Category Archives: Curs 2007-2008

2ª avaluació 2007

Continuem sent ecològics i estalviant paper, també superem mètodes pedagògics arcaics i ens ho hem passat prou bé amb el Tirant i la Carmesina. Podeu pensar que és una mica masclista, o una visió del Tirant massa des del punt de vista masculí, però coincidireu amb mi que, especialment a la pel·lícula, tenen un paper molt més important les dones.

tiranttirant-lo-blanc.jpgf_tirant01.jpgtirant_lo_blanc.jpg

Aquesta avaluació toca feina intensiva de morfosintaxi i farem quatre proves de la selectivitat, així amb constància i sense presses ens anirem preparant psicològicament.

També esdevindreu més sensibles llegint una bona antologia de poesia catalana i aprendreu a conèixer els diferents parlars de les terres catalanes i també diversos parlars del món. Us convido a crear al vostre bloc un racó poètic on pengeu els comentaris des poemes que treballarem a classe o poemes que us agradin, comentats o no.

Heu de crear també un apartat de redaccions 2 av. i d’ exercicis 2 av. on heu d’anar penjant la feina que aneu fent.

Després de vacances començarem a llegir el llibre, cadascú s’haurà de preparar com a mínim un poema i llegir-lo i comentar-lo a classe.
He canviat el disseny perquè aquest és molt més clar i recordeu que la meva adreça per a coses de l’assignatura és santijoanot@gmail.com.

A final de l’avaluació haureu de penjar els comentaris de valoració, però estaria bé que us acostuméssiu a fer aquells suggeriments que us passin pel cap al llarg del trimestre.

L’útim dia de classe alumnes de primer i segon de batxillerat van fer un petit espectacle teatral. Després de felicitar els protagonistes us convido a veure’l.

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/V3YFqlIVhz8" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

No oblideu de crear una pàgina amb el títol notes 2ª avaluació de la qual heu d’omplir tots els apartats (ús la poso com a document de word perquè us sigui més fàcil d’omplir fitxa-avaluacio.doc) .

No us oblideu de penjar el poema amb el seu comentari corresponent en una categoria de poesia que heu de crear.

Aquesta última setmana heu de fer la redacció de la prova de selectivitat que no vau fer amb l’examen i que és alguna de les dos opcions seguents:

 • a) La solitud, entre l’opciópersonal i la marginació social.

b) Característiques principals del gènere narratiu. Classificació en subgèneres.

 • a) Els gèneres periodístics:classificació i característiques principals.

b) Redacteu una crònica cinematogràfica sobre un filsm que us hagi impartat o sobre la filmografia en general d’un director que us interessi.

La redacció la numereu com a 01 i la pengeu en una nova categoria: Redaccions 3ª avaluació.

També heu de penjar un comentari sobre la segona avaluació (4 o 5 línies) en la pàgina Benvinguda a la segona avaluació.

El termini màxim de presentació de dossiers o tenir el bloc totalment acabat és dijous 6 març per als alumnes de diürn i divendres 7 de març per als de nocturn.

Aquí teniu la feina que heu de fer al llarg de l’avaluació. És molt important fer la feina quan toca. Un cop superat el període d’adaptació de la primera avaluació l’objectiu fonamental és que agafeu l’hàbit de treballar regularment, així doncs, no corregiré res que estigui presentat fora de temps.
Tothom s’haurà de preparar un poema per llegir-lo i comentar-lo a classe a partir de la primera setmana de gener. Ja farem el calendari. El llibre de lectura l’ha de tenir tothom en tornar de vacances al gener.

feina segona avaluació diürn

feina segona avaluació nocturn

Proves selectivitat 2ª avaluació (proves 05)

Aquesta avaluació farem quatre proves de la selectivitat que són les que us adjunto en un document PDF. De l’apartat 3 de la prova el de REFLEXIÓ LINGÜÍSTICA SOBRE EL TEXT feu el que sapigueu fer.

Heu de crear una categoria de REDACCIONS 2ª AV. Cada redacció l’entreu com una entrada i com a títol poseu 01 el títol de la redacció, a la primera; i així successivament ……. Les redaccions han de ser d’unes 200 paraules.

Pel que fa als exercicis creeu la categoria d’EXERCICIS 2ª AV. Entreu els exercicis amb la mateixa numeració que les redaccions: 01 Comprensió, 01 Reflexió lingüística. Els exercicis de comprensió els feu la setmana de la redacció de l’opció a) i els de reflexió lingüística la setmana de la redacció de l’opció b).

 • prova selectivitat 1a: El preu, redacció a) 01 És veritat que tots tenim un preu? (Redacteu un text argumentatiu com a resposta a aquesta qüestió.) 01 Exercicics de comprensió. 21 desembre
 • prova selectivitat 1b: El preu, redacció b) 02 El conte com a gènere literari. Característiques principals. 02 Exercicis de Reflexió lingüística. 11 gener
 • prova selectivitat 2a: Xavier DURAN, a) 03 El paper de la ciència en la societat actual. 02 Exercicics de comprensió 18 gener
 • prova selectivitat 2b: Xavier DURAN, b) 04 Característiques lingüístiques bàsiques dels textos científics. 02 Exercicis de Reflexió lingüística. 25 gener
 • prova selectivitat 3a: Oda a Espanya, a) 05 Joan Maragall i el Modernisme. 03 Exercicics de comprensió 1 febrer
 • prova selectivitat 3b: Oda a Espanya, b) 06 El gènere poètic. Algunes característiques. 03 Exercicis de Reflexió lingüística 8 febrer
 • prova selectivitat 4a: LÍRICA DELS QUATRE ELEMENTS, a) 07 Les meves preferències en matèria d’arts plàstiques. (Podeu referir-vos a una obra o a un artista concrets que us hagin impactat.) 04 Exercicics de comprensió 15 febrer
 • prova selectivitat 4b: LÍRICA DELS QUATRE ELEMENTS, b) A quin gènere o tipus d’escrit pertany el text proposat? (Raoneu la resposta tot comentant algunes característiques d’aquest tipus de textos.) 04 Exercicis de Reflexió lingüística 22 febrer


Bona feina!

Santi

blocs 2n batxillerat 2007-2008

2n A

BAO, Borja
CHAMORRO, Raül
DURAN, Raül
ECHUACA, Lebo
GÓMEZ, Carla
GONZÁLEZ, Jose
LÓPEZ, Juan
MARTÍNEZ, Anna Gab.
PAZ, Àlvar
ROMERA, Jonatan
RUIZ, Raul
SIPIRAN, Christian
TINTORÉ, Sergi
VILLENA, Víctor

2n B

ARROYO, Ignacio
BARCOS, Narcisa
CABALLO, Dani
CÓRDOBA, Rebeca
CRUZ, Yasmina
DACAL, Irene
DURAN, Edgar
EL-BAKALI, Karima
EL-BAKALI, Salua
GALVEZ, Laura
GALVEZ,Tània
GARCIA, Laura
GONZÁLEZ, Cris
GUAL, Alexandra
HEMYDA, Meriem
MUÑOZ, Àlex
OLIVERA, David
PIERA. Hugo
PIZARRO, Cristian
TAKE, Josephine
VILLAR, Núria
ZARZUELO, Sara

2n N

ABADIA, Laura
BASTER, Sílvia
BONAS, Max
CASTRO, David
CUENCA, Merce
DURAN, Azahara
HERRERA, Diana
HERRERO, Judit
JIMÉNEZ, Esther
MARTÍNEZ, Judit
MENDEZ, Zoraida
MUÑOZ, Laura
PÉREZ, Alberto
PASCUAL, Rubén
RUBIO, Cristina
SUAREZ, Nerea
TORRES, Marta

Segona avaluació

Aquesta avaluació toca feina intensiva de morfologia, farem quatre proves de la selectivitat, així amb constància i sense presses ens hi anirem preparant psicològicament.També esdevindreu més sensibles navegant per l’ample mar de la literatura. Us convido a crear al vostre bloc un racó poètic o literari on pengeu els comentaris des poemes que treballarem a classe o poemes que us agradin, comentats o no, textos diversos…

Heu de crear també un apartat de redaccions 2 av. i d’ exercicis 2 av. on heu d’anar penjant la feina que aneu fent.

He canviat el disseny perquè aquest és molt més clar i recordeu que la meva adreça per a coses de l’assignatura és santijoanot@gmail.com. Les coses de la pirmera avaluació que ja no farem servir les he enviades a un apartat que es diu 1ª avaluació.

Els comentaris de la primera avaluació els guardaré a la pàgina de Benvinguts i benvingudes, però estaria bé que us acostuméssiu a fer aquells suggeriments que us passin pel cap al llarg de l’avaluació.

Feina de la segona avaluació de primer diürn

Feina de la segona avaluació de primer nocturn

L’útim dia de classe alumnes de primer i segon de batxillerat van fer un petit espectacle teatral. Després de felicitar els protagonistes us convido a veure’l.

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/V3YFqlIVhz8" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Tercera avaluació

Després d’uns dies de descans reprenem la feina. La primera setmana us la deixo per posar-vos al dia de la feina de la segona avaluació si voleu tenir el punt extra. Han d’estar penjades al bloc les 11 redaccions al seu apartat corresponent, els exercicis de les 4 proves de la selectivitat en l’apartat exercicis 2, la crònica de la sortida en l’apartat nou sortides, la fitxa de les notes de la segona avaluació completa, els comentaris a la pàgina Segona avaluació i a el comentari de llibre La pell freda a l’apartat corresponent.

Pel que fa a la feina pròpiament de la 3ª avaluació heu de fer la primera redacció d’aquesta avaluació que l’haureu de penjar a l’apartat redaccions 3 que haureu de crear prèviament. Heu de crear també la pàgina notes de la 3ª avaluació i les categories exercicis 3 i llengua oral. No us oblideu de numerar les redaccions: 01, 02 …

barcelona-macba1.jpgmacba.jpgcccb.jpgvidesminades.jpg Indentifiqueu les fotos?

stacreu2.jpgstacreu.jpgfespanya2.jpgfespanya1.jpg

Recordeu que heu de començar a llegir Terra Baixa perquè no se us tiri el temps a sobre.

A les propostes heu demanat de fer més llengua oral, he pensat que podem dedicar prioritàriament els dijous a diürn, i el divendres a nocturn, a fer exposicions, tertúlies i debats.

He separat les dues proves de la selectivitat que heu de fer i les he penjat en document de word perquè pugueu treballar-hi a sobre i us estalvieu la deina de copiar-ho.

La fitxa amb la feina és més completa i està també en document de word perquè us pugui servir al mateix temps d’agenda de l’assignatura.

Prova de selectivitat del text Contraban

Prova de selectivitat del text “Romeu i Julieta”

feina setmanal de la 3ª avaluació diürn

Feina setmanal de la 3ª avaluació nocturn


Bona feina!

proves de selectivitat 2ª av.

Aquesta avaluació farem quatre proves de la selectivitat que són les que us adjunto en un document PDF. De l’apartat 3 de la prova el de REFLEXIÓ LINGÜÍSTICA SOBRE EL TEXT feu el que sapigueu fer.

Proves selectivitat 2ª avaluació (proves 05)

Heu de crear una categoria de REDACCIONS 2ª AV. Cada redacció l’entreu com una entrada i com a títol poseu PS1A i el títol de la redacció, PS1b ……. Les redaccions han de ser d’unes 200 paraules.

Pel que fa als exercicis creeu la categoria d’EXERCICIS 2ª AV. Entreu els exercicis amb la mateixa numeració que les redaccions: PS1 Comprensió, PS2 Reflexió lingüística. Els exercicis de comprensió els feu la setmana de la redacció de l’opció a) i els de reflexió lingüística la setmana de la redacció de l’opció b).

 • prova selectivitat 1a: El preu, redacció a) És veritat que tots tenim un preu? (Redacteu un text argumentatiu com a resposta a aquesta qüestió.) 21 desembre
 • prova selectivitat 1b: El preu, redacció b) El conte com a gènere literari. Característiques principals. 11 gener
 • prova selectivitat 2a: Xavier DURAN, a) El paper de la ciència en la societat actual. 18 gener
 • prova selectivitat 2b: Xavier DURAN, b) Característiques lingüístiques bàsiques dels textos científics. 25 gener
 • prova selectivitat 3a: Oda a Espanya, a) Joan Maragall i el Modernisme. 1 febrer
 • prova selectivitat 3b: Oda a Espanya, b) El gènere poètic. Algunes característiques. 8 febrer
 • prova selectivitat 4a: LÍRICA DELS QUATRE ELEMENTS, a) Les meves preferències en matèria d’arts plàstiques. (Podeu referir-vos a una obra o a un artista concrets que us hagin impactat.) 15 febrer
 • prova selectivitat 4b: LÍRICA DELS QUATRE ELEMENTS, b) A quin gènere o tipus d’escrit pertany el text proposat? (Raoneu la resposta tot comentant algunes característiques d’aquest tipus de textos.) 22 febrer


proves selectivitat 2ª av.

Aquesta avaluació farem quatre proves de la selectivitat que són les que us adjunto en aquest document PDF. proves03 pdf

No heu de fer l’apartat 3 de la prova el de REFLEXIÓ LINGÜÍSTICA SOBRE EL TEXT.

A la fitxa de feina ja teniu les dates de presentació:

Feina de la segona avaluació de primer diürn

Feina de la segona avaluació de primer nocturn

 • prova selectivitat 1a: Tirant (comprensió del text i redacció a) Pervivència en la societat actual dels tres tipus d’amor de què parla Estefania. Redacteu un text argumentatiu sobre aquesta qüestió. 13-14 desembre
 • prova selectivitat 1b: Tirant (redacció b) El gènere literari del Tirant lo Blanc: principals característiques. 20 desembre
 • prova selectivitat 2a: RUBERT DE VENTÓS (comprensió del text i redacció a) L’autor sosté que la llibertat resideix en «allò que som capaços de fer amb allò que ens fa». Feu una redacció sobre aquesta idea tot referint-la, per exemple, la vostra condició de fills, d’estudiants, de ciutadans, etc. 10-11 gener
 • prova selectivitat 2b: RUBERT DE VENTÓS (redacció b) Característiques principals dels textos argumentatius. 17-18 gener
 • prova selectivitat 3a: Mercè RODOREDA (comprensió del text i redacció a) Narració d’una aventura perillosa. (Podeu inspirar-vos en un fet real, del qual hagi estat protagonista algú que conegueu.) 24-25 gener
 • prova selectivitat 3b: Mercè RODOREDA (redacció b) Elements descriptius i narratius del text de Mercè Rodoreda proposat. 30 gener-1 febrer
 • prova selectivitat 4a: Gabriel FERRATER (comprensió del text i redacció a) L’ensenyament de les llengües en el batxillerat: la meva experiència personal. 14-15 febrer
 • prova selectivitat 4b: Gabriel FERRATER (redacció b) Gènere discursiu del text proposat: per quins elements podem identificar-lo. 21-22 febrer


12 Prova de selectivitat (ps0)

12 prova de selectivitat, comentari i redacció a) Exposeu els trets més característics de la descripció en la prosa literària. 15 de novembre.

Heu de fer la prova de selectivitat que trobeu adjunta en document de word. Responeu sense copiar les preguntes. Poseu el número de la pregunta i a continuació, la resposta.

Tenint en compte que la nota màxima aplicant els criteris és un 6, com a nota posaré el que surti multiplicat per 2.

prova de selectivitat 01 2a