Avui ens ha visitat la Sra. Dolors (padrina de l’Anna) per explicar-nos com funcionaven els telèfons al poble fa uns 100 anys. A casa seva es va instal·lar la primera centraleta de telèfons del poble i fa uns 30 anys la van treure. Ha estat una xerrada molt interessant i els nens i nenes li han fet un munt de preguntes.
Ens ha explicat que, al principi, al Soleràs només hi havia 9 números i que sempre havien d’estar pendents del telèfon per avisar la gent de les trucades.Fins i tot ens ha dit de memòria a qui pertanyien els primers números.

Les trucades més freqüents eren per avisar al metge.

També ens ha comentat que al començament el telèfon era gratuït per parlar amb la gent del poble.Igual que ara, no???

Des d’aquest bloc aprofitem per donar les gràcies a la Sra. Dolors i per la paciència que ha tingut responen a totes les nostres preguntes.