La setmana dels jocs alternatius

El curs passat ja comentàvem que  la Setmana de… Dia internacional de… són sinònims de problemes pendents de solucionar, així va ser que vam dedicar una setmana repassat tot allò que ja sabíem sobre el reciclatge.

Aquest curs continuarem celebrant La Setmana de i comencem amb La Setmana dels Jocs Alternatius amb la finalitat de que la canalla se n’adoni que més enllà de la pilota hi altres alternatives per jugar i, que tot sovint generen menys conflictes (insults, baralles…) que la també coneguda amb el nom d’esfèrica.

A nivell d’escola, classe per classe hem fet un llistat de jocs d’aquells de tota la vida amb la pràctica dels quals omplirem el temps de pati de tota la setmana, arraconant, no oblidant, per uns dies aquella pilota omnipresent gairebé en totes les estones de joc, sobretot del nens.

Tal i com vam fer amb la setmana del reciclatge us convidem a participar en aquesta Setmana dels Jocs Alternatius i, vet aquí unes idees:

 • Interesseu-vos per la llista de jocs confeccionada.
 • Comenteu si vosaltres hi jugàveu.
 • Animeu-los a comentar-ho amb els iaios i les iaies.

Resumint, feu que l’activitat sigui tema de conversa al llarg de tota la setmana, sempre reflexionant i animant, perquè hi haurà qui arrossegarà el mono de pilota i quin rotllo, quin avorriment… si la nostra diversió depèn únicament i exclusivament de la pilota, l’horitzó és molt estret.

Tot i que no ve a tema, aprofitem per recordar-vos que dilluns cap a 2/4 de 12 del migdia, segon programa de Fem Ràdio a l’Escola.

Confiem que el més aviat possible poguéssim actualitzar el nostre web i penjar-hi els dos programes, ara per ara només s’haurà o es podrà escolar en directe com hem dit, al migdia i cap les 6 de la tarda.

This entry was posted in Setmana de... on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

5 thoughts on “La setmana dels jocs alternatius

 1. Remei

  Hola.
  La setmana sense pilota ha estat molt xula.
  Per que t’estalviaves una pilotada i ademés podies passar per la pista sense perill de xocar amb algú.
  Hem jugat a diferents jocs com la pluca amagar,el mocador,policies i lladres,etc…
  Quina sort si ho poguésim fer una altra setmana !!!!!

 2. ariel

  Me agrade molt perque me divierto molt amb els jocs.
  El joc que me agrada mes es el rellotje. El pilla pilla no me agrada perque
  me canso molt.

 3. Mireia Alba Moreno

  La setmana passada i aquesta els meus companys i jo em estat jugant a uns quants jocs, hem juagat al mocador, a policies i lladres i a la pluca amagar.
  Fem uns equips triats per nosaltres.Pol sempre vol triar amb algú, sempre està molt nerviós quan tria, però tria els millors jugadors, i encara que siguin els seus amics sempre tria els que corren més.
  Jo trobo que jugar amb la pilota com jugant sense pilota és molt divertit.
  Max, Izan, Remei, Alba i jo sempre juguem al mata bolets, nosaltres trobem que aquest joc és molt divertit però de vegades pot arribar ha haber un ferit, això si aquest joc has de jugar amb la pilota.
  Jo també trobo que jugar sense pilota porta menys accidents, però també trobo a faltar jugar amb la pilota.

 4. Alexandra Ferrer

  Hola
  a sigut molt dibertida la setmana sense pilota, i magradaria tornarla a repetir.
  Em jugat a molts jocs a la bicctima de la ser a la pluca amagar etc…
  aixi lan setmana sense pilota a sigut mes dibertida perque casi tots em jugat tots junts.
  I jugem sense fer mal, magradaria que u fesim sempre.

 5. Mireia Llop Larrosa

  Hola nois i noies !!!
  La setmana sense pilota ha estat molt bé, ja que ens ha estalviat una pilotada que altra. A mi m’agrada molt jugar al mata bolets, a l’ escondite i a altres jocs,
  també m’agrada jugar en equip. Ho haurien de tornar a repetir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *