Fa un parell de mesos vaig penjar aquesta entrada a El racó de la biblioteca.
Penso que és interessant que tinguem en compte aquesta proposta a l’hora de treballar coneixement del medi, per tant, la torno a penjar:
![]() |
Imatge de biblioteca |
Rosa Sensat acaba de publicar aquest nou Dossier, fruit del treball del col·lectiu LIEC (Llenguatge i Ensenyament de les Ciències) i l’UAB.
Vint-i-cinc propstes al voltant de la competència lectora, preparades per a portar-le a la pràctica a l’aula.
Anàlisi de documents científics, habilitats lectores implicades en la seva comprensió; recerca i organització de la informació científica provinent de diferents fonts; formulació de preguntes, aplicació del coneixement científic i anàlisi crítica. Tot, amb propostes de treball i material per als alumnes. A cada proposta, objectius, descripció de l’activitat i reflexions sobrel’aplicació; taules, esquemes i documents a partir dels quals s’organitza la proposta.
“La capacitat d’utilitzar el coneixement científic per identificar preguntes i obtenir conclusions a partir de proves, amb la finalitat de comprendre i ajudar a prendre decisions sobre el món natural i els canvis que l’activitat humana hi produeix” (defició de competència científica, OCDE-PISA 2000)
“La comprensió, la utilització i la reflexió a partir de textos escrits amb la finalitat d’assolir els objectius propis, desenvolupar el coneixement i el potencial personal, i participar en la societat. “(OCDE-PISA, 2000).