PRESENTACIÓ

La biblioteca de l’escola es vol apropar a tots vosaltres d’una manera més activa i participativa i quina millor manera que aprofitant les noves tecnologies? Tenim moltes ganes de compartir amb nenes i nens, pares i mares, mestres, monitors i qualsevol que vulgui seguir-nos, tot allò que giri al voltant dels llibres.

Disposem dels ingredients necessaris per cuinar una bona recepta:

 Uns quants quilograms de bona literatura

Un sac ple de personatges (Tintin, el Petit Príncep, el petit Nicolàs,…)

Un grapat d’imaginació (cal ser generós amb aquest ingredient)

Un pessic d’alegria, entusiasme i bon humor.

Un lloc ben càlid per cuinar: la biblioteca és un lloc exel·lent!

Tot això es cuina amb molta estima i es remena molt i molt bé i de ben segur que obtindrem un bon resultat: una experiència inoblidable i irrepetible.

Com pensem que ha de ser la nostra biblioteca:

 • Viva i dinàmica: oberta a tota la comunitat educativa. Un espai dinamitzat amb propostes suggerents que estimulin la lectura i la recerca.
 • Moderna, actualitzada i acollidora: amb diferents espais i recursos per a totes les àrees curriculars. Un lloc acollidor on els infants se sentin a gust.
 • Educativa: un lloc de promoció de la lectura, de recerca i transformació de la informació, que incentivi als nens i nens a apropar-se al món del llibre d’una manera lliure i activa.
 • Continua: amb persones responsables que puguin impulsar i donar continuïtat al projecte.

Organització de la biblioteca

La biblioteca està oberta de 11h a 13,30h, de manera que els seus usuaris disposen d’aquest espai obert a l’hora del pati i en horari de migdia, oferint així la possibilitat a tots els alumnes de que hi puguin accedir tant per triar llibres de préstec personal, fer consultes, deures, llegir…

Durant el curs escolar 2013-14, a més, s’ha promogut gràcies a l’inestimable suport i ajut dels pares i mares del centre, una inciativa per obrir també la biblioteca durant les tardes. Es fa els dimarts i els dijous en horari postlectiu, de 16,30 h. fins a les sis de la tarda

Durant aquest horari em podreu trobar, sóc la Victòria i estaré encantada d’atendre les vostres necessitats.

 •  El fons documental

Disposem d’un fons documental força ampli organitzat en diferents espais i seccions.

Es fa una selecció acurada del fons bibliogràfic per tal de tenir la biblioteca el màxim d’actualitzada i amb recursos de qualitat per tal de poder donar resposta a les vostres necessitats.

 •  Difusió i dinamització de la Biblioteca

Una tasca molt important de la bibliotecària i de l’equip de professors és la difusió d’aquest espai a tota la comunitat escolar.

Es destina una prestatgeria específica i es realitzen exposicions puntuals per a destacar periòdicament alguns llibres (sobre temes concrets, novetats, autors que ens visiten, gèneres literaris…)

Un exemple és l’exposició que es va realitzar un Nadal fent promoció de títols destacats per engrescar als nens a llegir i demanar als reis algun llibre per a aquestes festes.

Expossició de llibres per Nadal

Un altre espai de difusió són els suros de la biblioteca on es destaquen títols o es parla sobre temes que poden ser d’especial interès tant pels nens com pels mestres, monitors o famílies.

suro1-biblioteca.jpg

Per aquest motiu us animem a que passeu de tant en tant per la biblioteca a fer-hi un cop d’ull.

 • La Biblioteca en horari escolar

S’organitza l’horari dels matins per tal que tots els grups d’educació infantil i primària facin activitats a la biblioteca una hora quinzenalment, com a mínim. Els mestres de cada cicle programen el que faran combinant la formació dels nens i nenes com a usuaris dels diversos recursos i l’animació a la lectura (presentació de novetats i col·leccions, recomanacions de llibres, projectes de treball, narració de contes, poemes, jocs,…)

treball1-nens.jpgtreball2nens.jpg

I per als que no ens coneixeu en persona sinó a través de la xarxa, us direm que som la biblioteca Ricardo Alcántara, a l’escola pública Folch i Torres d’Esplugues de Llobregat.

 

 

4 thoughts on “PRESENTACIÓ

 1. Manel

  Quina biblioteca tan xula que teniu! He vist que feu un munt d’activitats i aprofiteu molt bé la biblioteca. Felicitats també pel premi d’edublogs.

  Manel

 2. clopez17 Post author

  Moltes gràcies! Intentem millorar cada dia i el més important que tothom hi participi, fins i tot altres centres i biblioteques. Aprenem els uns dels altres!

 3. José Luis

  El dissabte vam acompanyar la Conxi a recollir el premi . Havia moltes escoles de tota Espanya . Els parlament s de les diferents escoles estaven plens d’alegria i emoció , fins i tot a més d’una li va caure la llagrimeta. Hem d’estar molt contents del treball realitzat per la Conxi i pels nostres alumnes . És un blog amb prestigi i reconegut a tot arreu.
  Felicitats Conxi i Escola Folch i Torres

  José Luis

 4. Rosa

  Felicitats pel premi! És una gran feina doncs s’ha fet de la biblioteca un espai dinàmic dins l’escola i obert a casa. Us puc assegurar que de la biblioteca del folch i Torres en gaudeixen no sols els propis alumnes sino també els que no ho són . Felicitats per la feina feta.

  Rosa Mª

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà