Tirant lo Blanc, Jordi Tiñena

La novel·la és una mica complicada de llegir, per ajudar-vos a entendre-la val la pena que us llegiu aquest article del Jordi Tiñena.

Escrita a partir de 1460 i publicada per primera vegada el 1490, Tirant lo Blanc és una novel·la cavalleresca que narra les aventures d’armes i d’amor del seu protagonista, Tirant, al servei d’un bell ideal: alliberar l’Imperi Grec, Constantinoble, del setge dels turcs. Qualificada encertadament com a novel·la total (alhora de cavalleria, cortesana, militar, eròtica i, en cert sentit, psicològica), la seva versemblança l’allunya de les novel·les de cavalleria de l’Edat Mitjana; i la seva trama variada i rica en registres (des del to greu fins a l’humor; des de la crueltat fins al sensualisme), la fan una lectura plaent i divertida, que ha resistit el pas del temps. És, no res menys, una de les millors novel·les europees del moment.

tirant-lo-blanc-per-jordi-tinena.pdf

2 thoughts on “Tirant lo Blanc, Jordi Tiñena

  1. Marieta

    Gran llibre.. tot i que algun cop es pot fer pessat per les batalles.. però per la resta val lapena llegir-lo!!

  2. Pingback: Llengua Catalana 2n de batxillerat » Valoració de la primera avaluació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *