Ja fa uns dies que els fruitis han començat uns racons nous. Els hem anomenat el racó de les sumes i el racó del Tangram . Un dels atractius del racó de les sumes són els daus. Amb aquests daus els nens tot jugant aprenen a fer sumes compartint la informació amb els seus companys. Les matemàtiques s’entenen millor quan compartim aquesta informació ja que en aquell moment en som més conscients. El procés que realitza cada nen per resoldre l’operació és ben diferent i a través de la reflexió posterior que es fa amb els nens, cadascú se n’adona de les diferents possibilitats que hi ha en la resolució de problemes.

Respecte a l’altre racó ,cal dir que el Tangram és un joc d’origen xinés, que consiteix amb un joc de 7 peces amb les quals es poden fer moltíssims dibuixos. Amb aquest joc el nen exercita la seva capacitat lògico-espacial. Aquest joc és ideal per exercitar la ment del nen. El fet de col.locar les peces d’una determinada manera fa que el nen tingui que imaginar-se-les mentalment per tal d’aconseguir posar-les en el mateix sentit del dibuix que reprodueix.

En aquest link podreu trobar un joc del tangram per jugar-hi.
tangram3

Click to play this Smilebox scrapbook
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox
Digital scrapbooking design generated with Smilebox