Monthly Archives: febrer 2009

Seguiment de l’hort

Avui a l’hort hem trovat una fava mig sortida del seu  lloc, el Sergi l´ha posat  bé i l’hem regat.

L’Àlex ha salvat un enciam iceberg i esperem que es recuperin i que les cuidin molt  bé la setmana que vinent.

Sergi i Àlex

Save the planet i MACBA

Hem anat a Barcelona amb els dimonis, a veure  una obra de teatre en anglès, un musical, que es diu “Save the planet”. Abans, però, vam treballar les cançons i el text. L’obra tracta d’uns joves, que es diuen Laia ,Carol i Gary, que volen salvar el planeta de Mr. Polution, el dolent. Al final, la Laia, la Carol i el Gary, guanyen, ens ha agradat molt.

Després, a la tarda hem anat al museu MACBA a veure tres caixes metafísiques, i quan ja les hem mirat una mica, n’hem dibuixat una.

Quan tots hem acabat, hem anat a veure una altra escultura, que es diu “La Ona”. Aquesta però, no estava a dins del museu, sinó a fora. Un cop allà, ens la hem mirat molt bé, i també la hem tocar, ens hi hem fer una foto i en hem anat.

Alba i Maria S.

Famílies

Si una escultura no pertany a una sèrie experimental, no hi ha possibilitat d’aclarir i definir un problema, si una escultura no està envoltada de les seves companyes de sèrie, no hi ha família, i la família és la resposta al problema, i a la possibilitat experimental de noves preguntes. 

Extret d’ “Estética del huevo” (1995) de Jorge Oteiza

 

Avui hem estat conversant al voltant el concepte de les famílies del que parlava Oteiza. Ens hem fixat molt bé en les escultures de guixos que haviem fet i les hem anat agrupant en famílies en funció d’aspectes concrets d’aquestes.

Màquines d’escriure

imgp68222.JPG

Avui l’Eloi i l’Albert han portat una màquina d’escriure !! Oteiza deixava els seus pensaments escrits amb màquines d’escriure, que diferent que és de l’ordinador, que tan acostumats estem tots!

Ens ha agradat molt veure-les d’aprop, moltes gràcies Albert i Eloi!

Dream

Aquest matí hem anat caminant a la hípica d’Esparreguera, a veure el Dream, el cavall de l’Aina.
La Regina ens ha donat un tros de pa sec i hem pogut donar de menjar als cavalls. Hem respallat i acariciat el cavall de l’Aina, que bé que s’havia de sentir fent-ho…

Ametller

2009-02-19_ametller-0043.jpg

Aquesta tarda hem anat passejar tal i com li agradava a l’Aina, ens hem topat amb un ametller florit, que de seguida ens ha recordat a ella, pels colors, la seva delicadesa, la seva olor…
Hem pensat que l’ametller pot ser un símbol de l’Aina, podem plantar-ne un que floriria cada febrer…

Carta a l’Aina

aina21.jpg

Avui hem estat recordant amb un somriure alguns moments que hem passat junts, i els hem recollit en una carta per a l’Aina.

Hola Aina,
Som els teus amics de la classe.
Avui ha arribat el Carnestoltes a l’Escola, te’n recordes dels altres anys? Nosaltres ara recordem quan erem més petitons i tu et disfressaves de fada, bruixa, princesa, bella…
Tot va comenar el 1999, el dia 14 d’abril vas néixer. El 2001 vem començar el nostre camí a l’Escola Cooperativa El Puig, a la classe dels Cargols. Recordem els teus rínxols rossos i quan jugaves a tirar-te pel tobogan, corries com un llampec amunt i avall, i menjaves pa amb oli i sucre.
A la classe dels peixos vam anar al pati per primera vegada, t’agradava molt jugar a tocar i parar, teníem la font al lavabo i jugàvem a pares i mares.
A la classe dels conills t’agradava jugar a la perruqueria, pentinar i assecar els cabells. Te’n recordes del Tabalet i la Marieta Cuacurta?
I a la Lluna? Tenies els cabells llargs i bonics. Et llençaves per la barra. T’agradava fer de metge. A Pontons jugàvem plegats sota el pont.
A l’Arc de Sant Martí, el pati es va fer gran, i t’agradava jugar a gossos tot tirant-nos pel tobogan, ens vam pintar la cara i et vas pintar el cabell de princesa.
Al Sol vem fer l’obra e teatre “El Creuer”, que divertit va ser.
Quan érem dimonis ens vam veure a través de la webcam, vem fer un espectacle d’ombres, i de colònies vem riure molt a l’habitació, oi?
Aquest curs que som gegants, ens has explicat el conte de “Les estàtues de marbre”, i quan vens a Escola, ens agrada abraçar-te ben fort.
Hem compartit molts moments amb tu i això farà que sempre estiguem junts en els nostres cors, oi?

Els teus companys i companyes de la classe 
                                          17 de febrer de 2009