Una autora: Suzy Lee

 

En el Seminari de Biblioteques del CRP del Gironès, a part de continuar recomanant llibres, aquest curs treballem també autors. La primera ha estat: Suzy Lee.

En aquest bloc us en farem 5 cèntims per si a algú li pot interessar.

Suzy Lee

Suzy Lee va néixer a Seul, Corea, i actualment viu a Singapur. Va estudiar a la Universidat Nacional de Seul i va cursar un Master d’àlbum il·lustrat a el Camberwell College of Arts de Londres. Ha aconseguit nombrosos premis i reconeixements. En destaquem La Medalla d’or concedida per la Sociedad de Ilustradors d’Estats Units al 2008, per La Ola (Barbara Fiore) y la selecció, en dues ocasions, per aconseguir el premi en la categoria de Ficció de la Fira de Bologna.

La seva obra

Per saber la seva obra completa us adrecem al seu bloc: http://www.suzyleebooks.com/

Els llibres als quals ens  referirem a continuació són els editats en català o en castellà i que es poden trobar a les nostres llibreries.

Títol: ESPEJO

Primera edició: Mirror, 2003

Edició en català o castellà: Càdiz, 2008

Editorial: Barbara Fiore

Síntesi: Nena que es mira i juga davant d’un mirall. A una banda i altra de la línea que separa les dues pàginas s’hi veu a la protagonista i la seva imatge. Al començament són iguals, però després…

Títol: Zoo

Primera edició: 2004

Edició en català o castellà: Madrid, 2010

Editorial: Los Cuatro Azules

Síntesi: Una nena va amb els seus pares al zoo. En les primeres pàgines hi ha una mica de text per explicar el que la nena veu, fins que alguna cosa passa: en unes imatges en blanc i negra, el que la nena ens diu no és exactament el que els seus pares fan,y, en les següents, sense text i ja en color, va passant el que la nena havia dit en la pàgina anterior.

Títol: PINTORES

Autors: Suzy Lee (il·lustracions), Seung-yeoun Moon (text).

Primera edició: Urineun Beolgeosungi Hwaga, 2005.

Edició en català o castellà: Barcelona, 2011

Editorial: Zorro Rojo

Síntesi: Un nen i una nena decideixen que, abans de banyar-se, es pintaran el seu cos i també tot el que hi ha al seu voltant . A la mare li semblarà molt bona idea i participarà dels seus jocs.  El que no ens explica el llibre és com la mare va netejar després tot el que els nens havien embrutit.

Títol: EL PÁJARO NEGRO

Primera edició: 2007

Edició en català o castellà: Granada, 2010

Editorial: Barbara Fiore

Síntesi: És un àlbum en blanc i negre on a través dels dibuixos es defineix el moment en que la seva protagonista se n’adona que tothom té la seva própia vida i, amb ella, els seus secrets. A mesura que es va passant pàgina, l’ocell negre guanya presència i la nena troba una manera d’enfrontar-se al sentiment que l’angoixa.

Títol: LA OLA

Primera edició: The Wave, 2008

Edició en català o castellà: Cádiz, 2008

Editorial: Barbara Fiore

Síntesi: A la primera escena es veu com una mare va amb la seva filla petita a la platja. A l’anar passant pàgines veiem com reacciona la nena davant de les onades: a l’esquerra la nena, a la dreta les onades… A l’ última escena la mare i la nena se’n van de la platja.

Títol: SOMBRAS

Primera edició: The Wave, 2008

Edició en català o castellà: Cádiz, 2008

Editorial: Barbara Fiore

Síntesi: Llibre de format apaisat. En les guardes inicials, en negre, una palaula en la part superior: «¡Click!». En la següent doble pàgina, en la part superior, veiem  una nena, voltada d’ objectes, en una habitació que sembla la de jugar; en la part de sota veiem les ombres de tots els  objectes. Quan la nena comença a moure’s i jugar amb els objectes, també les ombres de la part inferior es van movent. Però, de mica en mica, les dues parts es barregen i arriba el color. Quan se sent «¡A sopar!», la nena deixa les seves joguines i apaga el llum. Però després……

Propostes didàctiques

A continuació adjuntarem propostes didàctiques i enllaços de videos que poden ajudar a l’hora de treballar els llibres. Seran molt ben vingudes totes les idees que ens volgueu fer arribar. Treballar en xarxa sempre és molt enriquidor.

Una proposta de com treballar LA OLA: CLICAR AQUÍ

Dos videos que poden ajudar:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *