Monthly Archives: novembre 2008

“EL gra de sorra viatger” text lliure de Maria S

     

El gra de sorra viatger 

Hi havia una vegada un nen que es deia Guillem. Va anar d’excursió a la platja amb la seva classe,quan van arribar, el primer que van fer és esmorzar allà i després ja van poder anar a jugar. Com sempre, un granet de sorra li va entrar a la seva sabata i tot el dia va estar amb en Guillem.
 Quan van marxar, el granet encara hi era, quan en Guillem jugava a casa seva també, però quan se’n va anar a dutxar, el granet va caure pel desaigua, del desaigua a les clavagueres, de les clavagueres al riu, del riu al mar i allà es va retrobar amb els seus companys. Allà va tenir un problema, no sabia qui era la seva família, com que tothom era igual ja no els reconeixia. El final es va tirar a l’aigua i un peix se’l va empassar, un  pescador que passava per allà va pescar el peix, el peix va anar a la peixetaria i una dona va comprar el peix i el va preparar per sopar per la família d’aquella dona. El fill petit es va menjar un tros, i justament en aquell tros hi havia el granet de sorra. El nen després va anar el lavabo i el granet de sorra va anar a parar a dins del water i va fer el mateix viatge, del desaigua a les clavagueres, de les clavagueres al riu, del riu al mar i va anar a parar a la sorra.
Buscant, buscant es va trobar un cranc, i el gra de sorra li va preguntar: Has vist els meus pares? No ho sé, un cranc en un sol dia veu tantes coses… Però si vols puja sobre la meva closca, aviam si els veiem. Et sembla bé? A d’acord!Va dir el granet de sorra.
Van passar minuts, hores fins hi tot dies! Però no els van trobar. Poc després es van trobar una altre escola i un nen que es deia Jordi,  va agafar el cranc juntament amb el granet de sorra, però resulta que en Jordi era el cosí d’en Guillem. També va agafar una mica de sorra, perquè va pensar que a casa seva el podria posar en una peixera, i perquè el cranc s’hi adaptés va agafar una grapat de sorra.Quan va arribar a casa seva va trucar el seu cosí i li va dir: -Digui? – va dir la tieta.
-Hola tieta Margarida, que hi és en Guillem?
-Si, ara s’hi posa. 
-Moltes gràcies!
-Si? – va dir en Guillem.
-Hola Guillem, vols venir a casa a veure un cranc?
– D’acord ara vinc. -va dir en Guillem.
Al cap d’uns minuts…  DING DONG!!  Va sonar el timbre. Era en Guillem, que venia a veure el cranc.
Mentrestant, els pares del gra de sorra anaven buscant el seu fill, i no el trobaven. Era molt estrany, feia dies que miraven pel seu voltant i només veient parets de vidre.
Resulta que quan en Jordi va agafar el grapat de sorra, va agafar els pares del gra de sorra, llavors el gra de sorra  va anar a investigar i es va trobar la seva mare.
I a partir d’aquí van començar una nova vida amb el cranc dins de la peixera d’en Jordi.                                                                                                                                                 Maria S                                                                     30/9/2008                        

                                                

En Joan B pare ens explica…

joan-b.JPG 

Aquesta tarda ha vingut en Joan, pare d’en Joan B a la classe per explicar-nos com podem començar a preparar l’hort.

Què hi podem plantar, com ho hem de regar, quant de sol hi pot tocar, quan collirem els fruits… són preguntes que ens ha respòs.

Ara cal preparar la terra i decidir d’entre enciams, escaroles, espinacs, raves, maduixes, alls i patates, què volem plantar.

Moltes gràcies Joan, ens ho has explicat molt bé!

Comencem a preparar l’HORT…

dscf6879.JPG

Aquesta tarda hem començat a desembrossar l’hort.

Amb molta traça i força hem anat treient les males herbes i fulles seques per a preparar la terra.
Ara necessitem la vostra col·laboració per aconsellar-nos com començar, com i què plantar, com cuidar l’hort…

Moltes gràcies per endavant!
Classe del Gegant

Visitem el taller de l’escenògraf JOAN JORBA!

Avui al matí hem anat a visitar el taller d’en Joan Jorba i Isabel Miró, a la colònia Sedó.

Fa escenaris per a obres de teatre i alguns per a pel·lícules! Ens ha ensenyat unes maquetes d’obres de teatre que encara s’han d’estrenar, ens ha explicat els materials que fan servir i detalls del procés…

Al despatx del taller hi té objectes que ens han cridat l’atenció, com un rellotge amb els números desordenats!

Un dijous ben aprofitat

dsc_1144.JPG

Avui no hem parat, ha sigut un dia ben intens!

Hem anat cap al volcà Santa Margarida, fent una agradable pujada i fixant-nos en la vegetació, hem fet una parada a l’ermita de dins del cràter i ens ha sorprès com n’era de verd i no pas àrid.
Després hem anat cap a veure un volcà ben diferent: el Croscat. Hem arribat fins al seu peu i hem pogut veure en directe els antics terraplens des d’on extreien les gredes per la constucció.
Quan ja haviem assumit que aquest any no podriem dinar al restaurant com els nostres germans grans, els mestres ens han sorprès dient que sí que dinavem a aquell restaurant de prop de la Fageda! Hem menjat molt a gust i hem pogut felicitar el cuiner!
A la tarda hem anat cap a la Fageda d’en Jordà, hem recitat el poema de Joan Maragall i hem passejat per aquell indret marró i pregond.
Finalment ha arribat la darrera nit i hem celebrat el ball de gala, el Xavi ha fet de DJ i ens ha fet xalar un munt!

Tots els paratges els hem trobat fascinants i molt més bonics en directe. Així doncs, famílies, ja sabeu què heu de fer si voleu compartir aquestes sensacions amb nosaltres.

Ens ho hem passat molt bé per aquestes terres, però demà ja tornem a Esparreguera, que el nostre llit també s’hi dorm molt bé.

 Fins demà!

Un matí passat per aigua!

Avui ha sigut un dia ben diferent a la resta:
Pel matí haviem d’anar amb bicicleta al parc de Pedra Tosca, però com que plovia a bots i barrals, hem canviat l’activitat per l’excursió a Sant Joan les Fonts i a Castellfollit de la Roca. El recorregut fins als pobles l’hem fet amb autocar, i la resta caminant, la majoria no ho haviem fet abans i el passeig ha sigut preciós.

A la tarda ja no ha plogut més, hem fet un taller de maquetes de volcans, tal i com haviem previst, i hem representat els diferents volcans més representatius d’aquí amb plaques de porexpan i un plànol amb les corbes de nivell!

L’ambient és més fred ara que tot ha quedat humit, sort que estem ben preparats!
Aquesta nit farem el joc que ha preparat la classe del Bruixot, que segur ens sorpendrà!

Aquesta nit dormirem ben plans, ara que ja ens hem acostumat a dormir junts, ja que demà ens espera un dia ben intens: visita al Santa Margarida i al Croscat, i passeig per la Fageda d’en Jordà en havent dinat!

Els dies passen molt ràpid, ja és dimecres vespre!
Moltes abraçades!

Trepitjem el VOLCÀ Bisaroques!

Tal i com us vam dir ahir, aquest matí hem fet una bona caminada fins el Bisaroques, des d’on hem pogut veure també el Montsacopa, el Garrinada i el Montolivet.
A la tarda hem anat al museu dels volcans, on hem viscut la sensació d’un terratrèmol de 1,5 d’intensitat.
Després de sopar els Gegants hem explicat el joc de nit que ens haviem preparat, ha sigut tot un èxit i tots ens ho hem passat d’allò més bé.
Cada minut que passem junts ens hi trobem més a gust.

Esperem notícies des d’Esparreguera!

Primer dia a La Garrotxa

Hola famílies!
Que ja ens trobeu a faltar?

Nosaltres avui no hem parat! Hem visitat Besalú, hem fet un joc per descobrir Olot i també hem anat a ràdio Olot on la Neus Asín fins i tot ens ha grabat una petita presentació. Ens ha agradat molt conèixer una ràdio! Moltes gràcies!
Després hem tornat a la Torre Malagrida i ens hem instal·lat a les habitacions, la casa és molt antiga!

Demà dimarts anirem al volcà Bisaroques i més…
Ja us ho anirem explicant.

Us desitjem que estigueu tan bé com nosaltres!

Pares i mares venen a explicar-nos…

escola-novembre-08-1202.JPG

Avui a la tarda han vingut la Rosa, la Núria, en Jaume i l’Anna, pares i mares de la Laia, en Jofre, en Pol i en Pau. 

Van ser alumnes de l’escola i ens han explicat l’estreta relació que van tenir amb en Miquel Martí i Pol.
Han portat llibres que van fer entre els alumnes i ell, revistes de l’escola on ho explica i ens han llegit algunes cartes que el poeta els va enviar.

La seva visita ens ha obert les portes a seguir mantenint aquest lligam amb el poeta, així que hem pensat diferentes maneres de fer-ho (quan tornem de La Garrotxa!)

 Moltes gràcies per haver-vos preparat tan bé les explicacions i per explicar-nos aquests records que ara també formen part de la nostra relació amb el poeta.