La 17 Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, que se celebrarà del 8 al 15 d’abril, projectarà 77 pel·lícules de 14 països diferents i estrenarà nou llargmetratges.

El reconeixement als actors i professionals vinculats al món del cinema arriba, com cada any, de la mà dels premis d’honor de la Mostra, que aquest any seran per a Alberto Iglesias, compositor espanyol nominat a l’Oscar, els Globus d’Or i els Bafta en diverses ocasions i guardonat amb 7 premis Goya.

L’altre premi d’honor de la Mostra 2011 serà per a l’actor americà amb nacionalitat argentina Viggo Mortensen, protagonista de pel·lícules com “El señor de los anillos” o “Capitán Alatriste”.

El premi Àngel Fernández Santos serà per al diari argentí Pàgina 12 i aquest any la Mostra crea un nou guardó, el Premi Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català que en aquest primera edició serà per a l’actor de cinema i teatre Lluís Homar.

En la mostra d’aquest any es premiarà també la trajectòria per a Sancho Gracia, un actor nascut a Madrid però emigrat a Uruguai.