Tot i que alguns/es podeu pensar que aquests articles no serveixen per res, sempre és bo tenir una mica de referències històriques del que ha passat per tenir constància de qui som i dequins errors ha comés la humanitat per tal de no tornar a repetir-los.

” La cultura crea cultura”

Món
1713 – Utrecht (Països Baixos: Se signa el Tractat d’Utrecht, tractat de pau signat entre el Regne de la Gran Bretanya i el Regne de Portugal, per donar fi als conflictes provocats per la Guerra de Successió Espanyola.
1814 – Castell de Fontainebleau (França): Napoleó Bonaparte és obligat a abdicar i exiliar-se a l’illa d’Elba per la signatura del Tractat de Fontainebleau de 1814.
1905 – Berna (Suïssa): Albert Einstein publica un article sobre la relativitat especial.
1919 – Versalles (França): Es funda l’Organització Internacional del Treball, en el marc de les negociacions del Tractat de Versalles, al finalitzar la Primera Guerra Mundial.
1945 – Buchenwald (Alemanya): El camp de concentració de Camp de concentració de Buchenwald és alliberat per les tropes americanes de l’ exèrcit aliat.
1963 – la Ciutat del Vaticà (Roma): Joan XXIII publica l’encíclica Pacem in Terris.
1970 – Cap Canaveral (Estats Units): S’enlaira l’Apol·lo 13. Aquest coet tindrà un accident dos dies després, tot i que la tripulació aconseguirà fer tornar la nau a la terra.
1977 – Espanya: Gabriel Pita da Veiga y Sanz, ministre de Marina, dimiteix arran de la legalització del PCE dos dies abans.
2002 – Veneçuela: masacre del Puente Llaguno i cop d’estat liderat per l’empresari Pedro Carmona Estanga contra el govern constitucional d’Hugo Chávez.
2006 – Mahmud Ahmadinejad, president de l’Iran anuncia que l’Iran ha aconseguit enriquir urani.
2006 – Madrid, Espanya: Es fa efectiva la renúncia de José Bono al càrrec de ministre espanyol de defensa i la sortida de la ministra espanyola d’ensenyament, María Jesús Sansegundo del govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero i hi entren Alfredo Pérez Rubalcaba (interior) i Mercedes Cabrera ( ensenyament). José Antonio Alonso passa a de ser ministre de l’interior a ministre espanyol de defensa