Monthly Archives: octubre 2010

Dimarts… Àger, la Mesopotàmia de Catalunya

Avui hem baixat a peu fins a la vila d’Àger. Hem passejat pels carrers medievals i pels voltants de la col·legiata. A la tarda una altra i interessant sessió d’astronomia, noves observacions pel telescopi del sol i un vídeo sobre la formació, vida i mort de les estrelles. Som pols d’estrelles.

Dilluns… una terra, un cel

Ja ens hem instal·lat i hem visitat el Centre d’Observació de l’Univers. Gràcies als seus telescopis i tecnologia hem pogut veure de prop la Lluna (gairebé plena), Júpiter i les seves llunes, les taques i protuberàncies solars. També hem identificat algunes constel·lacions, llàstima que la llum de la Lluna avui era una petit impediment.

Hem guanyat el Premi Catalunya d’Educació

L’Escola ha guanyat el Premi Catalunya d’Educació que la Generalitat atorga cada any a alguna escola catalana. És un reconeixement a les escoles que durant la seva trajectòria han treballat per l’eduació catalana i la majoria de les seves tradicions. Justament aquest premi coincideix amb la celebració del quarantè aniversari de l’Escola. És un premi que s’atorga des del 2002 i aquest és el primer any en que poden participar escoles concertades o privades. L’entrega es farà demà 7 d’octubre al palau de la Generalitat. Volem agrair als padrins que han avalat: Associació dels Amics de Miquel Martí i Pol, Òmnium Cultural, Grup Iref i AEC.

Felicitats i enhorabona a tothom, pares, mestres, alumnes i secretàries.

http://www.gencat.cat/educacio/premiscat/