Guanyadors del II Concurs de Booktrailers iTec

El passat dimecres vam fer entrega del premi del II Concurs de Booktrailers ITec. El guanyador va ser el presentat per Pau Roselló, Emma Zaera i Itziar Vernet, a qui veiem en la fotografia. El booktrailer presentava el llibre El dia que el món es va despertar sense colors, de Jean Gabriel Causse. El premi va consistir en una val per material escolar per cadascú. La nostra enhorabona!

Publicat dins de Concursos literaris | Deixa un comentari

Recomanacions literàries a l’espai MUR

Aquesta activitat s’ha treballat a l’assignatura Visual i Plàstica amb els tres grups de 1r d’ESO i consistia a escollir el seu llibre de lectura preferit, el que recomanarien, i elaborar un disseny de la portada diferent de l’original. Havien de tenir en compte els elements de la història, i també la portada original per tal de proposar un plantejament diferent. Aquesta activitat s’ha connectat amb l’assignatura de Tecnologia per tal de preparar el títol de l’exposició i la maqueta final del llibre amb cartró. Us deixem algun dels llibres recomanats.

Publicat dins de Activitats centre | Deixa un comentari

El llibre científic del mes de maig: Enxarxats, de Carme Torras

Després d’haver passat uns anys en una universitat americana, la Júlia torna a Barcelona i li assignen el despatx d’una catedràtica que s’acaba de jubilar. S’endú una sorpresa majúscula quan a l’ordinador, que han reformat, hi troba la correspondència i les contrasenyes de la professora. La temptació d’aprofitar-se’n és massa gran, i, a mesura que s’endinsa en webs exclusius i projectes secrets, se li obre un món que l’enlluerna i l’angunieja alhora…

L’AUTORA: Carme Torras, doctora en informàtica i professora d’investigació a l’Institut de Robòtica, ens planteja una novel·la d’anticipació ambientada en el nostre present, una història inquietant sobre les possibilitats d’internet i sobre les responsabilitats i implicacions que comporta la nostra constant interacció dins la xarxa.

Fonts: https://www.fundaciobit.org/carme-torras-enxarxats-2/imatge)

https://cientificasinnovadoras.fecyt.es/cientifica/carme-torras-genis (foto autora)

https://editorialmalesherbes.netlify.app/cataleg/enxarxats del text.

CONCURS:

Aquest mes, pregunta superfàcil:  què sol representar el símbol que substitueix el cap de la dona que apareix a la portada del llibre?

Si ho saps, nota amb la resposta i les teves dades, com sempre, a la capsa que trobaràs al taulell de la biblioteca. MOLTA SORT!!

 

 

Publicat dins de Concursos literaris | Deixa un comentari

Activitat Sant Jordi

Divendres dia 22 d’abril vam celebrar la Diada de Sant Jordi a l’Institut. Al final del matí l’alumnat es va trobar al pavelló esportiu i van gaudir de la lectura en veu alta del relat que han escrit entre tots els grups d’ESO des de l’inici de curs. Ha estat una bona experiència de cohesió de centre.
Tot seguit, l’AMPA va lliurar els premis del concurs de relats de Sant Jordi 2022.
Publicat dins de Activitats centre, General | Deixa un comentari

Presentació del llibre de Roger Limbos

El passat dia 22 d’abril el nostre alumne Roger Limbos, de 1 Batxillerat, va presentar al local del Sindicat el seu primer llibre, Final. Va estar acompanyat pels professors Lucia Tomàs i Miquel Àngel Llorens, que van comentar alguns aspectes de la seva obra. Estem segurs que aquest serà el primer de molts altres llibres d’aquest jove autor.

Publicat dins de General | 1 comentari

Concurs El llibre científic del mes d’abril

Aquest mes, i veient que s’acosta la Pasqua i les vacances, us animem a llegir un còmic amb inquietuds científiques: Perduts sense wifi (Sèrie Juràssic Total 1)

En Leo, la Carla, en Dani, l’Elena i en Lucas estaven convençuts que passarien la tarda castigats en un laboratori ple de fòssils. Però els esperava l’aventura més boja de la vida: un viatge en un lloc… on els dinosaures estan vius!

Un cop allà han de trobar la manera de tornar al seu món. I de rescatar una persona perduda en aquella terra misteriosa. Però troben unes dents màgiques que els donen uns poders al·lucinants! Encara que, primer de tot, l’equip necessita un nom. Què us sembla…

JURÀSSIC TOTAL?

AUTORS:

Sara Cano Fernández (Madrid, 1986) de petita li agradava tant llegir que se li van gastar els ulls i es va haver de posar unes ulleres que ja no s’ha tret mai més. Li encanta aprendre idiomes, viatjar i qualsevol cosa que tingui sucre. A més d’escriure, tradueix, corregeix i edita els llibres que escriuen altres autors….

Francesc Gascó Lluna (València, 1984) és Doctor en Paleontologia, model, actor, escriptor i influencer amb més de 100k followers a Instagram. És conegut com @pakozoic a les xarxes. És autor, amb Sara Cano, de la sèrie infantil «Jurassic Total», i ha cultivat la seva faceta de divulgador com a redactor de El ojo de Darwin i Hablando de Ciencia. Per si això fos poc, també porta un veterà bloc personal anomenat «El Pakozoico».

Fonts: https://www.penguinllibres.com/llibres-d-aventures/108320-ebook-perduts-sense-wifi-serie-jurassic-total-1

EL CONCURS DEL MES

Aquest mes ens desplacem per la història per intentar esbrinar….

  1. En què consisteix la professió de paleontòleg? Què estudien aquests especialistes? I…
  2. Fa quants anys va tenir lloc el Juràssic?

Si ho saps, com sempre, diposita les respostes (les dues, això sí, en el mateix full) a la caixeta que trobaràs al taulell de la nostra biblioteca, amb totes les teves dades.

Et desitgem molta sort!!

Publicat dins de Concursos literaris | Deixa un comentari

Mostra de còmics històrics: Una finestra a la història

Les nostres companyes Montse Pont i Júlia Aragonès han organitzat una activitat de còmic històric per treballar l’antic Egipte i el món medieval. Properament podreu  veure alguns exemples a l’exposició de l’espai mur del centre. Mentre, us deixem alguna imatge dels treballs.

Publicat dins de Activitats centre | Deixa un comentari

Guanyadora del concurs El petit príncep

Sara Evelyn Trif, de 1 ESO B ha estat la guanyadora del nostre concurs sobre El Petit príncep,encertant que els cinc llibres que estaven oberts pel capítol IX estaven en llengua croata, grec, euskera, afrikaans i neerlandès. Us animem a visitar els darrers dies d’aquesta exposició a la nostra biblioteca. Enhorabona Sara!

Publicat dins de Concursos literaris | Deixa un comentari

Dia mundial de la poesia 2022

Avui, dia mundial de la poesia, us volem recordar el poema de Gabriel Ferrater que ha estat tria enguany per a commemorar-lo.

DIA MUNDIAL DE LA POESIA 2022

SI PUC
Alguna cosa ha entrat
dins algun vers que sé
que podré escriure, i no
sé quan, ni com, ni què
s’avindrà a dir. Si puc
te’l duré cap a tu.
Que digui els teus cabells
o l’escata de sol
que et vibra en aquesta ungla.
Però potser no sempre
tindré del tot present
el que ara veig en tu.
He sentit el so fosc
d’una cosa que em cau
dins algun pou. Quan suri,
he de saber conèixer
que ve d’aquest moment?
Gabriel Ferrater
Les dones i els dies, 1968 [Menja’t una cama, 1962]

En breu us mostrarem fotografies del nostre alumnat llegint poesia en distints espais del nostre poble.

Publicat dins de Activitats | Deixa un comentari

Premis Tastets 2022

L’alumna Irene Fornós Panisello de 4t ESO ha estat premiada als Premis Tastets 2022 d’Òmnium Cultural Terres de l’Ebre amb l’obra Cartes d’estiu, records d’amor. També l’alumne de 2n.de Batxillerat Pau Rosselló Prats, amb l’obra Nin, nen,minyó. Serà un millor xiquet i al·lot. Tot alhora.

L’acte d’entrega dels premis serà el matí de dissabte 2 d’abril a Can Don Joan de Vinebre.

Properament us afegirem enllaç a les dues obres guanyadores. De moment, aquí teniu la primera:

Nin, nen, minyó. Serà un millor xiquet i al·lot. Tot alhora. (1)

La nostra enhorabona a tots dos!

Publicat dins de Concursos literaris | Deixa un comentari