Hem fet conserva d’olives arbequines!

El dia 17 d´octubre els alumnes de primer i segon de cicle inicial vam anar a collir olives a un camp d´oliveres prop de l´escola situat cap a la carretera de Poblet.

Allí ens vam posar per grups en diferents olivers i vam omplir dues galledes: una per primer i una per segon.

Quan vam arribar a l´escola les vam ficar amb aigua i durant nou dies vam anar canviant l´aigua de la galleda.

Després ja vam fer la conserva. Vam agafar nou mesures d´aigua i una de sal i ho vam barrejar bé. Vam posar les olives amb potets de vidre i després hi vam afegir l´aigua salada i una branqueta de farigola i una de sajolida que són unes herbes aromàtiques que donaran més bon gust a les olives. Després vam tapar molt bé el pot.

Un altre dia vam escriure en una  etiqueta adhesiva els ingredients i la data d´elaboració perquè recordem que hi hem posat i perquè comptem que han de passar uns tres mesos abans no puguem obrir el pot. Hem d´esperar fins les dates de la fira de l´Espluga.

I també hi vam posar una tela molt bonica al tap i un llacet fet amb ràfia i una dita escrita en  una etiqueta de color rosa: “Per Tots Sants, les olives a les mans”

El dia 30 i 31 d´octubre vam prendre el potet cap a casa. Ara només falta esperar per poder-les tastar. Mmmmm! Segur que seran boníssimes.

Alumnes de primer i segon.

Àlbum de fotos


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *