EXPLOREM LES NOSTRES PORS

Aquests dies previs a la Castanyada hem estat analitzant amb els petits de cicle inicial què és la por, quan la sentim i les reaccions que ens provoca. A partir de la presentació del llibre “Estic espantada” de Brian Moses, Baula, 1994, hem reflexionat en veu alta i han sorgit idees molt interessants, com ara que la vergonya i la por són sensacions diferents; quan pensem, però, que una situació ens produirà vergonya, sentim por. També de vegades sentim por de coses que després resulten inofensives, com ara d’anar al dentista, sentim por de coses reals (una gran tempesta, els raigs, els llampecs…) i sentim por “de broma i una mica de risa” amb les pel·lícules i amb els contes de terror.
I això és el que hem fet durant el pati d’aquesta setmana de Halloween a la biblioteca: viure el terror, sentir la por però sabent que “és una mica de broma”. Amb la col·laboració de dues mestres i d’un pare de dos alumnes de l’escola, hem aconseguit convertir la “biblio” en un escenari terrorífic. Mireu, mireu les fotos!

Al llit, horribles!

El llibre Estic espantada acabava amb una pregunta: “I tu, què fas quan tens por?”. Per donar-li resposta van llegir amb els nens i nenes de primer i segon Al llit, horribles!, Isabelle Bonamean, Corimbo, 2010. Aquest preciós conte il·lustrat per la mateixa autora ensenya com vèncer les por nocturnes i dóna recursos perquè des de l’escola i la família gestionem aquelles pors que no “són de broma ni fan riure”. Si el voleu agafar en préstec, el teniu a la vostra disposició a la biblioteca. Feliç Castanyada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà