El meravellós Peludiu-Renudiu_Xiquitiu

Autora: Beatrice Alemagnapeludiu

Traducció: Bel Olid

Editorial: Combel, 2015

Una nena, una mare i un regal. Aquí comença l’aventura d’aquesta nena ben eixerida, l’Edith, per trobar el regal perfecte d’aniversari per la seva mare: un peludiu-renudiu-xiquitiu. A on trobar-lo? Comença a buscar-lo per les botigues del seu barri: la fleca l’espera el senyor Jean, però no en té de peludius-renudius-xiquitius, però a canvi li dona un briox ben calentó. Segona parada: la floristeria. Però la Wendy tampoc en té, a canvi li dona un trèvol, que segur li donarà bona sort per trobar-lo. A veure si a la botiga de roba de la Mimi ho troba. Allà sí que hi ha de coses peludes, però no el que l’Eddie busca. Però no hi ha sort. La senyora Mimi li dona una cosa ben valuosa, un botó de nacre que la petita guarda junt amb el trèvol i el brioix a la seva bossa. Cap a casa del antiquari, el senyor Emmett, però sense trobar el seu regal perfecte. D’allà marxa amb un segell de la marina anglesa… en servirà per res? La seva última esperança és l’antipàtic del senyor Théo, l’amo de la carnisseria. Per com us podeu imaginar, només fa un crit, i diu que d’això no en té.
Pobre Eddie, no troba el seu meravellós peludiu-renudiu-xiquitiu enlloc. O pot ser si? Només ha d’aixecar la vista, i allà a una teulada el veu. Ara és el moment d’agafar el seu regal perfecte fent servir tot això que porta a la seva bossa, això que cadascú dels botiguers l’ha donat. Ara ja saps fer una cosa que ningú més no sap: trobar Peludius-Renudius-Xiquitius, i a més la mare està encantada.
Aquesta meravella d’àlbum il·lustrat ens mostra que darrera d’una petita història hi ha un món que avui en dia, malauradament estem perdent: el barri i les seves botigues i els botiguers. I aquesta il·lusió per trobar un peludiu-renudiu-xiquitiu que no s’endolli ni sigui de fer servir i llençar (l’explicació de tot el que pots fer amb ell és una meravella).
Beatrice Alemagna, a més afegeix un altre valor al llibre: educar l’ull. Estem davant d’una il·lustradora molt personal, amb pàgines senceres plenes de detalls que necessiten dos o tres cops d’ull per descobrir-los, i gaudir-los. És un llibre per llegir i rellegir i a cada vegada trobar més i més coses. I a més la superposició de tècniques: llapis, collage, retoladores de colors llampants… meravelles a tocar de la mà fan que descobrir a la protagonista en tots els plans possibles i impossibles sigui un goig.

Què diuen al Faristol:
http://www.clijcat.cat/faristol/paginas/detall_critiques.php?recordID=2729
I en Jaume Centelles: http://jaumecentelles.cat/2015/11/20/el-meravellos-peludiu-renudiu-xiquitiu/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *