NOU BLOC DE CENTRE

Aprofitant la diada de Sant Jordi 2018 us volem donar a conèixer el nou bloc de centre. Hi trobareu tota la informació i notícies de l’escola a partir del curs 2017-2018. També hi hi un enllaç a aquest antic bloc per si voleu veure la història de la nostra escola, amb uns 650 articles publicats.

http://agora.xtec.cat/ceip-marti-poch/

Aquest nou espai s’ha pogut construir gràcies a les pràctiques que realitza el Genís Arèvalo ( alumne de l’INS Joan Amigó) a l’escola durant el curs 2017-2018.

PRACTIQUEM HOQUEI PATINS A CICLE INICIAL

Des de la Federació Catalana d’Hoquei Patins porten a terme un projecte per introduir l’hoquei patins a les escoles i per tercer any consecutiu el nostre centre ha estat un dels seleccionats.

Durant el mes d’abril, concretament del 10 al 25, l’alumnat de cicle inicial, dins de l’horari d’educació física, es desplaçarà al pavelló municipal per realitzar l’activitat d’hoquei patins, dirigida per entrenadors de la Federació.

Per tal de realitzar l’activitat s’han de portar patins, ja siguin en línia o de quatre rodes, els dies que toqui educació física. En cas que algú no pugui disposar de patins des de l’escola se’ls hi facilitaran perquè pugui fer l’activitat amb normalitat.

Degut a la disponibilitat dels entrenadors que ens venen a impartir les sessions s’ha hagut de modificar els horaris d’educació física quedant de la següent manera:

Primer: Dimarts 10 – 11h                                      Segon: Dimarts  11.30 – 12.30 h

              Dimecres 11.30 – 12.30 h                                     Dimecres 10 – 11h

XIV Certamen de Lectura en Veu Alta

L’Escola Marti Poch ha participat en el XIV Certamen de lectura en veu alta que té lloc en l’emblemàtic Centre de Lectura de Reus.  Com cada any aquest concurs  literari està organitzat per la Fundació Enciclopèdia catalana en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament. Durant diversos matins d’aquest mes d’abril alumnes de diferents escoles han portat a terme l’exercici de llegir davant de molts companys i companyes.

La Bruna Ribé Fonoll alumna de 4t curs va ser la seleccionada per representar l’escola Martí Poch aquest passat 5 d’abril. Va estar acompanyada de l’Awen de Cacqueray Vila, com a suplent i suport moral, ajudant-la a repassar els textos minuts abans de la lectura i donat-li ànims en tot moment.

La Bruna ho va fer en la categoria de Gruments vermells, amb un text del llibre titulat Per  un plat de macarrons de l’autora Mercè Canela.

Va realitzar una lectura molt acurada amb una entonació i dicció molt correcte i malgrat no quedar seleccionada, va ser un experiència molt gratificant per les dues alumnes.

La comunitat educativa dóna les gràcies a totes dues pel seu esforç i la dedicació a preparar les lectures durant aquestes vacances de Setmana Santa i per la implicació de les seves famílies.

ELS ALUMNES DE CICLE INICIAL VISITEN EL PORT DE TARRAGONA

Aquest divendres 23 de març els alumnes de Cicle Inicial han fet una sortida al port de Tarragona. Primer han visitat el Museu del Port i, a banda de veure els vaixells i d´altres elements relacionats amb el mar que s´hi exposen,  han realitzat uns tallers per conèixer les parts del port i les principals activitats que s´hi  fan. Després han pujat amb vaixell per observar de més a prop els remolcadors, els contenidors de mercaderies, les grues-cullera carregant, els dipòsits de gas, els munts de carbó, etc.

A la tarda els monitors del museu els han ensenyat de manera molt didàctica els diferents tipus de peixos, crustacis i  cefalòpodes que es poden trobar a la Mediterrània. Tot seguit han practicat la pesca d´encerclament i la d´arrossegament amb unes barquetes i un petit mar simulat.  Per acabar la sortida han visitat la llotja de pescadors i han pogut veure el procés de subhasta del peix acabat d´arribar.

El dia assolellat i poc ventós ha ajudat a arrodonir una jornada de descobertes a la vora del mar.

Mestres de cicle inicial

JORNADA DE PORTES OBERTES

Properament s’obrirà el període de preinscripció de l’alumnat a les escoles. És en aquest moment, que els pares i mares heu d’afrontar la important tasca d’escollir el centre que considereu més adient per als vostres fills i filles.
Són molts els dubtes que poden sorgir davant la decisió d’escollir escola: quins factors s’han de tenir en compte? On informar-se? Quin procés i normativa s’ha de seguir? Quin és el model educatiu i pedagògic que voleu pels vostres filles i fills? En la majoria de casos en la decisió hi prenen part moltes variables com la ubicació, el tamany del centre, professorat, els serveis que ofereix (activitats extraescolars, menjador, transport, ) i molt especialment que la línia educativa i pedagògica del centre estigui d’acord amb la que es desitja transmetre en l’àmbit familiar.

Què podeu fer com a mares i pares?

És molt recomanable assistir a les jornades de portes obertes que convoquem els centres educatius per tal de tenir un primer contacte i recollir informació que pugui ajudar en l’elecció i valoració de centre.

Dijous 5 d’abril a partir de dos quart de sis de la tarda us convidem a participar-hi. Realitzarem tallers, visitarem les instal·lacions, coneixereu el professorat i els projectes

Els terminis de presentació de sol·licituds previstos són del 13 al 24 d’abril, per al segon cicle d’educació infantil, educació primària.

 

CELEBREM L’ARRIBADA DE LA PRIMAVERA

Divendres 23 de març els alumnes i mestres d’educació infantil celebrarem la festa tradicional anglesa “Happy Easter”.

Al llarg de tot el dia realitzarem les següents activitats:

  • Cada nivell cantarà (en anglès) i ballarà cançons dels projectes d’aula
  • Farem una recerca dels ous de xocolata de Pasqua
  • Realitzarem la mona i ens la menjarem per esmorzar
  • Anirem a dinar al Parc del Rovelló