La casa del ratolins

Autor: Karina Schaapman; Marina Espasa (adaptació al català)ratolins
Col·lecció:  Blackie Little Books
Editorial: Blackie Books, 2015

La casa dels ratolins és la casa de nines que tothom ha somiat alguna vegada tenir per passar-hi hores i hores jugant. La genialitat de l’autora holandesa Karina Schaapman és que ha aconseguit recrear-hi tot un món més enllà de l’entorn domèstic. Dins la casa hi ha botigues, trasters, una fàbrica, cases particulars i un munt d’amagatalls que fan les delícies dels protagonistes. En Sam i Júlia seran els ratolins encarregats de descobrir nous indrets mentre viuen mil i una aventures i ajudaran al lector a conèixer una mica més tot el seu univers. L’artista ha dedicat anys a la creació de la casa, que va començar amb dues capses de cartró enganxades i ha acabat amb més de cent habitacions i exposada com a obra d’art a la Biblioteca Nacional d’Amsterdam.

Tot i que la textura rugosa del paper fa que les il·lustracions perdin més lluminositat que si el paper fos setinat, s’agraeix al passar les pàgines, ja que dona al lector la sensació de tenir un llibre especial i delicat entre les mans. Els capítols curts i les fotografies de la casa ocupant l’espai principal de les pàgines fan que el llibre sigui ideal per a compartir amb els més petits i per a identificar a posteriori els objectes que apareixen en la història dins les imatges de La casa dels ratolins. Els detalls que es poden trobar en cada estança són gairebé infinits, s’ha replicat a la perfecció els productes i marques comercials que apareixen per tota la casa.

En definitiva, La casa dels ratolins és un llibre que no pot faltar a les biblioteques dels més petits perquè puguin descobrir un món ple de detalls i viure aventures amb la Júlia i en Sam, alhora que aprenen valors com ajudar, la responsabilitat i l’amistat.

En el Faristol núm. 82 hi ha la crítica i la valoració de la Glòria Gorgs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *