Pastís de xocolata Lego Stop Motion

Cuando su próximo proyecto ambicioso de horneado no dé resultado, pruebe con una receta más simple con un solo ingrediente. Sigue al animador japonés tomosteen a través de un tutorial de stop-motion para un pastel decadente con capas de glaseado de chocolate que está hecho completamente con LEGO. La animación que induce ASMR narra el proceso de horneado, desde romper un huevo en un bloque de yema hasta ver cómo la masa cambia sutilmente de color y se desmoronan ladrillos individuales de chocolate para la parte superior. Para obtener creaciones de pastelería similares como tostadas francesas , churros y una tarta de queso de triple capa , diríjase a YouTube de tomosteen . (a través de Los niños deberían ver esto )

BIOSCOPI

  Cliqueu en aquest enllaç….  BIOSCOPI

 

Tallers d’animació documental per a la creació d’una pel·lícula col·lectiva.

Vols fer la teva pròpia pel·lícula d’animació a casa, amb els companys de classe o amb els teus amics? Quines històries vols explicar al món?

Fes el teu autorelat animat. Amb totes les pel·lícules que ens envieu crearem una pel·lícula col·lectiva, un gran mapa d’històries diverses sobre l’entorn que ens envolta.

Et proposem tres maneres per fer-ho: sol, en parella o en grup.

La proposta

Bioscopi és una caixa d’eines per experimentar amb l’animació documental, és a dir, per parlar del món que ens envolta creant imatges en moviment amb dibuixos o amb objectes i sense haver d’enregistrar imatges reals. Hi trobareu tres propostes diferents que us permetran fer petits curtmetratges animats sobre la vostra vida i el vostre entorn. Podreu desvetllar els vostres secrets, viatjar en el temps o explicar què us uneix als vostres amics, i descobrir que l’animació pot apropar-vos a la veritat per camins diferents als del vídeo o la fotografia.

Amb la suma de tots els curtmetratges que ens aneu enviant s’anirà conformat una gran pel·lícula col·lectiva, una biografia animada de la nostra ciutat o territori que estarà feta de les memòries, relats passats i presents, records i desitjos futurs de tots.Bioscopi ofereix una primera aproximació al llenguatge i les tècniques de l’animació per persones de totes les edats, però els més grans i els més petits necessitaran una mica d’acompanyament. També és una excusa per explorar com pensem, com ens mostrem als altres, com els altres ens veuen o quines idees compartim com a grup.

Per què Bioscopi?

Sovint es diu que l’origen del cinema és el cinematògraf, un aparell creat pels germans Lumière l’any 1894. Tot i això, gairebé al mateix temps van aparèixer altres invents que perseguien el mateix objectiu. Un d’aquests invents va ser el bioscopi.

Aviat es va fer necessari posar un nom al nou llenguatge que produïen aquells aparells. Mentre que a alguns llocs van començar a anomenar-lo cinematografia (‘gravació del moviment’), en altres en deien biografia (‘gravació de la vida’). El primer terme s’ha acabat imposant, però aquesta diferenciació s’ha mantingut fins a l’actualitat en algunes llengües com el suec o el danès, en què cinema s’anomena bio o biograf.

Malgrat que el bioscopi que aquí proposem no és exactament un aparell, sí que pretén fer-nos explicar una història que sigui part de la nostra vida. I aquest breu relat sobre nosaltres s’unirà amb el d’altres persones per crear una història, o una biografia del nostre entorn.

Animació i documental: ficció i realitat?

Aviat, les primeres persones que van utilitzar aquells aparells es van adonar que, en les seves pel·lícules, podien fer moure objectes inanimats, fins i tot dibuixos. Però, si bé al principi l’animació s’utilitzava per informar de fets que no s’havien pogut gravar, aviat allò va canviar. Així, durant molt temps s’ha considerat l’animació com un llenguatge idoni per a la fantasia i la creació de mons imaginaris, però que no serveix per explicar fets objectius, de veritat. Però, malgrat que tradicionalment s’ha preferit la fotografia i el material d’arxiu per als documentals, ara sabem que l’animació pot apropar-se a la realitat amb una expressivitat i força que altres tècniques no tenen.

Crèdits

Un projecte del Departament del Mediació del CCCB en el marc de l’exposició “William Kentridge. El que no està dibuixat” (2020).

Idea original i disseny dels tallers: Laura Ginés i Pepon Meneses

Coordinació CCCB: Bàrbara Roig Isern, Sara Tibau i Maria Farràs Drago

Adaptació dels textos: Quim Mòdenes

Correccions i traduccions: Adolf Fuertes

Il·lustracions, disseny i maquetació: Luis Paadín

Disseny web: Pimpampum

Disseny de l’espai de tallers del CCCB: Rosó Tarragona

Acompanyament dels tallers a grups escolars: Re-Crea Accions Culturals

Amb el suport i la col·laboració de tots els departaments del CCCB

Tornar a dalt