -2 dits d’aigua
    -2 dits de vi

    Tot ho hem de posar junt des del principi, el foc baix i de tan en tan remenar.

    Bon profit!!!

  16. aniol

    ingredients:
    2 ous
    vledes
    pinyons
    oli d´oliva
    sal

    primer es fica aigua i sal a una casola,cuan l´aigua bull i tires les vledes i esperes durant 20 min.
    Trenels els ous amb un plat fondo i els bats,mentrestant pases els pinyons per la pella. Ovarejes tot hi ho fiques a la paella i quant etigui al punt o treus i la truita feta.

  17. sergi

    emanida

    ingrediens
    enciams
    pebrot
    ceba
    olibes
    pepinu
    com es fa
    es renta tot sescora es posa en una
    plata si posa sal binagre de poma
    i oli i ja esta.

  18. Anna Sala

    Hummmmmm!
    Tinc l’enciam en remull a punt per fer una amanida per sopar. No és del vostre hort però és del del meu pare, que també és molt bo. No sé pas quina triar de totes aquestes receptes.
    Tenen una bona pinta!
    Apa, bon profit i que vagi de gust.

  19. Pol

    Amanida

    ingredients:

    ·tomaquets
    ·anous o olives
    ·oli i sal
    ·formatge de cabre

    talles al tomaquet el fiques a la anciam fiques las olivezs o els anous
    fiques el formatge de cabre i el final l’oli i la sal

    Bon profit!!!

  20. MARC AMANIDA

    recepta amb enciam:

    Jo explicare com es fa una amanida que li agrada a la meva mare,es necesita:

    ·enciams,
    ·tomaquets,
    ·tunyina,
    ·pestanaga,
    ·esparrags,
    ·olives,
    ·anous,
    ·formatge de cabre,

    Es netega bé els ingrediens,llavors es parteix tot en trosos petits perquè capiga a la boca, es posa tot en un bol i es posa oli, binagre i una mica de sal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *