Dia mundial del medi ambient se celebra el 5 de juny a tot el món. Aquest va ser establert per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1972. El Dia Mundial del Medi ambient és un dels principals vehicles pels quals l’Organització de les Nacions Unides estimula la sensibilització mundial entorn del medi ambient i intensifica l’atenció i l’acció política.

El Dia Mundial del Medi Ambient és un esdeveniment anual que busca la participació de persones de tots els àmbits geogràfics.

S’ha convertit en una celebració a través de la qual la ONU vol estimular a nivell mundial la consciència sobre el medi ambient i cridar l’atenció de la societat.

El Dia Mundial del Medi Ambient vol que tothom hi prengui part per això proposa diferents accions que pot desenvolupar qualsevol persona: organitzar una neteja del barri o localitat, evitar consumir bosses de plàstic, plantar arbres, anar caminant a la feina, iniciar una jornada de reciclatge, etc.