27 grafittis gegants que et fan creure en una altra realitat

Tot i que fa anys la majoria de persones els consideraven un acte vandàlic, 
els graffitis gegants ja formen part del decorat de les nostres ciutats, 
motiu pel qual ja us parlem d'ells en el nostre article de 14 originals grafitis que creen il·lusions òptiques colossals. 
En alguns llocs encara és il·legal decorar amb dibuixos fets amb esprai les façanes d'edificis, 
mentre que altres han optat per legalitzar i convertir en galeries d'art l'exterior de diferents construccions 
i edificis afectats pel pas dels anys.

No, no estem parlant de pintades antiestètiques. 
Parlem de dibuixos a tot color, de graffitis que cobreixen façanes senceres i que tenen una aparença de ficció a les ciutats. 
A dia d'avui, el grafiter més conegut (i desconegut a el mateix temps) és Banksy, 
però a continuació et presentem 25 obres d'artistes urbans que val la pena conèixer.
Johnny Beerens, un dels millors «escriptors de graffiti» holandesos (sí, se'ls diu així).
Lonac ha decorat tot tipus d'espais.
Thibaud Coron i les seves obres ben contextualitzades
Thibaud Coron i les seves obres ben contextualitzades
Ernest Zacharevic uneix la ficció amb la realitat


Fitan Magee, creador d'alguns dels graffitis gegants més bonics de l'mónMantra i el seu talent per retratar papallones gegants

Graffitis en 3D de Nevercrew

 

Seth ha pintat el cel sobre maó


Cosimo Cheone

Graffitis gegants d'autors desconegutsTrobat a "La Voz del Muro"

ELS CARRERS PARLEN, UN DOCUMENTAL SOBRE L’ART URBÀ A BARCELONA

Barcelona és una ciutat que destil·la art, vida i bellesa per cada un dels porus de la seva extensió geogràfica. Com un gran llenç, la ciutat es desplega al servei de l’expressió artística dels seus habitants.
Aquest documental mostra tot això i més; les opinions d’artistes com Zosen, Mina Hamada, Kenor, Kram, Debens, SM172, Ogoch, Eledu, C215, H101, Miss Van, Konair o Vinz sobre el naixement, desenvolupament i futur de l’street art, els problemes als quals s’enfronten i la gran força artística de la ciutat, força que ha evolucionat fins a esdevenir una de les escenes urbanes més vives del planeta.

Director: Justin DONLON
Música: Emma Lady EMZ, Secret Panda Society
Fotografia: Justin DONLON

Trobat a Cultura Inquieta

Shepard Fairey

[youtube]http://lafactoriaplastica.com/?p=27710[/youtube]

Seguramente lo conozcáis por ser el creador del famoso cartel de Obama para las elecciones, pero Shepard Fairey es mucho más. Este artista urbano y diseñador gráfico emplea elementos del cartelismo de propaganda política de mediados del siglo XX para elaborar sus obras.

No obstante su situación como artista es controvertida, manteniendo trabajos de diseño y publicidad con grandes marcas por un lado, y enfrentándose a detenciones en diversos países por “vandalismo” urbano con sus intervenciones.

La verdad  que su lema “Piensa y crea, imprime y destruye” lo lleva con todas las consecuencias. A disfrutar.

trobat a La Factoria Plástica

 

Art Mural

Intervencions Urbanes simpàtiques als carrers de França per OakOak

La veritat és que passejant per la ciutat pots trobar moltíssimes pintades al carrer que si ens parem a mirar ens poden  sorpendre, aqui algunes troibades a França i fotografiades per l’artista OakOak.

Amb seu a l’antiga ciutat industrial de St Etienne, França, artista de carrer oakoak ( anteriorment ) es basa en un agut sentit de l’observació per crear les seves intervencions humorístiques a les parets, carrers i voreres. Les esquerdes i deteriorament de la infraestructura es converteixen en el teló de fons dels superherois i altres personatges de la cultura pop que interactuen amb els seus voltants de manera inesperada. Comparteix ambBulkka :

Com jo vinc de Saint Etienne, una antiga ciutat industrial, que es troba ara en la reconversió, tinc la necessitat de fer la meva ciutat menys “gris” i, al mateix temps, més divertit. L’humor és molt important per a mi. És sens dubte l’element més important en el que faig.

El meu principal interès està donant importància als llocs i els objectes que les persones no s’adonen més. Camí molt cada dia i així va ser com va arribar a trobar nous llocs atractius amb elements urbans com ara murs trencats, per exemple. Quan veig alguna cosa interessant durant els meus passejos, faig i estudiar-lo, i jo tornaré més tard per fer el collage. Prefereixo preparar els dibuixos i esborranys a casa.

Aquí s’inclouen diverses obres dels darrers 6 mesos o així, però vostè pot veure moltes més peces al seu pàgina de Facebook .

Trobat a la web Colossal

 

I aquestes són algunes que he anat trobant per Barcelona, us animeu a enviar-me les vostres ??