Els nens i nenes de 4t, 5è i 6è estan treballant el conte a l’hora d’expressió escrita, bé millor dit “expressió oral, ja que els hi costa està callats (je, je, je) durant la classe. Però al final, els contes han valgut la pena i els hi han quedat molt bonics… Per aquest motiu anirem penjant les seves creacions a mesura que els vagin passant a word. Per començar us pengem un conte de 4t.
EL FOLLET MANEL
Hi havia una vegada un follet molt petit que es deia Manel. En Manel era un follet molt simpàtic i tenia uns amics: l’ocell Pep i el conill Terratrèmol. A ells, no els hi agradava una cosa que feien els humans: TIRAR tot de deixalles i porqueries per què els hi contaminaven el bosc. Un dia, els tres amics van anar a parlar amb el vell arbre del bosc. El Manel li va dir a l’arbre que molts humans els contaminaven el bosc i no sabien que fer i per això havien anat a visitar-lo perquè els ajudes. – Jo us puc ajudar només d’una manera, parlant amb l’alcalde Josep.- va dir l’arbre. Els tres van anar a buscar a l’alcalde i li van dir: – És que tots els humans ens embruten el bosc amb deixalles. L’alcalde els hi va dir: – Demà parlaré amb els meus agents i ho arreglarem. Es prohibirà tirar deixalles al bosc i que en tiri li farem pagar una multa, que serà… no deixar-lo entrar al bosc. L’endemà quan es van llevar, van trobar el bosc més net que mai. El Manel,el Terratrèmol i en Pep van anar a donar les gràcies a l’alcalde i al vell arbre del bosc. Tots junts van ser feliços i sans tota la vida . I conte, contat tots junts l’hem solucionat. Yamina Benatmane (4t)