1r Concurs de Còmics Itec

Bon dia, us fem difusió de les bases del 1r.concurs de còmics Itec. Us animem a participar, ben segur que, guanyeu o no premi, us haureu passat una estona distreta i molt molt creativa…

BASES 1R CONCURS DE CÒMICS ITEC

Dintre del projecte sobre el món del còmic, completem les activitats anteriors (exposicions i xerrades al voltant del còmic), amb la convocatòria del 1r.Concurs de Còmics Itec.

 L’objectiu del mateix és impulsar l’alumnat a crear i desenvolupar els seus propis còmics.

  1. Participants

Podran participar-hi tots els alumnes de l’Institut de Tecnificació d’Amposta, des de l’ESO fins a Batxillerat/Cicles.

  1. Obres i treballs

La temàtica i l’estil d’aquesta convocatòria és lliure. No es podrà fer, però, cap apologia o discriminació per raó de sexe, ètnia, cultura o religió.

Es podran presentar obres escrites en català, castellà i  anglès.

A l’hora de valorar les històries es tindrà en compte la qualitat del dibuix i de la història, així com l’originalitat i la creativitat de l’obra.

  1. Requisits de presentació

Els còmics hauran de tenir una o dues  pàgines en format DIN-A4, amb les pàgines numerades.

La lletra dels còmics haurà de ser entenedora. Serà motiu de desqualificació que no s’entengui la lletra, la presència de faltes d’ortografia, no posar el títol i el plagi d’altres obres.

  1. Convocatòria i documentació

El termini per lliurar les obres participants en el concurs finalitza el 20 de maig a les 13:30h. El guanyador o guanyadora serà anunciat el dia 31 maig.

Totes les obres s’hauran d’entregar en format digital escanejades (format pdf o jpg) , ja que a causa de la COVID no es permet presentar-les físicament.

S’haurà d’enviar la versió escanejada i completa del còmic al correu:

coordinacio_biblioteca@itecnificacio.cat

  1. Premis

El guanyador/a obtindrà un val per valor de 50 euros a bescanviar per llibres o material escolar.

ESPEREM LES VOSTRES OBRES!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El llibre científic de la quinzena

CREADORS DE FUTUR. CIÈNCIA PER A MILLORAR EL MÓN de Pedro Gómez-Romero. (PREMI EUROPEU DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA ESTUDI GENERAL 2015)

Hi ha moltes formes de canviar el món i, d’alguna manera, tots el canviem cada dia. Però els descobriments científics o el desenvolupament de noves tecnologies brinden l’oportunitat de dur a terme transformacions radicals i incommensurables. El físic Alessandro Volta no va inventar la pila per a alimentar cap artefacte elèctric, però el seu invent, una vegada compartit, va canviar el nostre món com ni ell mateix podia imaginar.

 No cal ser premi Nobel per a fer contribucions a la nostra evolució tecnològica, ni dedicar-se a la ciència, solament cal disposar de les eines per a crear futur. Creadors de futur: ciència per a millorar el món recull històries de descobriments, un conjunt de peces teixides com si fóra un patchwork en què l’harmonia deriva precisament de la diversitat i que convida a descobrir els mecanismes del mateix descobriment, l’estreta relació entre ciència i tecnologia i els enormes efectes que tenen els descobriments científics en la societat.

De l’autor: Pedro Gómez Romero (Almansa, 1959) és químic, investigador i divulgador científic. Llicenciat en Química per la Universitat de València i doctorat per la Universitat de Georgetown, ha treballat com a investigador a l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) i com a professor d’investigació a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2). És autor de més de 200 publicacions en revistes especialitzades. Amb Creadors de futur va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2015.

 Font: www.bromera.com

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Entrem en el taller de l’artista Fèlix Mas

… i encara que a causa de la Covid no ens ha pogut visitar en persona, l’artista Fèlix Mas també ens va enviar un vídeo on ens mostra el seu taller de treball. Quan la situació es normalitzi queda pendent una xerrada  on segurament ens parlarà  de la seva experiència  com a il·lustrador de còmics en diferents publicacions espanyoles i de fora del país.  Mentrestant, ens ha deixat alguns dels seus treballs per completar l’exposició de còmics de la que heu pogut gaudir fins fa ben poc.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Xerrada Agustín Comotto

Ahir dilluns l’il·lustrador Agustín Comotto ens va oferir via Meet una interessant xerrada sobre la seva trajectòria professional, les tècniques de treball d’un il·lustrador i altres temes al voltant del món del còmic. L’alumnat assistent era de la matèria d’Educació Visual i Plàstica de 4t d’ESO.
l’Agustín va aprendre a dibuixar còmics de la mà d’Alberto Breccia i Leopoldo Durañona, publicant per a diversos mitjans a l’Argentina i als Estats Units. Des dels 90 es dedica exclusivament al camp de la il·lustració com a il·lustrador i autor. Té llibres publicats a Mèxic, Veneçuela, l’Argentina, Espanya, Corea i Itàlia. En el 2000 rep el premi A la riba del Vent de l’editorial Fons de Cultura Econòmica i en el 2001 l’esment White Raven per l’àlbum Set milions d’Escarabats del qual és autor i il·lustrador. Des de l’any 1999 viu a Corbera de Llobregat, poble prop de Barcelona.  També ha  il·lustrat  diverses obres com La mort d’Iván Ilich, Vint mil llegües de viatge submarí, La meravellosa història de Peter Schlemihl i La caiguda de la casa Usher.

Molts i moltes el recordareu també per les il·lustracions de la sèrie de l’escriptora Maite Carranza Víctor i…

Font biografia www.nordicalibros.com

Publicat dins de General | Deixa un comentari

eBiblio

Arran del confinament, molts i moltes vam descobrir els avantatges del sistema de lectura eBiblio, que ens ofereix el sistema de biblioteques públiques. En alguns casos, des de la mateixa  biblioteca Itec he recomanat a professorat i alumnat que consultessin aquest catàleg online, per demanar algun llibre del qual el nostre fons no disposava. És per això que afegeixo un enllaç on podreu veure la guia de funcionament. Creieu-me, el catàleg és de fàcil consulta i,simplement descarregant l’aplicació, tindreu milers de volums al vostre abast.

https://bibliotecavirtual.diba.cat/documents/10934/457736/Guia+d%27%C3%BAs+d%27eBiblio.pdf/1e53a42e-ad22-4f3c-bd54-a86b21da6a17

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El llibre científic de la quinzena

En aquesta quinzena hem triat el llibre Quan la Tortuga Perdé la Closca, de Marià Bosom i Casadevall, editat per  Voliana Edicions.

La sinopsi: es rep un missatge del futur acuradament preparat perquè algun humà del nostre temps sigui capaç d’entendre’l. El missatge, que en realitat és una advertència, explica la història d’una expedició humana a l’estel B del sistema alfa-Centauri realitzada (o que es realitzarà) d’aquí a uns segles, en una sofisticada nau generacional capaç de transportar i mantenir un grup de fins a 1.000 persones. La narració la fa en primera persona en Pere Casademunt, d’origen català i cap d’enginyeria de la nau. Tot començà al cap de 25 anys de viatge, en perdre’s les comunicacions amb la Terra…

Autor

Marià Bosom i Casadevall va estudiar a l’Institut Químic de Sarrià, on es va graduar en enginyeria química, promoció del 77. Va obtenir el MBA d’ESADE l’any 1986 i el DEA en psicologia social i del treball l’any 2004 a la Universitat de Barcelona. És membre de l’associació Mensa de persones amb altes capacitats.

Ha treballat com a consultor de recursos humans,actualment, a recursoshumanos.com, empresa de la seva propietat. És, a més a més, un grafòleg reconegut internacionalment: ha participat diverses vegades com a professor convidat als cursos de peritatge grafopsicològic de l’escola de doctorat de la UAB i és soci d’honor de l’Agrupación de Grafoanalistas Consultivos de España. És l’autor de la tècnica EGAL (Avaluació Grafoanalítica d’Adaptació Laboral), de la seva validació en entorn acadèmic i del software per aplicar-la.

FONT: Voliana Edicions

Esperem que us agradi.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Vídeo Llengües Maternes

… i complim la promesa. Aquí teniu l’enllaç al vídeo que hem elaborat sobre la Setmana de les Llengües Maternes al nostre institut.Esperem que el gaudiu!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El llibre científic de la quinzena- 8 de març, dia mundial de les dones

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les dones, aquesta quinzena us hem triat aquesta recomanació.

El llibre Dones de Ciència, 50 Pioneres valentes que van canviar el món de la Rachel Ignotofsky, ens fa un recull de biografies de dones especials. Entre les pioneres que hi apareixen  podem trobar figures tan conegudes com Marie Curie i Jane Goodall, i d’altres no tan conegudes, com Rachel Carson, que ja a principis del segle XX va advertir sobre els efectes nocius dels pesticides en el medi ambient i de la creixent contaminació.

Aquesta col·lecció d’històries apassionants també inclou infografies sobre temes rellevants en camps relatius a la ciència i un glossari científic il·lustrat.

L’autora: Rachel Ignotofsky va créixer a Nova Jersey amb una dieta saludable de dibuixos animats i púding. Es va graduar amb honors al programa de disseny gràfic Tyler School of Art’s en el 2011. Ara viu a Kansas City, Missouri., on passa tot el dia dibuixant i està dedicada a la creació d’obres educatives d’art. Utilitza  el seu treball per difondre el seu missatge sobre l’educació, l’alfabetització científica i les dones poderoses. Espera que aquest llibre inspiri noies i dones per tal que segueixin les seves passions i somnis.

www.googlereads.com

Publicat dins de L'escriptor del mes | Deixa un comentari

Novetats biblioteca

Us afegim les darreres novetats de la nostra biblioteca, gràcies a la donació efectuada per les propietàries de la Llibreria Alba. A mesura que anem catalogant i actualitzant el llistat l’anirem ampliant:

OLIVER,J.-Ball Robat Proa Les eines.

HOMER La còlera d’Aquiles Biblioteca Teide

MARTORELL, J. Tirant lo Blanc  Ed. Laertes

MARTORELL, J. Tirant lo Blanc Episodis amorosos  Educació 62

CALDERS, P. Cròniques de la veritat Oculta Educació 62

OLIVER, J. Ball Robat Columna Proa Jove

LIVELY,P. A la recerca d’una pàtria Vicens Vives

ALCOLEA, A Donde aprenden a volar las gaviotas  Anaya

GUIMERÀ, A. Maria Rosa  Proa

DELIBES, M. Cinco horas con Mario Destino-Áncora y Delfín

MARTORELL, J. Tirant lo Blanc, Una tria. Proa-Les Eines

BANDERA, M.C Sentir los colores Casals

DE VEGA, LOPE  Fuente Ovejuna Biblioteca Teide

MIHURA,M Melocotón en almívar; Ninette y un señor de Murcia Austral

ANDRÉS ESTELLÉS, V. Antologia poètica Proa-Les Eines

XIRINACS, O. Un cadàver per sopar Columna Jove

PULLMAN, P. El rellotge mecànic Bromera

MARÇAL, M.MERCÈ  Bruixa de dol Educació 62

CATALÀ, V. Drames rurals Educació 62

BECQUER, G.- Leyendas Bruño

ROSSELLÓ-PÒRCEL B. Tempestat de flama  Educació 62

BENAVENTE, J. Les bicicletes de l’Havana Barcanova Edit.

PUIG I FERRETER J. Aigües encantades En Cangur Butxaca Edic.

PUIG I FERRETER, J. Aigües encantades Educació 62 edic. Amb recurs digital

PASCUAL, V. L’enigma del medalló Bromera

WEIDNER, J. Rebella  Edit. Montena

GRIPE, M. Els escarabats volen al capvespre  Gran Angular

CÓPPULO,S/DEDEU, M. La família empresària Castells.Com gestionar els conflictes i la comunicació amb èxit a les empreses familiars. – L’esfera dels llibres

TOLKIEN, J.R.  El señor de los anillos  Volums II i III Minotauro  (diferents edicions)

LLADONOSA, J. Manual del bon menjar  Polaris Edit.

SÁNCHEZ ADALID, J. Los milagros del vino  Planeta

GABÀS, L. Regreso a tu piel  Planeta

 

Un cop més manifestar-los el nostre agraïment.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Premi per a David Carmona

David Carmona, de 3r d’ESO-A, ha estat un dels guanyadors del premi del XI Concurs de microrelats de terror convocat per l’Institut CristòforDespuig de Tortosa, amb el seu relat Una nit al bosc. Es tracta d’un concurs literari obert a tots els centres educatius de primària, secundària i cicles formatius de les nostres comarques.

Els treballs havien de ser originals, no sobrepassar una cara de foli d’extensió i es podien presentar en castellà, català, anglès o francès.

Els treballs premiats es publiquen en el blog “Calaixó de sastre” i també en la Mediateca del Despuig en format de llibre electrònic.

Us afegim l’enllaç a l’obra premiada

http://calaixo-de-sastre.blogspot.com/2021/01/una-nit-al-bosc.html?m=1

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari