Tànger

Tànger és una ciutat del nord del Marroc, a les costes de l’estret de Gibraltar, és la capital de la regió Tànger-Tetuan. Té una població de 2.586.000 habitants amb una superfície de 302,5 kmº2
images

A Tànger el 99% de la població parla en àrab, però l‘1% parla en amazig.

Tànger fou conquerida per Musa  el 710, sent anomenada pels àrabs com Tanja (Tandja). El seu lloctinent Tarik Ibn Ziyad  hi fou nomenat governador. El 711 Tarik iniciava la conquesta del regne visigot. Conquerida Toledo, Tànger va quedar en posició privilegiada entre els dos governs. Els governadors omeies del Magreb van residir a Tànger.

Història :

Tànger fou construïda pel fill de Tinjis anomenat Sufax. Tinjis era l’esposa de l’heroi berber Antaius (en grec Anteo o Anteos). Les llegendes gregues atribueixen la fundació de la ciutat al gegant Anteo, i la seva tomba es trobaria a prop de la ciutat. A pocs kilòmetres de la ciutat hi ha la gruta anomenada d’Hercules, una de les majors atraccions turístiques regionals per la seva relació amb la mitologia griega.

 

La plaça de Tánger:

Plaza-de-Tanger

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *