Claudio Sanna. Alguerès

LAUDIO GABRIEL SANNA cantant i compositor de L’ALGUER – Sardenya. Canta antigues balades i cançons originals en català de l’Alguer, l’única ciutat de llengua catalana d’Itàlia. Al 1981 ha format Càlic, grup històric de la música sardo-catalana. Amb aquest projecte ha publicat 4 discos i participat a festivals internacionals en tota Europa. La música de Claudio Gabriel Sanna és indissociable de l’Alguer i de la sua marina: híbrida barreja secular de cultura sarda, genovesa, napolitana i catalana. L’ultim album és TERRER MEU, on l’autor deixa provisionalment de part lo treball de recuperació i recreació de la tradició i mos presenta les sues noves cançons. Mos parla del sou Terrer, en tots los sentits: dels sous territoris musicals i culturals i de la terra on és nat, L’Alguer, la Sardenya i la sua gent.

En la seva cancó Santa mare llengua ironitza en forma de rap sobre el paper que la companyia de baix cos RyanAir pot jugar en la salvació del català a l’Alguer.

http://www.myspace.com/claudiogabrielsanna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *