Molt bones

Tenim la pràctica o curt final gairebé a punt. Encara ens queda la última tarda de rodatge però hem aconseguit molt bons plans de la meravella del món, plans amb llums diferents i amb un bon seguiment de l’argument.

La protagonista es diu Clara i pateix un seguit de canvis de manera que ha de deixar tot el que te i anar-se’n a viure a un altre lloc amb nous amics, nova casa i molts canvis que patirà a diari. Nosaltres hem captat l’instant on viu la felicitat que es té a diari sense preocupacións ni res per a pensar, només per a fer el que li agrada. En definitiva, el seu dia a dia. Després, però, li arriba la informació de que es mudaràn i el personatge pateix una ràbia, enyorança i tristesa que l’envaeix perquè no tornarà a veure el seu barri. Hem mostrat moments de pensaments profunds quan la Clara va tota sola amb la bici i hem acabat amb un desenllaç on els seus amics l’acompanyen fins a l’estació i li diuen el seu últim adéu.

Penso que hem aconseguit captar el que volíem i que aquesta pràctica ens ha nodrit molt en quan a tècniques i experiència. Sortirà un bon film! Espero que us agradi!

Àlex

La meva experiència al rodatge del film final

Hola, soc el William,

En el rodatge va ser molt divertit, van fer tot el que ens van dir i tot ens va sortir molt bè.

Al fer el primer pla vaig estar una mica nerviós, peró despres ja vaig estar més tranquil.

Sobretot el que em va agradar més va ser la Panoramica 90º. Va ser una tarda llarga peró gràcies als meus companys la tarda va passar en un tres i no res.

Fins aviat!!

Experiència del film final

Hola,

Sóc en Gabriel i estic escrivint per explicar l’experiència de gravar el film final.  Gràcies a una bona preparació i planificació hem pogut fer uns bons plans.

El que més em va agradar va ser fer de director. El pla que vaig dirigir va ser un pla nocturn d’un carrer.  Em va semblar interessant perque es veuen les llums del cotxes i dels fanals, que feien una llum molt interessant.Vam haver de tenir molta paciència perque no s’encenien els fanals.

Tambe vaig haver fer d’actor.  Fer d’actor em va agradar menys que fer de director. Fer d’actor va ser una experiència nova per a mi. Va ser molt difícil.

Fins un altre.

Gabriel Deffitt

Experiència del muntatge

Avui hem començat a muntar i ens ha semblat increïble com el muntatge dels plans que havíem gravat anava agafant ritme, anava concordant i acabava tenint un gran significat.

Hi ha hagut moments on ens ha costat posar-nos-en d’acord però al final sempre concordàvem amb el que el Dani deia. Arribava un moment on tot el que pensàvem que no serviria per res es transformava i quedava com si fos un vertader film. Després del cansat rodatge on teníem torns de sol a sol, ja veig que dóna resultat i val la pena. Jugàvem amb els diferents efectes i hem acabat passant una bona estona.

Ens hem inspirat en una seqüència d’ “interior exterior” de Pier Paolo Passolini, Mamma Roma, on un noi ens transmetia moltes sensacions dins una petita casa. El noi mirava a l’exterior i, a mi, m’envaïa una sensació d’angoixa. En canvi, hem buscat aquest efecte per a explicar més bé on se situa l’escena, per posar l’argument a dins de casa i per donar profunditat a la escena.

En definitiva, d’aquí sortirà un bon film final!

 

experiència de rodatge

Hola! sóc en  Pau i ara us explicaré la meva experiencia al rodatge!

En aquest rodatge, he après moltes coses, per exemple a fer una bona panoràmica, a jugar amb les llums etc… Però sobre tot, he apres tot el treball que hi ha darrere de les càmeres.

Per exemple, quan vaig fer de sonidista, em vaig adonar de que el món està fet de  sons, hi ha una quantitat de sons per tot arreu que no els fem ni cas.

Desprès, fent de càmera t’adones que a qualsevol cosa se li pot donar un enfoc artistic, i a fixar-me més en les coses que m’envolten, és a dir, hi ha uns arbres devant de casa meva que mai m’hi havia fixat perquè per a mi només eren dos arbres, però quan estava amb la càmera davant, em vaig adonar que eren molt bonics.

També de tota la coordinació que hi ha en tot l’equip de rodatge, perque un equip i  sense coordinació no es podria fer res.

MOLTES GRÀCIES PER ATURAR-VOS A LLEGIR-ME!

 

Pau

 

 

La meva experiència del rodatge

Estimats Cineastes:

Fer el film final m’ha agradat molt perquè ha estat una experiència divertida i amb la que hem aprés,  i hem tingut l’oportunitat de posar en pràctica moltes coses que ja haviem aprés en altres rodatges, però que no haviem pogut fer amb tanta calma i dedicació com aquesta vegada.

Abans de rodar, ho vam planificar tot, repartir els horaris entre els diferents grups.

El que més m’ha agradat ha estat poder possar-me en la pell d’un sonidista, càmera, actriu… per que  d’aquesta manera no es feia pesat i anavem fent coses noves i molt diferents tota la estona.

En un pla que rodavem al “parc nou” vam tenir algunes complicacions a la hora de fer una panoràmica a causa del vent i les fulles, però desprès de passar uns petits nervis vam trobar una solució i com aquesta experiència,moltisimes més!

Per celebrar-ho vam anar tots a dinar a una Pizzeria on vam compartir totes les opinions sobre el rodatge

esperem poder tornar a repetir-ho!

fins aviat!

 

 

El meu primer rodatge

Hola!! Sóc la Ainhoa

Avui volia explicar la meva experiècia en la Pràctica Central

M’ha agradat molt i hem après moltes coses.

La unica cosa dolenta es que ha estat molt cansat

ja que els plans no sempre sortien a la primera.

Jo he fet d’actriu i per això he estat a totes les sessions de rodatge.

Aixi doncs, tornaria a fer-ho

Fins aviat,

Ainhoa

 

La Meva Experiencia en el Film Final ;)

Hola bona tarda, soc Luis Vicente Cuesta!

Ja hem acabat el nostre Film Final. En general tot el Film ha sortit bé, al menys ens ho sembla a nosaltres.

En concret el que més m’ha agradat va ser gravar dins del tren i en l’estació. Primerament quan vam arribar a l’estació, va jugar al nostre favor el fet que hi havia un tren que estava estacionat, fora de servei, perquè l’estaven netejant. Ens va servir molt. El vam gravar amb les portes obertes del tren i a continuació vam gravar l’escena en que la nostre protagonista es despedeix dels seus amics. Aquesta escena va ser molt bonica, i li vam posar molt de sentiment. És un dels petits parentesis que cal destacar en aquesta escena.

Després, la segona cosa que més m’ha agradat es quan vam gravar dins del tren . Alguns inconvenients per part de la nostre sonidista que, pobreta, estaba marejada. Pero el grup de rodatge va saber arreglar els imprevistos del “Directe”. A l’anada no ens vam adonar de la finestra del conductor, però quan vam tornar, vam gravar veritables maravelles des de la porta de vidre  que dona  a  la cabina del conductor.

També us he d’ explicar una cosa que vull destacar. El dia abans de rodar l’escena en el tren, vam gravar una escena,  per mi unes de les millors parts de la pel·licula. Vam estar esperant molt de temps a que les llums de la Rambla s’encenguessin. Per seguir el nostre guió de rodatge, pero per prevenció, els nostres cansats professors de cinema en curs van pensar en grabar el món… Llavors, cuan vam decidir llençar la tovallola, la llei de “Murphy” va entrar en acció. Les llums a l’ultima hora es van encendre.

Per aixó vull dir als futurs cineastes:

 

” Mai llenceu la tovallola, mai sabreu el que passara en Directe . “

 

 

Atentament el cineasta: Luis Cuesta

 

Estrena del film a la Filmoteca i al bloc

Ja podeu veure Propera parada al bloc.Text de presentació de “Propera parada” a la Filmoteca de Catalunya.

La idea del nostre film va sorgir a partir del fet que un company ha de marxar, així que vam decidir interpretar i expressar com se sent. Ens ha fet pensar en com se sent i què li passa a algú que ho ha de deixar tot enrere, les pors, les inseguretats i incertesa que això suposa. Aquesta idea ja havia sorgit durant el treball de guió de la pràctica central.

En la fase de guió vàrem construir la vida, el caràcter, les inquietuds i preocupacions del personatge, les seves relacions familiars i d’amistat. I tot i que això gairebé no es mostra al film, ens va ajudar molt a entendre a la Clara i fer que el nostre film fos coherent.

Al llarg de l’any hem anat pensant en moments en què el món se’ns feia present. Hem anat omplint una llista i algunes d’aquestes sensacions hem vist que, per elles mateixes, ja eren imatges. Aquest va ser una mica el punt de partida de la construcció del nostre guió. Algunes d’aquestes imatges eren anar en bicicleta de nit, veure el paisatge des del tren, el vent bellugant les fulles dels arbres, olorar la primavera, obrir la finestra de l’habitació al matí i mirar l’exterior…

Vàrem treballar la progressió lumínica en el trajecte en bici fins arribar a la nit, teníem els plans molt planificats i en aquest cas els vàrem filmar per ordre. Ens vam inspirar en el fragment d’El menyspreu de Jean-Luc Godard. Quan vam rodar el darrer pla d’aquest trajecte, esperàvem que fos prou de nit per tal que s’encenguessin els llums dels fanals. Cansats d’esperar vam fer diverses preses. Quan ja ens disposàvem a plegar i just mentre estàvem recollint es van encendre els llums. Finalment tot i que vàrem gravar el pla que volíem amb les llums dels dos costats enceses, vàrem acabar utilitzant-ne un que no tenia totes les llums enceses, doncs vàrem descobrir durant el visionat del material filmat que el joc d’ombres era més interessant.

Vam començar filmant molts plans per poder tenir prou material a l’hora de muntar, a més també vam anar filmant coses que no teníem previstes, però que ens agradaven molt, com l’últim pla del film. Érem al primer vagó del tren i ens vàrem adonar que a través de la finestra del conductor podíem fer un tràveling frontal. També vam tenir molta sort amb el vent i l’ombra dels núvols sobre el nostre barri. Quan vam muntar teníem moltíssim material i vam haver de decidir quins plans i quines preses aniria bé posar i quins no podríem posar per més que volguéssim fer-ho, com ens va passar amb un pla d’uns núvols i uns arbres movent-se.

Diversos plans van quedar fora del muntatge final del film, especialment per a la digressió que hi ha al mig. Per a planificar aquesta digressió ens vàrem basar en fragments de Ningú no sap d’Hirokazu Kore-eda, Llums al capvespre d’Aki Kaurismäki i El sol del membrillo de Víctor Erice.

Per al comiat dels amics a l’andana del tren vàrem inspirar-nos en el fragment d’Un estiu a casa de l’avi d’Hou Hsio-hsien en el que hi ha una conversa del nen protagonista amb un amic i un moviment panoràmic de la càmera ens deixa veure la vida que hi ha a l’estació. En el nostre pla hem conservat idees d’aquest fragment però vàrem rodar dues opcions per aquesta escena. Una era amb el moviment panoràmic en un sol pla, i l’altra era en un pla/contraplà. Finalment, en el muntatge, ens va convèncer més aquesta última, funcionava millor en l’actuació, el ritme del muntatge i ens apropava més a l’emoció del personatge.

Un fragment de Yuki i Nina de Nobuhiro Suwa en el que veiem el reflex de la Yuki al vidre i allò que mira a l’exterior ens va ajudar a entendre que els reflexes ens poden ajudar molt a explicar l’interior i l’exterior en un sol pla. Vàrem partir d’aquí per a filmar el nostre pla del reflex de la Clara a l’armari on veiem la seva silueta i la ciutat al fons.

El que més feina ens ha donat ha estat la construcció del so. Hem hagut d’utilitzar molts wild tracks i treballar-ho tot. Per exemple el so del pla de la dutxa, el de l’SMS, el del despertador o l’accentuació del so de les rodes de les maletes quan la família marxa o el del trànsit quan es lleva i obre la finestra.

Vàrem treballar la necessitat de la Clara, el nostre personatge, d’estar una estona sola per aïllar-se. El treball de so va ser crucial per a expressar aquest moment: deixem de sentir la conversa dels amics per a deixar pas al so del Passeig central de Bellvitge, a la remor de la vida al barri. Vàrem planificar això abans de passar al flou sobre el Passeig.
Hem volgut representar que moltes vegades s’han de deixar coses que estimes per poder continuar.

Al film hem posat en alguns plans peces de música que han composat els alumnes de 4t d’ESO del nostre institut, amb l’ajuda de la professora de música i de Cinema en curs al centre. La música es va composar a partir de l’estat emocional del personatge i ha contribuït a reforçar-lo amb el just èmfasi.

La meva experiencia al rodatge del film final

Hooooooooooooola a tots i a totes,

Com va el curs?

Voldria compartir la meva experiència en el rodatge del film final amb vosaltres, l’últim rodatge de la meva vida.

Va ser molt emocionant, vam aprendre coses que no sabíem com fer, com a mirar millor els enquadraments per enriquir molt més la imatge i allò que volíem filmar, també vam poder fer de camarografs, de sonidistes, de scripts i fins i tot de directors.

Si fèiem de sonidistes ens adonàvem de que el món en el que vivim es molt més interessant del que nosaltres creiem, que hi han moltes coses en les que no ens fixem i que em de començar a fixar-nos molt més, almenys jo ho intentaré.

Quan anavem a filmar o estavem esperant que alguna cosa passes sempre feia que et possesis molt nerviós i intentavem relaxar-nos i no aburrint-nos cantant i fent el tonto, era molt divertit, començavem a cantar cançons de quan erem petits i a fer bromes.

Per a mi el millor de tota aquesta experiència tant enriquidora va ser que vaig poder aprendre a mirar-me el món amb altres ulls i a fixar-me en coses que abans de fer Cinema en Curs no hem fixava.

Segur que tots hem passat molts nervis, hem hagut de tenir molta paciència, ens hem passat molt temps intentant que tot fos perfecte i filmant plans i seqüències que ens agradaven, i estic més segura encara de que tot aquest esforç serà recompensat.

Tinc moltes ganes de veure la feina de companys d’altres centres, segur que hem sorpreneu.

Fins a molt aviat!!