Hem collit les faves, bledes i enciams, ara ja els podem gaudir, però… com?
Quin suculent plat heu preparat per a degustar la collita?
Compartim receptes de menjars que continguin enciam, bledes o faves.
Hem collit les faves, bledes i enciams, ara ja els podem gaudir, però… com?
Quin suculent plat heu preparat per a degustar la collita?
Compartim receptes de menjars que continguin enciam, bledes o faves.
FAVES ESTOFADES
1 kg de faves desgranades i tendres
6 talls de cansalada
3 alls tendres
0.5 kg tomàquet
sal
En una paella es rosteix una mica la cansalada i els alls ja tallats, sense deixar que es facin massa. Afegir les faves i el tomàquet triturat i coure al vapor fins que siguin a punt de servir (aproximadament 25 minuts). De tant en tant cal remoure les faves sacsejant-les, i sense remenar-les amb res.
BON PROFIT!!!!
Faves a la catalana
Ingredients:
•1 1/4 quilos de faves esgranades
•200 g. cansalada viada
•300 g. de bisbe (botifarra negra ampla)
•200 g. de carn de porc
•1 os de pernil
•50 g de llard
•0,5l. de brou
•2 cebes
•2 alls
•1 pastanaga
•2 tomàquets madurs
•menta fresca
•1/2 cullereta de sucre
•sal i pebre
En una cassola de terrissa, poseu-hi el llard.
Un cop desfet, afegiu les tires de cansalada viada.
Deixeu que quedi daurat, tot remenant amb una cullera, si pot ser, de fusta.
Afegiu les cebes, tallades fines i els alls amb pell. Quan hom comprovi que comencen a prendre color, afegiu les tomàquet i la pastanaga, pelades i picades petites.
Deixeu-ho submergit uns minuts i poseu-hi l’os del pernil.
Incorporeu les faves, ofegueu-ho uns minuts i, a continuació, afegiu-hi l’aiguardent, la menta, mulleu amb el brou.
Assaoneu amb sal, pebre i mitja cullereta de sucre.
Tapeu; entre la cassola i la seva tapa, cal posar-hi un paper de barba o parafina; deixeu coure lentament uns trenta minuts, aproximadament. Vigileu la cocció.
Quan faltin uns deu minuts per acabar de coure’s, afegiu-hi la botifarra negra sencera.
Quan les faves estiguin al seu punt, traieu-les del foc, talleu el «bisbe» a trossos i poseu-lo al damunt de les faves.
Aquest plat cal servir-lo en la mateixa cassola.
I DESPRÉS DE PREPARAR-LO, A LLEPAR-SE’N ELS DITS!!!
Amanida de pasta
-macarrons
-stek de cranc
-enciam del nostre hort endívia…
-tonyina
-olives
-poma
-ou dur
-maionesa
-nous
-tomàquet
Primer agafeu una olla i poseu aigua calenta quan comenci a bullir tireu la pasta i deixeu-la 10 minuts. Llavors mentrestant peleu la poma a trossets petits després poseu l’stek de cranc al costat de l’olla perquè es descongeli.
Quan ja està una mica descongelat traieu el plàstic i talleu l’stek de cranc.
Si ja han passat 10 minuts poseu la pasta a l’escorredor i deixeu que caigui l’aigua. Talleu l’ou dur molt petit. Agafeu les olives amb la mà i llavors deixa una mica d’espai perquè caigui el suc.
Agafeu un vol per posar l’amanida de pasta. Poseu la pasta el vol.
Agafeu el pot de tonyina i el tireu el vol, havent tret l’oli. L’enciam i l’endívia cal tallar-los petits i els tireu al vol.
Agafeu el tomàquet i el talleu per la meitat i a trossets més petits.
Agafeu la nou i la trenqueu a trossets petits i els poseu al vol.
Per fer la Maionesa, agafeu un ou i al trenqueu, agafeu un tros d’all després tireu una mica de sal i vinagre i després l’oli mentre que tireu l’oli agafeu el “mini pimer” mentre que tires l’oli remenes amb el “mini pimer” una estona .
una amanida ben refrescant! bon profit!!! LAIA
Amanida Tagliatella
Ingredients per a quatre persones:
1 Enciam
150g. de gambes pelades petites
150g. de barretes de cranc
150g. de carxofes amb conserva
Una llauna de blat de moro,
Unes quantes olives negres
4 llagostins
Uns quants tomàquets xerri
Per la salsa:
6 pistatxos
Dues cullerades soperes de mel
100ml d’oli d’oliva
Un raig de vinagre de poma
Agafes l’enciam i el rentes, l’escorres, el talles i el poses a una plata. Poses les gambes escampades i les barretes de cranc les talles a trossets. Les carxofes les talles per la meitat i en poses quatre per el voltant. El blat de moro el poses barrejat i les olives negres tallades a rodanxetes, també poses els tomàquets xerri partits per la meitat . Per decorar agafes els 4 llagostins i els fiques al mig. Per fer-hi bon gust preparem una salsa. Primer agafes un batidor, i poses els pistatxos , la mel, el vinagre, l’oli i ho tritures, i s’escampa aquesta salsa per sobre l’amanida. Et quedarà boníssim!!
Bon Profit!!??
BLEDES TENDRES AMB FORMATGE I PEBRE!!!
Ingredients:
-500 gr de bledes tendres.
-2 cebes.
-2 dents d’all.
-1 pebrot vermell.
-100 gr de formatge d’ovella.
-1 culleradeta de pebre vermell.
-Pebre.
-Caldo de Verdures Gallina Blanca.
-4 cullerades d’oli d’oliva.
PREPARACIÓ:
PAS 1- Pela les cebes i pica els alls,després ofegal’s en una casola amb una mica d’oli junt amb el pebrot,tallat a trossos petits.
PAS 2- Renta i pica ben petites les fulles i la tira de les bledes,i després les poses en la casola d’avans i tambè les tens que remullar(o ofegar)remenant amb una cullera de fusta.
PAS 3- Seguidament,afegeix el Caldo de Verdures(Gallina Blanca)i torna a remoure(per evitar que no s’enganxin).Deixeu coure fins que estiguin tendres,ameneixeu al teu gust(o amb una mica de Avecrem Caldo de Verdures-30% de sal i les especies).
PAS 4- Talla el formatge d’ovella en daus o triangles i barrejar amb la verdura però procuran que no es desfagi.Finalment serveixeu amb panets petits!!!!
Segur que us queda DELICIOS!!!!
Molts records…DEWWWWWWW
Maria B. de la Classe dels Gegants
TRUITA DE BLEDES
Ingredients:
– 300 g de bledes
– 4 cullarades d’oli
– una dent d’all
– 4 ous
Rentem les bledes, les tallem i les bullim amb una mica de sal.
Un cop bullides, li treiem bé l’aigua, les passem una mica per la paella amb oli i una mica d’all picat, per donar-li més gust.
Es baten els quatre ous i els tirem a la paella per sobre les bledes.
Per últim, es fa la truita amb foc lent.
AQUESTES BLEDES JA ESTAN
LLESTES PER MENJAR!!!
ALBA M.
AMANIDA MIMOSA
Ingredients:
-Enciam fulla de roure
-Enciam maravilla
-Escarola
-Rúcula
-Trossets de poma verda
-Refilons de formatge parmesà
-Maduixes
-Pètals de pensaments
Vinagreta:
-Vinagre
-Oli d’oliva
-Sal
-Mel
-Sèsam
-Melmelada de maduixa
Rentem les classes d’enciam i es posen en fresc a la nevera.Ho posem al plat, junt amb les maduixes i trossets de poma. A sobre de tot hi posem els refilons de formatge parmesà i els pètals de pensament, i tot amanit amb la vinagreta.
Per fer la vinagreta barregem bé els ingredients que us he dit a dalt.
Que vagi de gust!!
Maria S.
AMANIDA
Ingredients:
1-enciam marabilla.
2-tomaquet.
3-ceba.
4-poma.
pas1-tellem l’enciam marabilla atrossos.
pas2-tallem el tomquet en dos i el tirem.
pas3-tallem la ceba i la tirem.
pas4-tallem la poma ben petitoneta i també la tirem.
ho heu de probar!!
Faves tendres amb remenat d’alls tendres i gambes.
Per a 2 persones:
400 g de faves tendres desgranades
1 manat d’alls tendres
1 cebeta
3 ous
125 g de gambes
100 g de bolets variats
½ got de vi blanc
oli d’oliva
sal
julivert
Trosseja els allets i posa’ls en una paella amb un raig d’oli. Afegeix les favetes, una mica de sal, un raiget del vi blanc i cuina fins que tot estigui ben daurat. Pica la cebeta i dorala en un altra paella amb un raget d’oli. Trosseja els bolets i salteja breument. Esquerda els ous en un bol i bat-los. Agrega el saltejat de bolets, barreja tot bé i afegeix julivert al gust. Reserva. Salteja les gambes en una paella amb un raget d’oli. Afegeix la barreja que tenies reservada per a fer el remenat en la paella. No deixis que qualli molt. Per a emplatar col•loca dos motlles rodons en dos plats i introdueix les faves, damunt col•loca el regirat i desemmotlla.
Bon Profit i a menjar!!!!
Amanida refrescant
Ingredients:
– 1 enciam ben rentat
– Pastanaga
– Tomàquet
– Olives
– Daus de formatge
– Oli i sal
Com es prepara:
Es netegen els ingredients de verdura i es tallen a trossets ben fins. Es posa tot en una plata d’amanida. Després s’afegeixen els daus de formatge, les olives i s’amaneix amb oli i sal. Es remena tot ben remenat i BON PROFIT!
AMANIDA DE ENCIAM:
-ENCIAM MARAVILLA
-UN RAIG DE VINAGRE
-UN RAIG DE OLI
-I UNA MICA DE SAL
-UNA LLAUNA DE TONYINA
-5 ANXOVES
-I UNES QUANTES OLIVES
PAS1:NETEJAR L’ENCIAM
PAS2:ESCÓRRER L’ENCIAM I POSAR-LO EN UNA PLATA
PAS3:ESCÓRRER LES ANXOVES I LA TONYINA
PAS4:POSAR-HO TOT A UNA PLATA
I A MENJAR!!!
ADEU
Pure de bledes
Ingredients :
– bledes
– patates
– cebes
– i altres verdures que vulgueu.
Agafes una olla, li posas aigua, després ficas l’aigua a bullir, quant l’aigua ja estigui prou calenta li ficas els ingredients nets i tallats.
Una vegada els ingredients estan bullits, li pots treure l’agua o deixar una mica, segons com ho vulguis d’espès, ho tritures ben triturat i ja ho pots ficar al plat. BON PROFIT !!!
MATEU
BLEDES AMB CANSALADA
Netegem les bledes i pelem les patates.Posem aigua a escalfar amb una mica de sal.
Quan l’aigua està calenta hi afegím les bledes i les patates.Ho deixem caure i ho posem a l’escorredora perq tregui tota l’aigua.
Després fregìm a una paella una mica de ceba ho trinxada i ho barregem amb les bledes i les patates.Ens ho mengem acompanyat amb cansalada fregìda.
BLEDES AMB TONYINA
ingredients:
bledes
patates i
tonyina de llauna
bulleix les bledes amb les patates
després escurrir-les bé pelar les
patates,i per últim pasarlila tonyina de llauna amb l’oli i tot
La meva recepta es diu:
FAVES A LA CATALANA
Ingredients:
-Faves
-1 grapat de pèsols
-4 cebes tendres
-4 alls tendres
-5 talls de botifarra negra
-1 tall de cansalada tallada a trossets petits
-1 fulla de menta
-1 fulla de llorer
-1 raig d’oli
-2 dits d’aigua
-2 dits de vi
Tot ho hem de posar junt des del principi, el foc baix i de tan en tan remenar.
Bon profit!!!
ingredients:
2 ous
vledes
pinyons
oli d´oliva
sal
primer es fica aigua i sal a una casola,cuan l´aigua bull i tires les vledes i esperes durant 20 min.
Trenels els ous amb un plat fondo i els bats,mentrestant pases els pinyons per la pella. Ovarejes tot hi ho fiques a la paella i quant etigui al punt o treus i la truita feta.
emanida
ingrediens
enciams
pebrot
ceba
olibes
pepinu
com es fa
es renta tot sescora es posa en una
plata si posa sal binagre de poma
i oli i ja esta.
Hummmmmm!
Tinc l’enciam en remull a punt per fer una amanida per sopar. No és del vostre hort però és del del meu pare, que també és molt bo. No sé pas quina triar de totes aquestes receptes.
Tenen una bona pinta!
Apa, bon profit i que vagi de gust.
Amanida
ingredients:
·tomaquets
·anous o olives
·oli i sal
·formatge de cabre
talles al tomaquet el fiques a la anciam fiques las olivezs o els anous
fiques el formatge de cabre i el final l’oli i la sal
Bon profit!!!
recepta amb enciam:
Jo explicare com es fa una amanida que li agrada a la meva mare,es necesita:
·enciams,
·tomaquets,
·tunyina,
·pestanaga,
·esparrags,
·olives,
·anous,
·formatge de cabre,
Es netega bé els ingrediens,llavors es parteix tot en trosos petits perquè capiga a la boca, es posa tot en un bol i es posa oli, binagre i una mica de sal.