Guanyador del concurs l’ Autor del mes

Ja tenim el primer guanyador del concurs d’aquest curs acadèmic!   La resposta a la nostra pregunta era ” nanocontes”, i va ser l’Oriol Baiges, de l’Aula Oberta ,qui s’ha endut el llapis de memòria i el llibre… i cal destacar que hem tingut un concursant molt especial, aquest mes… veritat, Jesús?  😉

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’autora del mes de Novembre: Elena Solé

Aquest mes de novembre el dediquem a una autora nascuda a Arnes el 1965. Mestra de formació, va treballar 27 anys a l’ajuntament del seu poble, fins que va decidir canviar radicalment de vida i va obrir la seva ARTGROBOTIGA on, a més de vendre productes de la terra, hi ven art. En la sala d’exposicions s’hi fan presentacions, i també té cabuda la seva pròpia producció pictòrica, ja que també  pinta des del 2011.

Ha publicat tres llibres: la primera novel·la, el 2012, Elisa Voltes, història d’una dona forta i lluitadora; la segona, el 2016, Ànimes de vidre, on un seguit de personatges van trobant el seu  camí a la vida, i Camins d’aigua i foc, el 2017, ambientat a la postguerra. A més, en col·laboració amb 20 autors ebrencs més, ha participat en l’obra Ebre, relats d’una batalla, presentat aquest mateix any, i en el qual ella s’encarrega d’una de les històries, a partir del personatge d’En  Santi.

(serretllibres.com)

El concurs:

Aquest mes et proposem endevinar el següent:

Com hem comentat anteriorment, Elena Solé ha participat en el llibre Ebre: relats d’una batalla , juntament amb 20 autors més. Tan sols cal que ens escriguis el nom de dos autors/es més que participen en aquest llibre, presentat a Amposta el passat dia 26 d’octubre.

Si ho saps, escriu-los i diposita el full, juntament amb les teves dades, a la bústia que trobaràs al taulell de la nostra biblioteca.

Com sempre, sortegem un llapis de memòria i un llibre entre tots els qui ho encertin.

MOLTA SORT!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Lectures terrorífiques

Un any més per la Castanyada, l’alumnat de 1r.ESO va gaudir de les Lectures Terrorífiques, que ja són habituals al nostre centre per aquestes dates. Alumnat de distints grups de primer van abillar-se per l’ocasió, com podeu veure a les fotos que us adjuntem, i ens van fer passar una bona (i terrorífica) estoneta escoltant fragments de distintes obres en anglès, català i castellà. 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Mostra de material sobre la Batalla de l’Ebre

A la nostra biblioteca podeu consultar aquests dies una petita mostra de materials referents a la Batalla de l’Ebre, en el 80è. aniversari d’aquesta. Alguns són cedits pel Sr. Robert Rallo, col·laborador habitual nostre , i altres són pertanyents al fons de la mateixa biblioteca. Podeu trobar novel·la, plànols, enciclopèdies, obres específiques … Esperem que us puguin ser de profit.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

XIII Jornades de les Lletres Ebrenques

Aquest divendres dia 20, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració oficial de les XIII Jornades de les Lletres Ebrenques. Tanmateix, els actes ja començaran el dia 16, commemorant el naixement de l’autor Manuel de Pedrolo.  Des de la biblioteca ens han lliurat el programa complet, que,com podreu veure, és divers, completíssim i apte per a tots els gustos… esperem que gaudiu de l’àmplia varietat d’activitats que teniu disponibles. Com que el pdf excedeix la mida màxima de càrrega que ens permet el programa, us afegim enllaç per tal de consultar-lo.

 

http://www.amposta.cat/ca/registre/norantena-autors-participaran-xiii-jornades-lletres-ebrenques

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Donacions

Aquest inici de curs hem rebut nombroses donacions de llibres a la nostra biblioteca, cosa que agraïm com sempre moltíssim. Majoritàriament són llibres de lectura juvenil dels quals ja disposem exemplars, per això no hem elaborat cap llista, com fem habitualment, però tenir més exemplars significa poder-ne deixar a més alumnes, per tant, sempre són benvinguts. Volem fer constar per tant el nostre agraïment als germans Marc i Àlex Martí, a Fredo Borràs, Salomé Bertomeu, o Ramon Sogues, qui per cert  ens ha cedit dues col·leccions sobre el món de l’esport  completes, una de diccionaris específics per esports, i una altra de reglaments oficials també de diferents esports.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’escriptor del mes… d’octubre : Jesús Tibau

Iniciem aquesta segona tanda del concurs dedicat als escriptors/es ebrencs amb l’autor Jesús Tibau. Tot i nàixer a Cornudella de Montsant, el 1964, en l’actualitat viu a Tortosa, on treballa com a funcionari de l’ajuntament.  La seva prolífica obra és difícil de resumir, i seria injust no esmentar-la completa:

Des del primer conte que va escriure l’any 1992, s’ha convertit en un especialista en el relat breu, amb gairebé 200 de publicats en cinc reculls: Tens un racó dalt del món, editorial Montflorit (2001), Postres de músic, Premi Marian Vayreda de la ciutat d’ Olot, editorial Empúries (2005), El vertigen del trapezistaUna sortida dignaI un cop de vent els despentinaEl noi del costat del padrí, amb Cossetània Edicions (2008, 2009, 2011, 2014) i No és la derrota, sinó el vent amb Onada (2016).

Els seus contes s’han definit per l’originalitat, fina ironia, l’ús intel·ligent del llenguatge i la predisposició a la sorpresa, així com una visió del món quotidià carregada de tendresa. Els seus personatges, sovint perdedors, intenten mantenir l’equilibri entre el passat i el futur, com a El vertigen del trapezista, o miren de burlar-se de la mort, com a Una sortida digna, o lluiten contra els embats de la vida intentant no caure, com a I un cop de vent els despentina.

El seu estil s’endinsa decididament cap al relat breu, cada cop més breu, fins a arribar als nanocontes d’un parell de línies i que practica, de vegades improvisadament, a les xarxes socials com ara el seu blog Tens un racó dalt del món, al twitter i al facebook.

També ha publicat les novel·les El nostre pitjor enemic (2016), XXXIII Premi de narrativa Ribera d’Ebre, i El calaix dels vols perduts (2018).

És soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, coordinador del Club de Lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa des del desembre del 2006, i guionista i presentador del programa de televisió Tens un racó dalt del món, del Canal 21 de les Terres de l’Ebre, des de març de 2010.

Font: www.escriptors.cat i Canal 21 Ebre (Imatge)

I AQUEST MES US PLANTEGEM, AL PRIMER CONCURS D’AQUEST CURS 18-19:

Com es diuen els contes de tan sols una o dues línies, en els quals s’ha especialitzat el nostre autor?       Un exemple d’un d’ells:

Si llenço un avió de paper podria arribar al teu balcó.Podria. Tens els geranis florits.

Anima’t a participar. Si saps la resposta, escriu-la en un full i diposita-la, amb totes les teves dades, a la bústia que tenim preparada per al concurs al taulell de la nostra biblioteca. Si encertes, entraràs en el sorteig d’un llibre i un llapis de memòria. Sort!

 

Publicat dins de General | 2 comentaris

Jornada de famílies a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó

Dissabte 29 , entre les 10 i les 14 hores, podrem gaudir d’una Jornada de Família i llibres a la Biblioteca municipal. Tal com podreu veure en els cartells informatius que us adjuntem, es fa la primera experiència d’acompanyament lector en família, en la qual podrem conèixer material interessant i disponible a la biblioteca per tal d’acompanyar els nostres fills en la lectura, guiats per professionals en el tema.

Si assistiu, ens agradaria que compartíssiu en nosaltres la vostra experiència … feu-la arribar via correu: biblioteca.tecnificació@gmail.com

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Setmana del llibre en català 2018

Recordeu que el proper dia 16 finalitza la Setmana d’aquest any 2018!

http://www.lasetmana.cat/

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Concurs de relat breus per a joves- Premi Bolleré

Des de la Biblioteca de Blanes ens han fet arribar aquesta convocatòria del Xè.Concurs Bolleré de relats breus. Us afegim el pdf. amb la informació corresponent.

BasesConcursLiterari_bolleré2018_p

Per altra banda, i tal com podeu veure als cartells que hi han al nostre centre, recordem que el dia 28 de setembre  finalitza el concurs de poesia Versos per la salut mental, del qual adjuntem també cartell informatiu.

Publicat dins de General | Deixa un comentari