El llibre científic de la quinzena

La arqueología desde el espacio

En aquest nou i apassionant llibre, Sarah Parcak ens desvetlla l’evolució, els principals descobriments i el futur de l’arqueologia espacial, una àrea de coneixement en vies d’expansió que està donant lloc a troballes extraordinàries sobre antigues civilitzacions de tot el món.

Utilitzant imatges per satèl·lit, l’autora ens demostra que el seu camp d’estudi permet localitzar i cartografiar estructures i jaciments arqueològics que d’una altra manera quedarien ocults. Es tracta d’una mirada des de l’espai que no només ens mostra la importància del que és encara inexplorat, sinó que aconsegueix desmuntar conceptes que es creien inamovibles pel que fa a llocs o èpoques fonamentals de la història en descobrir assentaments, camins, fortaleses, centres cerimonials … desconeguts fins ara o situats en llocs on pocs arqueòlegs s’havien aventurat.

L’autora:

Sarah Parcak és arqueòloga, egiptòloga i professora d’Antropologia a la Universitat d’Alabama a Birmingham. Pionera en els estudis arqueològics per satèl·lit, els seus treballs han protagonitzat tres especials de la BBC centrats a Egipte, l’antiga Roma i els víkings. Investigadora de National Geographic i guardonada amb el Premi TED 2016, dirigeix ​​la plataforma GlobalXplorer.

font: www.planetadelibros.com

Aquest article ha estat publicat en General, L'escriptor del mes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *